Suomi
Gamereactor
artikkelit

Mythic Quest (Apple TV+), 2. kauden ensitunnelmat

Ian, Poppy ja jengi on koossa taas, ja luvassa on lisää pelinkehitykseen liittyvää komediaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Olin epäileväinen, kun Apple alun perin julkisti kuvitteellisen pelinkehittäjän edesottamuksiin keskittyvän sarjan. Idea vaikutti halvalta tavalta tutustuttaa pelaava kansa Applen uuteen suoratoistopalveluun Apple TV+. Olin kuitenkin väärässä, sillä hitaan alun jälkeen sarja osoittautui oivaksi. Nyt toinen kausi on alkanut, joten on aika käsitellä kahden ensimmäisen jakson herättämiä tuntemuksia.

HQ

Toisin kuin ensimmäinen kausi, toinen kausi starttaa koronaviruksen riivaamasta maailmasta jatkaen erikoisjaksojen Quarantine ja Everlight tunnelmaa. Kausi keskittyy studion haasteisiin julkaista uusi laajennus, ja totuttautua uusiin rooleihin studion sisällä. Poppy (Charlotte Nicdao) on nyt luova ohjaaja yhdessä Ianin kanssa (Rob McElhenney). Poppy ottaa nyt enemmän roolia sopeutuen hiljakseen esimiehen asemaansa, kun taas Ian jatkaa enemmänkin entisillä askelmerkeillä.

Kahden jakson perusteella Mythic Quest osaa kertoa huumorilla henkilökohtaisia tarinoita. Henkilöhahmot ovat kiinnostavia täynnä karismaa, jota ei ainakaan haittaa hyvä näyttelijäntyö. Tekijät tuntuvat olevan nyt paremmin kotonaan hahmojensa esittämisessä.

Tämä on mainos:

Ian ja Poppy ovat ne keskeiset henkilöhahmot, mutta toinen kausi käsittelee myös Ashley Burchin Rachelin ja Imani Hakimin Danan suhdetta. Nämä pelitestaajat lähentyivät ensimmäisellä kaudella, ja tukea haettiin niin ikään munattomalta studiopomo Davidilta (David Hornsby). Taustalle ovat harmillisesti jääneet muun muassa Danny Pudin Brad ja F. Murray Abrahamin C.W. Longbottom, mutta toivottavasti he saavat enemmän tilaa kauden edetessä.

Applen tuottama sarja ei tunnu kärsineen budjetin pienuudesta, sillä Mythic Questin toinen kausi on kauttaaltaan hyvin kuvattu, ja lavasteet kuvaavat hienosti pelinkehityksen hallittua kaaosta. Jälki on siis hyvin samanlaista kuin ensimmäisellä kaudella.

Mythic Quest (Apple TV+), 2. kauden ensitunnelmatMythic Quest (Apple TV+), 2. kauden ensitunnelmat

Toistaiseksi toinen kausi on näyttänyt McElhenneyn, Charlie Dayn ja Megan Ganzin ymmärtäneen Mythic Questin idean ja sen, mitä ohjelma vaatii menestyäkseen. Kolmikon välittämänä ensimmäisen kauden laatujaksot näyttävät asettuneen toisella kaudella säännöksi.

Tämä on mainos:

Mutta jatkuuko sama laatu toisen kauden loppuun asti? Se tässä on huolestuttavaa, sillä Mythic Quest alkoi varsin tylsästi ennen kuin löysi sen oman juttunsa. Kaksi ensimmäistä jaksoa kuitenkin osoittavat, että kun tekijät saavat toteuttaa itseään niin saadaan hyvää jälkeä.

Kaiken kaikkiaan Mythic Questin toinen kausi alkoi hyvin, ja näin ollen Apple TV+ -tilausta kannattaa jatkaa. Odotan innolla viihtyväni lisää kuluvalla kaudella.

Mythic Quest (Apple TV+), 2. kauden ensitunnelmatMythic Quest (Apple TV+), 2. kauden ensitunnelmat
Mythic Quest (Apple TV+), 2. kauden ensitunnelmatMythic Quest (Apple TV+), 2. kauden ensitunnelmat


Ladataan seuraavaa sisältöä