Suomi
Gamereactor
arviot
My Friend Pedro

My Friend Pedro

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

My Friend Pedo on sivusta kuvattu ja kahden tatin toimintaa tarjoava räiskintäpeli, joka tarjoaa myös oivallista hidastettua toimintaa sekä tasoloikintaa. Kaiken tämän lisäksi se on toimituksemme koko alkuvuoden suosikkeja. Harvassa ovat olleet ne lennot, joilla Pedro-ystävä ei olisi pitänyt viihtymisestä huolen, vaikka periaatteessa lopputeksteihin riittäisi vähän lyhyempikin matka. Victor Agrenin debyyttijulkaisu on lyhyydestään huolimatta mainio osoitus siitä, miten retrohenkisyyden ja väkivaltaisen toiminnan yhdistäminen tekevät kokonaisuudesta osiensa potenssin.

Pelin hienous on sen pelattavuudessa, sillä kokonaisuus on rakennettu tyystin liikkumisen ja räiskinnän ympärille. Lopputulos mahdollistaa pelin päähenkilön - joka on muuten muistinsa menettänyt ja puhuvan banaanin ohjeita kuunteleva salamurhaaja - liikkumisen sulavasti ja nautinnollisesti. Sankari voi tallustaa kaksiulotteisella kentällä ampuen jokaiseen suuntaan samalla ansoja väistellen. Kun tähän lisätään hauskan fysiikat, mahdollisuus ajan hidastamiseen ja luotien väistelemiseen sekä kahden aseen samanaikaiseen käyttämiseen, räiskintä tuo mieleen Max Paynen tai FEAR:in kaltaiset klassikot.

On selvää, että Agren on hionut pakettia vuosikausia. Tämä on kannattanut, sillä kentät on suunniteltu pääasiassa ajatuksella ja toiminta on millintarkkaa. Pelaaminen on lähinnä tanssahtelua luotisateen keskellä etsien sopivaa koloa, josta voi ampua takaisin. Hyppää, ammu, suojaudu, lataa, hidasta aikaa, liiku köysirataa pitkin, väistä luoteja, potkaise vihollista naamaan ja aloita edellä listattu ruletti alusta.

My Friend PedroMy Friend PedroMy Friend Pedro
Tämä on mainos:
HQ

Monipuolinen eteneminen vaatii selkärankaan iskostettavan liikevalikoiman lisäksi myös ennakointia. Kentästä jaettavan arvosanan nostaminen parhaaseen mahdolliseen S-merkintään vaatii vaikeusasteen hilaamista, kaikkien vihollisten tappamista, minimaalista vahinkoa sekä vikkelää etenemistä. Kun tyylikäs meno palkitaan lisäpisteillä, mieleen palaa lämpimät muistot Viewtiful Joen kaltaisista klassikoista. Arvosanan parantaminen saa palaamaan My Friend Pedron pariin yhä uudelleen ja uudelleen.

Jokainen kenttä tuntuu tarjoavan jotan uutta: aseita, liikkeitä tai hyödynnettäviä esineitä. Juuri kun luulet nähneesi kaiken, kouraasi isketään paistinpannujen kaltaisista metallipinnoista kimpoilevia hauleja. Tappavan kokkausvälineistön voi esimerkiksi viskoa vihollisten keskelle, minkä jälkeen haulikolla saa ammuttua suojassa kykkiviä vihollisparkoja.

Harmillisesti ihan kaikki ideat eivät onnistu koukuttamaan samalla tavalla. Tekijät ovat selvästi nähneet vaivaa, jotta kentät eivät toista itseään, mutta osa nikseistä jää silti vajavaisiksi. Erityisesti skeittauskohdat puuduttavat, minkä ohella pelin keskivaihe tuntuu hienoiselta suvantohetkeltä hauskasta propellihatusta huolimatta.

Tämä on mainos:

Sarjakuvainen tarina ja dialogi takaavat onneksi hauskoja hetkiä: vaikeahan sitä on pitää pokkaa vihaajien ja äkäisten pelaajien vallatessa ruudun! Lisäksi peli on käännetty eri kielille huolellisesti, mistä tekijät ansaitsevat aina ylisanoja. Ulkoasuun on jäänyt harmillisesti muutamia rumia yksityiskohtia sekä teknisiä säröjä, mutta onneksi peli rullaa kauneusvirheistä huolimatta tasaisesti ja sujuvasti.

Nyt kun kesän pisimmät lennot E3-messuille on lennetty, ystävyyssuhde Pedroon on muuttunut todella läheiseksi. Sen parissa on yksinkertaisesti ollut hauskaa, kiitos ydinmekaniikkojen sekä oivallisen kenttäsuunnittelun. Se ei välttämättä kykene vastaamaan pienen budjetin teoksena kaikilla osa-alueilla kilpailijoidensa asettamaan haasteeseen, mutta kaikkinensa kyseessä on erinomainen lisä Devolver-julkaisijan viihdyttävän pelikatalogin jatkeeksi.

My Friend PedroMy Friend PedroMy Friend Pedro
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Ydinmekaniikoiltaan silkkaa timanttia, uskomattoman hauskat hetket, jatkuvasti uutta sisältöä, paistinpannu
-
Kauneusvirheet, itseään toistavat ympäristöt, osa ideoista jää latteiksi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä