Suomi
Gamereactor
laitearviot

MSI Vigor GK80

MSI ainakin halusi tehdä vaikutuksen mekaanisella näppäimistöllään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

MSI tunnetaan tietokoneistaan, grafiikkakorteistaan ja emolevyistään. On kuitenkin selvää, että parhaat tuotot tulevat lisälaitteista, jotka sitten voidaan myydä kuluttajille satakertaisella hinnalla niiden valmistuskustannuksiin verrattuna.

HQ

Vigor MK80 ei ole ensimmäinen yritys tuottaa mekaaninen näppäimistö, mutta kyseessä on ensimmäinen yritys haastaa suorat kilpailijat. Konstina on varmistaa, että näppäimistössä on kaikki samat ominaisuudet kuin kilpailijoillakin. Vigor MK80:ssä onkin siten klassinen Cherry MX Red -kytkin, ja kaikki muu on kuin kokoelma siitä, mitä pelinäppäimistössä odotetaan olevan mukana. Mukana on rannetuki, RGB-valaistus ja LUMINIUM-kuori. Myös Cherry MX silver -versio on olemassa. Se on nopeampi ainakin teoriassa, mutta itse en ainakaan huomannut mitään selvää eroa. Erilainen se kuitenkin on.

MSI Vigor GK80

RGB on tietenkin synkronoitavissa yhteen muiden MSI:n tuotteiden ja tietokoneiden kanssa. Samalla näppäimistöllä pääsee käsiksi sellaisiin asetuksiin, jotka normaalisti vaatisivat erillisen ohjainohjelmistonsa. Toisin sanoen siis näppäimistöllä pääsee suoraan säätämään MSI:n grafiikkakorttien ja emolevyjen asetuksia. Tämä erottaa MSI-näppiksen kilpailijoista edukseen.

Muotoilua olisi saanut miettiä vielä hetken, sillä multimedianapit on sijoitettu todella huonosti. Niihin kurkottaminen on hankalaa, eikä painaessaan edes erityisesti kurkistamatta näe, mitä on painamassa. WASD-näppäimissä on kiiltävä metallipinta, joka tuo mieleen lähinnä 12-vuotiaan luovuudenpuuskan. Nämä voi onneksi vaihtaa halutessaan. Vaihtaminen on tarpeellista, sillä kiiltävä pinta on lipsuvan liukas.

Tämä on mainos:
MSI Vigor GK80

Hintaa on 150 euron verran, mikä ei ole halpa sijoitus. Vastaavaan hintaan saa kilpailijoilta parempaa laatua. Näppäinten valaistus on sen verran himmeä, että huonossa valaistuksessa niitä on vaikea nähdä. Rannetuki on avoin molemmista päistä (mahdollisesti piuhan käsittelyn vuoksi). Rannetuki on ainoastaan alumiininen lisäpalikka, jonka päällä on liian ohut kerros kumia.

Kokoa on 44,5 cm x 12,1 cm, mutta silti luvassa on ongelmia jokapäiväisessä käytössä. Ajatus sisällyttää näppäimistöön kaikki tarvittava on MSI:ltä hyvä ajatus, mutta jos he aikovat oikeasti kilpailla tällä saralla, on pystyttävä parempaan.

MSI Vigor GK80MSI Vigor GK80
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä