Suomi
Gamereactor
arviot
NBA 2K14

NBA 2K14

Uusi sukupolvi ja uudet kujeet. Säväyttääkö 2K Gamesin suosittu koripallopeli Playstation 4 -versiona?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

2K:n koripallosarja on ollut yhtä suvereeni hallitsija kuin LeBron James rapakon oikeilla kentillä Atlantin takana. EA:n vastine on tullut pari divisioonaa perässä, vaihdellut nimiä ja skipannut viime vuosina konsoleilla useita osia. 2014-vuosimallit eivät näytä voimasuhteita muuttavan.

NBA 2K14 on hehkutettu sukupolvien murrosvaiheen kauneimpana peliä. Hypeen on voinut kerrankin luottaa, sillä 2K Sportsin uusin on häkellyttävän upea: korkealaatuiset tekstuurit, sulavat ja realistiset animaatiot ja 60 kuvan päivitystahti tarjoavat makeinta silmäkarkkia, mitä konsoleilla on nähty. Osa koristähdistä on lainannut äänensä haastatteluklippejä varten, mikä lisää autenttista pelifiilistä huimasti. Joku voisi nillittää välinäyttöjen ja valikkografiikkojen olevan kopioitu NBA 2K13:sta, mutta näin komeassa paketissa se on hiuksien halkomista.

NBA 2K14NBA 2K14

Pelattavuus on ollut hyvällä mallilla jo vuosia. Uuden sukupolven malli ei mullista kuviota. Keskeisin juttu on taitotikun evoluutio viime vuoden versiosta. Nyt oikean tatin heiluttelulla voi ohjata monipuolista liikerepertuaaria, mutta homma vaatii vastaavasti enemmän tarkkuutta. Pieninä pelillisinä muutoksina mainittakoon nopea sokkosyöttö, jonka voi nakata esimerkiksi kesken juoksun yhdellä kädellä. Roiskaisu on toki helpommin katkaistavissa, jolloin pallo saattaa päätyä sivurajasta yli tai suoraan vastustajan näppeihin. Syöttöjen kanssa pitää muutenkin olla tarkempana, sillä passi keskelle ruuhkaa tai selin olevalle pelaajalle ei mene perille samanlaisella varmuudella kuin aiemmin. Myös kuljettelu ja kikkailu vartioituna on riskialttiimpaa. Mikäli muutokset eivät miellytä, on aina mahdollista puuttua tekoälyn toimintaan ja taitotasoon monipuolisilla liukusäätimillä.

Tämä on mainos:

Monipuolinen kustomointi on ollut 2K-koristen vakio-ominaisuus. Siksi tuntuu käsittämättömältä, että 2K14 ottaa editoreissa takapakkia. Oman pelaajan voi luoda vanhaan tapaan, mutta pelaajaeditori ja joukkue-editori loistavat poissaolollaan. Osittain tyhjiötä paikkaava kokoonpanoeditori linkittyy PSN-verkkoon, minkä kautta voi ladata yhteisön muokkaamat rosterit helposti. Mutta kun kokoonpanojen muokkailu ei ulotu nimiin tai pelinumeroihin, ei omia kavereita ei saa kentälle mitenkään.

Uusi LeBron James -pelimuoto seuraa itse kunkun matkaa legendojen joukkoon. Tarjolla on kaksi pestiä, joista ensimmäinen on realistisempi LA Lakers -jatkumo toisen tarjoillessa villimmän mitä jos -skenaarion NY Knicksin paidassa. LeBronin nimikkomoodi kärsii hienoisesta pikkuvelisyndroomasta verrattuna 2K12:n NBA's Greatest -pelitilaan. Toisaalta, viime vuoden versiosta vastaavanlainen jokerikortti puuttui käytännössä kokonaan. Hieman oudosti kesken matsin ei voi tallentaa LeBron-moodissa, vaikka se muissa pelitiloissa onnistuu.

NBA 2K14 on realistisin urheilupeli, vaikka vertailuun otettaisiin kaikki lajit. Playstation 4 -versio muistuttaa erehdyttävästi oikeaa televisiolähetystä itseään. Pelin ainoa heikkous on edellisosien korkealle hilaamat odotukset, mikä kertoo 2K Sportsin työn tasaisesta laadusta. Jos laji itsessään yhtään kiinnostaa, kannattaa 2K14 heittää ostoskoriin.

HQ
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Upea grafiikka, kauniit animaatiot, 60 kuvaa sekunnissa, pelattavuus kohdallaan
-
Rajoitettu kustomointi, LeBron-pelimoodi on toissavuoden NBA's Greatest -moodia kesympi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
NBA 2K14Score

NBA 2K14

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Uusi sukupolvi ja uudet kujeet. Säväyttääkö 2K Gamesin suosittu koripallopeli Playstation 4 -versiona?

2
NBA 2K14Score

NBA 2K14

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Parempi tekoäly, pikanäppäimellä valikoituva paras pelikuvio, Crew-moodin paluu ja juonellinen pelimuoto LeBron Jamesin uran muotoutumisesta ovat NBA 2K14:n valtteja.

3
LeBron James valikoi NBA 2K14:n musiikit

LeBron James valikoi NBA 2K14:n musiikit

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

LeBron James ei pelkästään komista tulevan NBA 2K14:n kantta, vaan hän on myös valikoinut peliin tulevat biisit. Tämän lisäksi Jamesin kerrotaan olevan vastuussa joistakin "tärkeistä pelielementeistä".



Ladataan seuraavaa sisältöä