Suomi
Gamereactor
ennakot
Necromunda: Underhive Wars

Necromunda: Underhive Wars

Mordheim: City of the Damnedin kehittäjät esittelivät uuden Warhammer-pöytäroolipeliklassikon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Games Workshopin Warhammer -universumi yltää kaikkialle. Toisessa päässä on Age of Sigmarin ja Fantasy Battlen fantasiauniversumi, kun taas toisessa päässä on Warhammer 40 000: n hyperfuturistinen dystopia kaikkien tuntemilla space marineilla. Games Workshopin sivuhaara Specialist Games on luonut monia Warhammerin maailmaan sijoittuvia sivupelejä, joiden erityissäännöt luovat hurmaavaa vaihtelua normipelaamiseen. Tällaisia ovat esimerkiksi amerikkalaiseen jalkapalloon perustuva Blood Bowl, tai avaruusaluksien väliseen sotaan pohjautuva Battlefleet Gothic. Rogue Factorin edellinen peli Mordheim: City of the Damned perustuu fantasiauniversumin kahakkapeli Mordheimiin, kun taas tuleva Necromunda vie tappelut 40K-maisemiin.

Vuoden 1995 Necromundan ympäristö on hyvin erilainen muuhun 40K-universumiin verrattuna. Kun Imperium, Forces of Chaos ja Xenos Threat kamppailevat toistensa kanssa, Necromunda keskittää tarinansa saastuneelle saman nimiselle planeetalle. Tarkemmin sanottuna matkataan Underhiveen: teolliselle erämaalle Hive Cityn alapuolella, jossa anarkia on valloillaan ihmisjengien taistellessa toisiaan vastaan. Hive City on yksi imperial guardin ja space marineiden varustuksien päävalmistajista, josta vastalahjaksi he saavat raakamalmia ja ruokaa. Näistä resursseista Underhiven jengit sitten kamppailevat. Kehittäjät kuvailivatkin tapahtumapaikkaa Judge Dreddin, Mad Maxin ja Sons of Anarchyn sekoitukseksi.

Necromunda: Underhive Wars muuttaa pöytäroolipelielämyksen paljon modernimpaan ympäristöön. Pohjimmiltaan peli silti muistuttaa XCOMin kaltaista vuoropohjaista taktiikkaroolipeliä ryhmän ja hahmojen kehityksellä. Pelaamisesta on tehty paljon tavanomaisempaa: hahmoja liikutetaan vapaasti pelikentällä toimintapisteiden määräämällä alueella, mikä vaikuttaa enemmän kolmannen persoonan räiskinnältä. Moninpelipainotteinen Necromunda ottaa inspiraatiota Starcraft 2: sta siinä, että jokaisen jengin eroavuudet luovat erilaisen tarina- ja toimintakokemuksen.

Pelikenttien korkeuserot ovat pöytäversion yksi suurimmista erikoisuuksista, ja suuressa roolissa ne ovat videopelissäkin. Necromunda on aina keskittynyt enemmän ammuskeluun kuin lähitaisteluun, joten kenttien korkeuselementit ovat erittäin tärkeitä. Kehittäjät siirtyivät Unreal Engineen voidakseen saada kaiken irti niin kolmiulotteisuudesta kuin hahmotoiminnoistakin, kuten esimerkiksi tähtäämisestä.

Tämä on mainos:

Omasta mielestäni Necromunda vaikuttaa kiehtovalta elämykseltä. Vaikka itselläni ei ole Warhammer-kokemusta juuri lainkaan, olen silti kiinnostunut tästä pelistä. Kehittäjät ovat painottuneet suuresti Warhammer-universumin vähäpätöisimpään kolkkaan saastuneen teollisuusplaneetan keskellä. Tämä saa koko Warhammer-universumin vaikuttamaan oikealta megamaailmalta. Jengien eri mahdollisuudet vaikuttavat mielenkiintoisilta: jo niistä lukeminen antaa mielikuvia monista eri pelityyleistä ja aseistuksista, ja jokaiselle jengille kuuluvat kyvyt ja taidot tekevät moninpelistä monipuolisen. Sisimmässäni toivon, että Necromundasta tulee Warhammer: End Times - Vermintiden kaltainen hiljainen menestyjä.

Kuten aikaisemmin mainitsin, tämä ei ole Rogue Factorin ensimmäinen Warhammer-universumin peli. Aikaisempi kokemus Mordheim: City of the Damnedin parissa tulee käyttöön niin kehittämisessä kuin markkinoinnissa. Mordheimin pitkässä Early Access -vaiheessa kehittäjät kuuntelivat tarkkaan pelaajien palautetta ja paransivat peliä huomattavasti. Rogue Factor ei kuitenkaan julkistanut mitään suunnitelmia vielä tällä kertaa, joten nyt voidaan vain odottaa.

Necromunda: Underhive Wars
Tämä on mainos:

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä