Suomi
Gamereactor
arviot
NHL 2K9

NHL 2K9

Electronic Artsin kiekko on vienyt virtuaalikaukalon ykköspaikan, mutta onko kilpaileva 2K Sportsin sarja silti kelpo peli?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Konsolijääkiekon markkinat ovat olleet viime vuodet tiukkaa kamppailua kahden urheilupelistudion välillä. 2K Sportsin lätkäsarjan kilpailuvalttina on aikaisemmin pidetty realistista pelituntumaa. Parin heikomman kauden jälkeen jäälle saapuu aiempaa helpommin lähestyttävä NHL 2K9, mutta vastassa on Electronic Artsin erinomainen NHL 09.

NHL 2K9 aloittaa lupaavasti kiillotetulla ulkoasullaan. Edellisvuoden ankea valikkohirvitys on vaihtunut tyylikkääseen kolmiulotteiseen malliin. Uudistuksesta huolimatta haluttujen toimintojen löytäminen vaatii totuttelua. Pelaajien onneksi valikot eivät ole joutuneet uudistuksen kouriin yksinään, vaan myös pelattavuutta on päivitetty vuoden aikana. Tekijöiden pyrkimyksenä on ilmeisesti ollut muokata peliä helposti lähestyttäväksi, sillä perusasetuksilla pelin sisäistäminen on yksinkertaista. Yksinkertaistettu perusohjaus on helppo omaksua, ja tarjolla on myös kovasti EA Sportsin Skill Stick -ohjausta muistuttava Pro Stick Evolution.

Pelituntuma on pääpiirteissään ennallaan viimevuotisesta versiosta. Pelinopeus on melko lähellä aitoa jääkiekkoa, ja kumilimppu liikkuu lähes kaikissa tilanteissa aidon tuntuisesti. Pelattavuus on parantunut, mutta parantamisen varaa on vielä reilusti. Puolustaminen toimii parhaiten taklaamalla tauotta, sillä mailankäytöstä seuraa todennäköisemmin rangaistus kuin kiekonriisto. Tekoälyssä on muutamia ärsyttäviä virheitä, jotka syövät peli-iloa. Esimerkiksi hyökkäysalueella on lähes helpompaa pyöritellä yhdellä pelaajalla kahdeksikkoa puolustuskuvion sisällä kuin rakentaa kunnon siniviivapeliä. Peliä voi muokata pelisarjalle tunnusomaisten liukusäädinten avulla, ja realistisempaa pelituntumaa haluavat joutuvatkin käymään käsiksi säätimiin tai etsimään valmiit asetukset verkosta.

Ulkoasu on pelisarjan veteraaneille tuttu juttu. Tv-lähetyksen tyylinen esitystapa miellyttää sohvaperunan silmää, ja pelaaja-animaatiot ovat satunnaisia hutilointeja lukuun ottamatta uskottavia. Pelaajamalleihin on päässyt pieni kauneusvirhe, sillä pelaajilla ei näyttäisi olevan kovinkaan paljon toppauksia pelipaidan alla. Teknisesti NHL 2K9:n ulkoasu on pykälän jäljessä kilpakumppaniaan, mutta toisaalta tätä peliä ei grafiikan tökkiminen vaivaa.

Tämä on mainos:

Syvällinen Franchise-pelimuoto kuuluu ehdottomasti NHL 2K9:n vahvuuksiin. Pelitilassa astutaan osittain joukkueen managerin kenkiin, ja joukkueen johtamisesta kiinnostuneille peli tarjoaa pitkäikäistä viihdettä. Harmillisesti mukana ei ole farmijoukkueita, vaan reservin virkaa pelissä toimittaa mm. Michael Niinimaan kaltaiset pelimiehet. Verkkopelissä on jälleen mahdollisuus muodostaa omia liigoja, ja mukaan on ympätty tällä kertaa myös mahdollisuus pelata joukkuepeliä tiettyyn pelipaikkaan lukittuna.

Uudistukset ovat kiistämättä myönteisiä, mutta pelin uudistumisvauhti näyttää jättävän sen ikävästi jälkeen EA Sportsin NHL-sarjasta. Siltikin peli löytänee omat ystävänsä sarjan vanhoista faneista ja niistä, joille kilpailijan lätkä ei vain jostain syystä iske.

NHL 2K9
NHL 2K9
Tämä on mainos:
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
NHL 2K9
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Franchise-tila, verkkoliigat, matala oppimiskynnys
-
varsinaiset uudistukset vähissä, pelattavuuden mokat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

NHL 2K9Score

NHL 2K9

ARVIO. Kirjoittaja Jukka Moilanen

2K Sportsin lätkäpelisarjalla on tiukka paikka, kun Electronic Artsin NHL-sarja harppasi eteenpäin.Ladataan seuraavaa sisältöä