Suomi
Gamereactor
ennakot
MultiVersus

MultiVersus, tältä se betailuvaihe maistuu

Shaggy, Superman, Arya Stark ja LeBron James tappelemassa keskenään Super Smash Brosin malliin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
MultiVersus

Kaikenlaista kummaa sitä voi sattua, sillä nyt Bugs Bunny, Arya Stark ja Superman ovat löytäneet tiensä yhteen ja samaan tappelupeliin Warner Brosin siipien suojassa. MultiVersus on sitä paitsi hyväkin.

MultiVersus

MultiVersus tuo välittömästi mieleen Super Smash Bros. Ultimaten, jonka kilpailijaksi asettuminen on rohkea teko. Nintendon peli onkin pysynyt pitkään käytännössä haastajaa vailla. PlayStation All-Stars Battle Royale ja Nickelodeon All-Star Brawl ovat yrittäneet ja epäonnistuneet. Odotukset MultiVersusille eivät siis ole korkealla, mutta se on varmaankin ollut vain hyvä asia.

Tämä on mainos:

MultiVersusin ideana on yksinkertaisesti turpaan mättäminen. Vahinkoa toiseen tekemällä on alati helpompaa saada syöstyä vastustaja kokonaan pois areenalta. Se joka saavuttaa ensin ennalta määrätyn luvun verran tyrmäyksiä voittaa. MultiVersus painottaa kuitenkin odotettua enemmän yhteistyötä muutamalla erilaisella tavalla. Tappelijoita voi yksilöidä erilaisilla kyvyillä, jotka tekevät esimerkiksi hyökkäyksistä tuhoisampia, tekevät väistämisestä helpompaa tai saavat hyppäämään korkeammalle. Vaihtoehtoja on lukuisia, joten kannattaa valita sellaiset, jotka tukevat toisiaan oman joukkueen kesken. Toinen juttu ovat tietenkin tappelijoiden omat henkilökohtaiset keinot. Superman toimii kuin tankki kestäen runsaasti rankaisua, mutta Velma kasvattaa tiimikaverin nopeutta jopa parantaen terveyttä siinä sivussa. Jokaisella tappelijalla on omat keinonsa ja kykynsä, joita voi sitten yhdistellä omaan pelityyliin.

MultiVersus

MultiVersus toimii free-to-play-periaatteella, joten aloittaminen ei maksa mitään. Mukana on tässä vaiheessa muutama erilainen maksullinen versio, mutta rahallinen sijoitus ei ole pakollinen pelin aloittamiseksi. On kuitenkin selvää, että ilmaiseksi pelaamalla joutuu käyttämään enemmän aikaa tietyn sisällön avaamiseksi. Vain kolmasosa tappelijoista on pelattavissa, ja ajan kuluessa kertyy pelin sisäistä valuuttaa, jolla voi sitten avata uusia tappelijoita. Mukana on toinenkin valuutta gleamium. Tätä ostetaankin sitten oikealla rahalla, ja gleamiumilla aukeavat niin uudet tappelijat kuin uudenlaiset "skinit" ja muut kosmeettiset roinat. Toisin sanoen aivan kaikkea pelin sisältöä ei voi avata pelkästään pelaamalla, joten enemmän panostavien on pakko latoa taalaa tiskiin. Osa hinnoittelusta tuntuu sekin kummalliselta, sillä esimerkiksi profiilikuva maksaa 50 000 tavallista kolikkoa, kun taas uusi tappelija maksaa korkeintaan 3000 kolikkoa.

MultiVersus tarjoaa jo lähtöruudussa hyvän tappelijavalikoiman. Shaggy Scooby-Doosta, Arya Stark Game of Thronesista, Wonder Woman, Steven Universe, Bugs Bunny ja Iron Giant Brad Birdin elokuvasta ovat kaikki pelattavissa. Ajan kanssa tappelijavalikoimaa on luvattu laajentaa, ja linjoilla on jo nyt koripalloammattilainen LeBron James Space Jam: A New Legacysta. Rick and Morty ovat niin ikään tulossa, ja varmasti vielä monia muitakin Warner Brosin hallussa olevia hahmoja. Tappeluareenatkin tuntuvat tutuilta, kun mukana on Wonder Womanin koti Themyscira, Scooby-Doon kummitustalo ja Batcave. Toistaiseksi erilaisia areenoita on melko vähän, mutta määrä kasvanee ajan kanssa.

Tämä on mainos:

Super Smash Bros. -peleissä areenalle ilmaantuu yhtä jos toistakin käyttöesinettä, mutta sellaisia ei MultiVersusissa ole lainkaan. Areenat ovat kooltaan varsin pieniä, ja meno äityy välillä hyvinkin kaoottiseksi, joten käyttöesineiden pois jättäminen tuntuu perustellulta. MultiVersusissa erilaisten kykyjen tuunailu saattaa aluksi vaikuttaa epäreilulta, mutta ei itse asiassa sitä ole. Kyvyt ovat itse asiassa hyvin tasapainossa, ja kunhan niin sanotut rankatut matsit alkavat, suljetaan varmasti joitakin kykyjä ulkopuolelle tehden samalla toisista houkuttelevampia.

MultiVersus

Pelimuotojen osalta ei valinnanvaraa juurikaan ole. Vaikka Nickelodeon All-Star Brawl olikin massiivinen pettymys, oli siinä kuitenkin tarjolla useita erilaisia pelimuotoja. MultiVersusissa on tällä hetkellä tavallisia matseja joko paikallisesti tai verkossa, ja treenata voi botteja vastaan. Yksinpelitila olisi ollut oikein hyvä keino erottua.

MultiVersus palkitsee estoitta koko ajan sen pelaamisesta. Jokaisen kauden kylkeen lisätään mukaan oma kausipassi, jolloin voi ansaita lisää kokemuspisteitä suorittamalla erilaisia haasteita ja ihan vain pelaamalla. Siinä sivussa avautuu käyttöön yhtä jos toistakin asiaa kuten rahaa, kosmeettista roinaa ja tie ylöspäin hahmonkehityksessä. Hyvästä käytöksestä voi ansaita lisää rahaa ottelun jälkeen, ja samassa peliporukassa toisen kanssa pelaaminen kannattaa, koska silloin ansaitsee peräti 30% enemmän kokemuspisteitä ja pätäkkää. Player First Games todellakin siis rohkaisee pelaamaan yhdessä.

Lyhyesti sanottuna MultiVersus on peli, jota ei kannata jättää väliin. Ja alkuun pääsee käyttämättä penniäkään rahaa. Varsinainen tappeleminen on mahtavaa, ja on syytä uskoa, että ajan kuluessa peli muuttuu vain paremmaksi. Ties kuinka upeassa mallissa peli onkaan sitten, kun se aikanaan oikeasti julkaistaan.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä