Suomi
Gamereactor
ennakot
Need for Speed: The Run

Need for Speed: The Run

EA Black Box kokeilee jotain uutta heittäessään sekä tarinan että roadtripin Need for Speediin. Onko tuloksena jännittävä matka läpi Yhdysvaltojen, vai rehvakka kokoelma väsähtäneitä tarinaideoita?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Need for Speedejä alkaa olla yhtä monta kuin autoja Bilar-karkkipussissa. Miksi minun pitäisi välittää Need for Speed: The Runista?
Koska kyseessä on aivan uudenmakuinen ja värinen karkkiauto kuin mihin tähän mennessä ollaan totuttu. Need for Speed: The Runissa Black Box ja EA ovat päättäneet kehystää ajamisen vahvemmalla juonella ja hahmoilla. Konsepti perustuu nelipyöräisten hulvattomiin kisoihin USA:n länsi- ja itärannikoiden välillä. Kisan aloitamme San Franciscosta, ja loppupisteenä on New York. Niiden välissä poltamme kumia Las Vegasissa, Denverissä, Detroitissa ja monissa muissa paikoissa.

Joten se on eräänlainen road movie?
Täsmälleen. Trailerissa esiteltiin keskittyneempi tarina jossa pääsemme jakamaan päähenkilön tuskan. Välianimaatiot avaavat uudet tehtävät, kuten pakomatkan kaupungista tietyn aikarajan sisällä, samalla kun poliisihelikopterit nakuttavat uusia tuuletuskanavia auton takakonttiin.

Need for Speed: The Run
Pitkälle matkalle USA:n länsi- ja itärannikon välille mahtuu monia öisiä ja siksi erityisen vaarallisia osuuksia.

Olen erityisen skeptinen quick time -eventeistä. Miltä ne vaikuttivat?
Totta, Need for Speed: The Runissa kuskit eivät pysyttele koko aikaa ratin takana. Näkemässämme osuudessa autoomme törmättiin ja meidät pakotettiin karkuun jalkamiehenä. Juoksimme lävitse rakennuksesta ja loikkasimme quick time -eventin myötävaikutuksella katolta päätyen - jos sormet löysivät oikeat napit - ensin palotikkaille ja sieltä kontin päälle. Poliisiautot ja helikopterit metsästivät meitä armotta koko ajan. Nähtäväksi jää nostavatko nämä elementit lopulta pulssiamme riemusta vai raivosta.

Tämä on mainos:

Kuka pelistä tällä kertaa vastuussa?
Tällä kertaa kehittelystä vastuussa on ollut EA Black Box. Viimeksi he antoivat meille Need for Speed Worldin, ja sitä ennen nähtiin Undercover sekä Pro Street. Need for Speed -pelejä he ovat tehneet vuodesta 2002, kun Need for Speed: Hot Pursuit 2 julkaistiin. Tästä kokoelmasta löytyy niin hittejä kuin hutejakin.

Need for Speed: The Run
Näetkö auton tässä kuvassa? Ei, emme mekään. Need for Speed: The Runissa mennään lujaa myös kahdella jalalla.

No onkos se sitten siistin näköinen?
Need for Speed: The Run tulee varmastikin olemaan komeannäköinen autopeli. Viimeisimmät Shift-pelit ovat olleet todella prameita, ja The Run aikoo vetää vielä pidemmän korren. Black Box on saanut apua ruotsalaiselta Diceltä ja näiden Frostbite 2.0 -grafiikkamoottorilta, jota käytetään nyt ensimmäistä kertaa johonkin muuhun kuin toimintapeliin. Yöllinen pakomatka mafian ja poliisien kynsistä Chicagon öisillä kaduilla vakuutti meidät grafiikkojen laadusta. Valoefektit näyttivät uskottavilta niin katulamppujen kuin sateesta märkien teidenkin osalta, ja junasillan alittaminen oli vallan herkullinen kokemus. Myös siirtymät välianimaatioiden ja itse pelin välillä ovat saumattomia, ellei tässä sitten ollut kyse vain trailerin suitsutuksesta.

Verkkopeliä? Jaettua ruutua? Muita ominaisuuksia?
Emme valitettavasti tiedä paljoa enempää Need for Speed: The Runista. Lehdistölle annetun tietopaketin ja muutaman varhaisen trailerin lisäksi meillä on tietoa pyöreä nolla. Verkkopeli siinä tulee kyllä olemaan, joskaan ei niin keskeisenä kuin Need for Speed: Hot Pursuitissa. Need for Speed: The Run tulee myös tukemaan Autologia tämän edeltäjänsä tapaan.

Tämä on mainos:

Taidanpa pitää peliä silmällä.
Ja niin kannattaa tehdäkin. Tämä voi päättyä aivan miten tahansa, mutta jos Black Box onnistuu järjestämään meille vauhdin hurmaa, hauskoja tehtäviä sekä muutamia kokeellisempia elementtejä, voi tämä olla raikas tuulahdus koko Need for Speed -sarjalle.

Need for Speed: The Run
Et ole varsinaisesti lain ja järjestyksen puolelle Need for Speed: The Runissa.
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Need for Speed: The RunScore

Need for Speed: The Run

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

EA tarjoilee täksikin jouluksi kovaäänistä kolikkopelikaahailua, jossa tällä kertaa porhalletaan halki Yhdysvaltojen.

Need for Speed: The Run

Need for Speed: The Run

ENNAKKO. Kirjoittaja Jonas Elfving

EA Black Box yrittää kääntää Need for Speediä uuteen juonellisempaan suuntaan. Otimme ennakkosilmäyksen tulevaan vauhdin huumaan.Ladataan seuraavaa sisältöä