Suomi
Gamereactor
arviot
MultiVersus

MultiVersus on ihan hyvä valmiinakin

Vuosi sitten huomiota kerännyt betailu poistui, ja nyt MultiVersus on palannut kokonaisena versiona.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ulkoisesti MultiVersus näyttää häpeämättömältä Super Smash Brosin kopiolta, mutta luvassa on paljon muutakin. Maskottien tapellessa neljä henkeä kerrallaan on selvää, että pelattavuus on varsin erilainen lähimpään kilpailijaan verrattuna. MultiVersus on enemmän perinteinen tappelupeli keskittyen ennen kaikkea 2v2-pelaamiseen.

MultiVersus tarjoilee 27 pelattavaa hahmoa, ja lisää on tulossa myöhemmin. Tappelijat ovat Warner Brosin hahmoja, kuten Bugs Bunny, Batman, Tom & Jerry, Arya Stark ja Shaggy Rogers. Uusina betaan verrattuna mukana ovat muun muassa Agent Smith, Jason Vorhees ja The Joker. Huomattavaa on, että Support-hahmoluokka on poistettu, ja entiset Support-hahmot on siirretty Mage-luokkaan.

Peliä aloittaessa on vastassa lyhyt ja pakollinen opastusosio. Jostain syystä Player First Games näyttää poistaneen varsin syvällisen järjestelmän sen oman hahmon harjoittamiseksi. On siis aiempaa vaikeampi oppia tavoille esimerkiksi Harley Quinnin ja Iron Giantin kanssa. Niin ikään ei enää voi harjoitella sellaisten hahmojen kanssa, joita ei ole pelaajan omissa valikoimissa. Moinen oli hyvä tapa oppia kaikkien tappelijoiden tavoille, joten mahdollisuuden poistaminen on huono ratkaisu. Niin ikään ei voi enää pelata kaverin kanssa co-opin hengessä tekoälyvastustajia vastaan.

Harmillisesti pelaaminen tuntuu hitaammalta ja kömpelömmältä betaan verrattuna puhumattakaan teknisistä ongelmista niin verkkoyhteyksien kuin grafiikan osalta. Verkkoviivettä on ajoittain havaittavissa, mikä on tappelupelille kuolemaksi. Lisäksi yhteys katkesi useita kertoja kesken ottelun. Lisäksi matsin jälkeen kerrotaan aiempaa vähemmän kaikenlaista kivaa tietoa, kuten kuka sai tehtyä eniten iskuja ja niin edelleen. Lisäksi mikromaksujen hintoja on korotettu sietokyvyn rajoille.

Tämä on mainos:

Monin tavoin MultiVersus toimi betassa paremmin kuin nyt, mutta toisaalta parannuksiakin on tehty. Erilaisia haasteita on tehtävänä ja tavaraa avattavana. Tämä innostaa pelaamaan, koska aina on jotain tehtävänä. Kyseessä on free-to-play, joten sitä niin sanottua "grindaamista" on paljon tiedossa.

Pelaaminen on edelleen viihdyttävää, eikä peliseuran etsimisessä koskaan mene kauaa aikaa. Yksinkin on mukavaa, mutta kuten odottaa saattaa, seurassa on aina parempaa. Pelaamista on hidastettu betaan verrattuna. Tottuminen kestää hetken, mutta ratkaisu ei ole hyvä tai huono.

MultiVersus on oikein hauska verkkopeli, joskin Player First Games ja Warner ovat tehneet asiat tarpeettoman vaikeiksi itselleen. Betaan verrattuna ominaisuuksia on poistettu, ja se on kummallista. Ja verkkoyhteydet ovat huonot, mikä on todella kummallista tässä vaiheessa. Tässä vaiheessa arvosana on betaa alhaisempi.

MultiVersusMultiVersusMultiVersus
Tämä on mainos:
MultiVersusMultiVersus
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hyvä pelattavuus, paljon vaihtelevia pelattavia hahmoja, paljon kaikenlaista avattavaa tavaraa, paljon erilaisia haasteita, näyttää ja kuulostaa hyvältä
-
Verkkoyhteydet ovat huonot, hyvä opastusosio puuttuu, sellaisilla hahmoilla ei voi harjoitella joita ei ole itselleen hankkinut
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä