Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Never Grow Old

Never Grow Old

Monellakin tavalla masentavan tummasävyinen länkkäri.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Never Grow Old on viimeisen päälle masentava ja pimeä elokuva. Tarkoitan kirjaimellisesti pimeää, sillä suurin osa kohtauksista on kuvattu yöllä, tai ainakin pimeydessä. Teos on kyllä varsin vaikuttava alati eskaloituva tragedia, mutta juuri siksi sen katsominen on kaikkea muuta kuin mieltä ylentävää.

HQ

Eletään vuotta 1849, ja pienessä uskonnollisen herätyksen kokeneessa kaupungissa asustaa alun perin Irlannista kotoisin oleva hautausurakoitsija perheineen. Uhkapelit, alkoholi ja prostituutio ovat kiellettyjä. Sitten kaupunkiin ratsastaakin uhkaava pyssysankari Dutch Albert (John Cusack), ja laittaa pystyyn menestyvän saluunan kaikkine entisine ajanvietetapoineen. Ajan kuluessa erinäisissä kahakoissa kuolleiden määrä alkaa nousta, joten urakoitsijan bisnes kukoistaa. Raja tulee kuitenkin vastaan silloin, kun irlantilaisen oma perhe joutuu uhatuksi.

Never Grow Old onnistuu luomaan hitaasti eskaloituvan tragedian. Juoni on ennalta arvattava, mutta se onnistutaan kehittämään loppuratkaisuunsa hienovaraisesti ja varsin huomaamattomasti. Tarinan seuraamisessa auttaa suuresti se, että hyvä ja paha ovat turhankin alleviivatun selkeitä. Jonkinlainen painotus harmaan sävyihin olisi tehnyt elokuvalle hyvää, koska ennen loppuselvittelyä ei pelkkien juonenkäänteiden perusteella voi sanoa, kuka oikeastaan on hyvä ja kuka paha.

Henkilöhahmot ovat, kuten jo mainitsin, kaikki hyvinkin yksiulotteisia. John Cusackin mustaan pukeutunut pahis on todellakin vain itsekäs pahis, kaupungin pastori todellakin vain hurmoshenkinen julistaja, paikallinen sheriffi munaton toimissaan ja irlantilainen hautausurakoitsija koettaa vain pitää huolta perheestään ja tehdä työnsä. Kaikkien rooli kokonaisuudessa on selkeä ja yksinkertainen. Ei siis voi millään tavalla sanoa, että Never Grow Old olisi henkilöpainotteinen elokuva.

Tuotantoarvoiltaan Never Grow Old on hyvä. Näyttelijät hoitavat työnsä mallikkaasti, ja tekevät sen uskottavan oloisissa kulisseissa. Toteutus on muutenkin hyvä, eli kyllä ohjaaja ja käsikirjoittaja Ivan Kavanagh työnsä osaa. Kokonaisuutena Never Grow Old on niin masentavaa katsottavaa, etten varmaankaan halua sen pariin enää uudestaan palata.

Tämä on mainos:
Never Grow OldNever Grow Old
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä