Suomi
Gamereactor
ennakot
NHL 18

NHL 18 beta

EA ei enää jaa demoja, mutta pitää betatestejä mainostaakseen tulevia pelejään. Testissä NHL 18.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

NHL 18 on saanut fanien keskuudessa paljon vähemmän huomiota verrattuna aiempien vuosien edeltäjiinsä. Tämä johtuu siitä, ettei NHL 18 tarjonne mitään vallankumouksellista, vaan enemmänkin hioo jo olemassa olevaa pohjaa entistä paremmaksi. Suurimmat uudistukset ovat NHL Threes, edistyneemmät taitoliikkeet, parempi tekoäly ja uudistettu puolustuksellinen skill stick -ohjaus.

NHL muutti taannoin jatko-aikasääntöjään siten, että perinteinen viiden minuutin jatkokähinä 4 vs. 4 -kokoonpanolla muuttui muotoon 3 vs. 3. Kuuden pelaajan tiivistunnelmainen taisto jäällä on jännittävää seurattavaa, ja EA Sports Vancouver on huomannut saman.

NHL Threes on eräänlainen pelihalliversio 3 vs. 3 -jatkoajasta. Lyönneissä on enemmän voimaa, peli on nopeampaa ja maalivahdit ovat vähemmän taitavia. Jäähyjä ei anneta, mutta rangaistuslaukauksia kyllä. Erässä on vain yksi aloitustilanne, joten meno on melkoisen villiä. Jos maalivahti nappaa kiekon hanskaan, se ilmestyy keskelle kenttää vihollisjoukkueen haltuun. Sama tapahtuu maalin yhteydessä. Uudenlaiseen pelaamiseen tottuminen vie oman aikansa.

Perinteinen 3 vs. 3 -pelaaminen on nyt lisätty suosittuun EASHL:ään. Kolmen pelaajan joukolla jokainen ohjastaa yhtä pelaajaa, ja vastapuolella on samanlainen kokoonpano. Pelimuoto on yksi suosituimmista EA:n sarjassa. Tavalliset NHL:n säännöt ovat käytössä, ja tarkoituksenmukainen taktiikka on erittäin tärkeää. Täysillä päätyyn tehty rynnistys saattaa päättyä vastustajan läpiajoon, mikäli kiekko hukkuu kesken vyörytyksen. Pienemmällä pelaajamäärällä näin käykin varsin usein.

Tämä on mainos:
NHL 18NHL 18NHL 18NHL 18

Fanit ovat pyytäneet enemmän taitoa vaativia ohjausmahdollisuuksia, ja nyt niitä tarjoillaan. Tämä on sekä positiivinen että negatiivinen asia. Toisaalta tulossa on mahtavia youtube-videoita huippuhetkistä. Samaan aikaan luvassa on paljon turhautumista EASHL:ssä niille, jotka tulevat mukaan kevyesti kesken pelin (niin sanotusti drop in). Porukassa on aina se yksi, joka haluaa ylen määrin kikkailla vahingoittaen siten koko muuta joukkuetta. Lisäksi realismi kärsii, sillä NHL 18:ssa nämä temput ovat paljon tavallisempia kuin oikeassa elämässä.

Puolustuksellinen skill stick -ohjaus poistettiin NHL 12 -pelistä, mutta nyt ominaisuus tekee paluun. Mahdollisuus ohjata tarkasti mailaa syöttöjen katkaisemiseksi on erittäin tärkeää varsinkin, jos haluaa puolustaa EASHL:ssä. Edistykselliset taitokikat vähentävät realismia, kun taas puolustuksellinen skill stick lisää sitä. Joidenkin mielestä karvaaminen ja katkaisut ovat liian tehokkaita ja liian usein käytössä. Oikeassa elämässä ominaisuutta käytetään kuitenkin enemmän kuin NHL-videopeleissä.

On toki muistettava, että testissä on vain beta, ja varsinainen julkaisu on vielä melkein kolmen kuukauden päässä. Silti on sanottava, että ensituntuman perusteella NHL 18 on pettymys. Yllä mainittuja uudistuksia lukuun ottamatta kaikki näyttää ja tuntuu lähes samalta kuin vuosi sitten. Tätä ei voi kuitenkaan kutsua mitenkään yllättäväksi.

Tämä on mainos:

Toivottavasti EA Sports Vancouver käyttää jäljellä olevan ajan hyödyksi, ja lopputuloksena saadaan mahtava kiekkopeli.

NHL 18NHL 18NHL 18
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Uusi pelimuoto NHL 18 -trailerissa

Uusi pelimuoto NHL 18 -trailerissa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Jääkiekko on Suomessa tunnetusti kova juttu, ja Electronic Artsin NHL-sarja on jokaisen syyskuun tapaus. Uudessa NHL 18 -pelin trailerissa esitellään uusi nopeatempoinen...

0
Maanantaina ennakossa NHL 18 beta

Maanantaina ennakossa NHL 18 beta

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Tämän syksyn Änäri julkaistaan kirkollisen juhlapyhän lailla taas 15. syyskuuta, mutta sitä ennen kannattaa lukea betatestin tunnelmat. Lue ennakko täältä. ...Ladataan seuraavaa sisältöä