Suomi
Gamereactor
arviot
Night in the Woods

Night in the Woods

Tarinankerronta, tunnelma ja hahmot toimivat kaikki hienosti yhteen indie-helmessä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Infinite Fallin Night in the Woods on eräs kuluvan vuoden mieleenpainuvimmista kokemuksista. Se sekoittaa ulkoisesti lapsenomaista grafiikkaa vakaviin aikuismaisiin teemoihin. Tarinankerronnassa on paljon nokkelia yksityiskohtia, joita vain harva peli uskaltaa käsitellä. Night in the Woods tavoittaa aikuistumisen epävarmuuden tunteen ja ne vaikeat valinnat, joiden eteen joutuu kasvaessaan. Käsittelyssä on amerikkalainen työssäkäyvä luokka taakkoineen ja haasteineen: pikkukaupunkien kansoittama Yhdysvallat on katoamassa. Tarinassa on useita kerroksia, mutta silti peli ei lipsahda tekotaiteellisen puolelle lainkaan.

Tarinan keskiössä on kissa nimeltä Mae, joka opintonsa kesken jätettyään muuttaa takaisin vanhempiensa luokse. Mae valitsee joka päivä, kenen ystävän kanssa viettää päivänsä. Pelin olennainen juttu on tarinankerronta, jota kansoittavat monimutkaiset ja mielenkiintoiset henkilöhahmot. Bea, Gregg ja Angus ovat kaikki ystäviä, ja samalla hyvin erilaisia persooniltaan. Heidän ajatuksensa jäävät mieleen vielä pitkäksi aikaa pelin lopettamisen jälkeen. Tämä on osiltaan onnistuneen dialogin ja käsiteltyjen vakavien teemojen ansiota.

Teknisesti Night in the Woods rullaa moitteetta ilman havaittavia bugeja. Omaperäinen visuaalinen ilme kruunataan valon ja varjon leikillä niin auringon kuin kuunkin valossa.

Maen kulloisenkin päivän ystävävalinnasta riippuen pelaaja näkee ja kokee erilaisia asioita. Kokemus on siis erilainen omista valinnoista riippuen, mikä luo Night in the Woodsia pelaavalle paljon motivaatiota lähteä uudelle kierrokselle.

Tämä on mainos:

Infinite Fall sekoittaa keskenään Animal Crossingin ja Twin Peaksin sirotellen pinnalle hiukan Life is Strangea ja Alan Wakea. Loppusilaukseksi saadaan tujaus Limboa. Maen matka erilaisten moraalisten velvollisuuksien viidakossa on sekä pelottava että uteliaisuutta ruokkiva. Jokaisen videopelaajan tulisi siksi kokea se. Braidin ja Journeyn malliin kyseessä on indie-helmi, jonka kirkkaan pinnan alla on pimeyttä. Se muistuttaa hieman HP Lovecraftin ja Chris Waren töistä.

Paljolti erilaiset yksityiskohdat tekevät Night in the Woodsista niin mieleenpainuvan. Tarinan läpikäyminen kuitenkin pilaisi suurimman osan pelikokemuksesta. Joka tapauksessa mukana on ainakin uteliaisuutta, masennusta, ystävyyttä, uskollisuutta, epäilyksiä ja kyynisyyttä. Aloitus on hieman hidas, mutta silti tätä seikkailua ei kannata ohittaa.

Night in the Woods
Night in the WoodsNight in the WoodsNight in the Woods
Tämä on mainos:
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Ulkoasu, musiikki, tunnelma, dialogi, tarinankerronta
-
Hidas aloitus, kestää vain 7-8 tuntia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä