Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
NBA 2K23

NBA 2K23

Kuluvan vuoden nimekäs koripallopeli on ulkona. Mutta onko 2K Games onnistunut tekemään kunniaa Michael Jordanin numerolle 23?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Miksi 2K Games tekee ensin lähes täydellisen koripallopelin, ja sen jälkeen vie kaiken ääripäähän niin sanotuilla pay-to-win-mekaniikoilla? Haluan kuitenkin aloittaa positiivisesti ja sanoa, että kyseessä on mahtava peli. Sisältöä on runsaasti, ja se soveltuu niin verkossa kuin sen ulkopuolellakin pelaaville. Tarjolla olevaa koripalloa on hauska pelata, ja jälki on hiotumpaa kuin muutamien menneiden viime vuosien aikana. Ja kokonaisuus esitetään pelaajalle tavalla, jota paremmaksi ei ole vielä urheilupeleissä pistetty. Mutta toisaalta kaiken keskiössä ovat mikromaksut.

HQ

NBA 2K tunnetaan pelisarjana ennen kaikkea mikromaksuistaan. Maine on ainakin osittain ansaittu, sillä kyseessä on se markkinoiden ahnein peli. MyTeam-pelimuodossa mikromaksut määräävät menestyksen. Ensin ostetaan korttipakkoja koettaen saada ne parhaimmat kortit, mutta todennäköisesti pieleen menee, ja sitten ostetaan lisää korttipakkoja. Tänä vuonna ikävintä on se, että rahalla voi todellakin ostaa tiensä voittoon. Ensimmäisissä korttipakoissani oli mukana Steph Curry luokituksella 95. Yleensä peli aloittaa alemmalta tasolta lisäten hiljakseen mukaan parempia pelaajia. Sain kuitenkin heti kättelyssä yhden parhaimmista, jolla sain heti huiman edun verrattuna kanssapelaajiin, jotka eivät halunneet käyttää rahaa.

MyTeam on rakenteeltaan täysin samanlainen kuin viime vuonna, ja näyttääkin identtiseltä. Kaikki kasinolta tutut ominaisuudet ovat mukana, kuten ruletti ja pachinko. MyCareerissa on niin ikään pakko latoa taalaa tiskiin, mikäli mielii pärjätä The Cityn verkkopelissä. Silloin joskus muinoin pystyi pelaamalla ajan kuluessa kehittämään joukkueensa paremmaksi. Virtuaalivaluuttaa tarvitaan nykyisin aivan kaikkeen, eikä se ole halpaa hupia. On toki mahdollista ansaita rahaa pelaamalla uratilaa, mutta pitkälle niin ei pääse. Verkossa tulee vastaan pelaajia, joiden luokitus on yli 90, kun itse tuskailen tasolla 63. Jokainen aloittaa pelaamisen tasolta 60, jota saisi kyllä nostaa.

Tämä on mainos:
NBA 2K23

Onneksi The Cityssa on uusi hieno ominaisuus The Theater. Mukana neljä erikoisottelutyyppiä, jotka vaihtuvat perjantaisin. Mukana on esimerkiksi mahdollisuus pelata ainoastaan sellaisten kanssa (ja vastaan), joiden luokitus on enintään 75. Näin ollen verkossa pelaaminen on edes mahdollista ilman mikromaksuihin panostamista. Tällaisilla tempauksilla verkkopeli pysyy tuoreena sellaiselle, joka ei ole viimeisen päälle hardcore-pelaaja. Uratila sisältää tällä kertaa niin tarinaa kuin verkkopeliäkin. Muistoissa kuitenkin elävät vielä ne tarinat, joissa oli mukana tuntikaupalla välivideoita, ja jossa pelaaja sai itse päättää pelitavan. Nyt tarinassa edistytään kulkemalla kaupungilla pisteestä A pisteeseen B, ja katsomalla sen jälkeen uusi välivideo seuraavista tehtävistä.

NBA 2K23

Vuonna 2023 juhlitaan tietenkin numeroa 23 eli Michael Jordania. Yksi uusi pelimuoto on Jordan Challenge, jossa koetaan hetkiä miehen uralta. Jokaisessa ottelussa on saatava tehtyä määrätyt asiat, kuten esimerkiksi tehtävä tietty määrä pisteitä. Mukana on mahdollisuus muokata näkymä sellaiseksi kuin katsoisi ottelua televisiosta. Pelaaminen on jonkin aikaa hauskaa tällaisella näkymällä, mutta ennen pitkää meno muuttuu ärsyttäväksi. Onneksi näkymän saa pois päältä. Jordan Challenge on hyvin tehty pelimuoto, jota koripallon historian harrastajat osaavat arvostaa.

Tämä on mainos:

MyNBA eli niin sanottu Franchise Mode on saanut mukaan parhaimman lisäyksensä vuosikausiin. My NBA Eras päästää pelaamaan Franchise Modea eri vuosikymmeninä aina 1980-luvulta nykypäivään. Sisältö on toki samanlaista, mutta tämä jos mikä on pelimuoto, jota kannattaa pelata.

NBA 2K23NBA 2K23

NBA 2K23 on pelaamisen arvoinen ahneudesta huolimatta. Kentällä meno on hauskaa ja sujuvaa. Ja ensi kertaa moneen vuoteen, hauskaa voi pitää ilman mikromaksuja. Kokonaisuus näyttää hyvältä, sisältöä on paljon ja liikeanimaatiot ovat niitä parhaita. Mukaan vielä ajatuksella tehty uratila, ja NBA 2K23 on lopulta voittaja.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvä grafiikka, mahtava simulaatio koripallosta, pelimuoto tekee kunniaa Michael Jordanille, neljä vuosikymmentä Franchise Modessa, paljon sisältöä, mahtavat valinnat uratilassa
-
Kahmalokaupalla mikromaksuja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä