Suomi
Gamereactor
laitearviot

MSI PS42

MSI koettaa vedota hieman erilaiseen kohderyhmään. Onnistuuko pyrkimys?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Nykyään monet haluavat läppäritietokoneen, jolla voi kätevästi editoida niin tavallista kuvaa kuin videoitakin. Toisin sanoen on tarvetta esteettisille läppäreille, joissa on myös tarvittava määrä tehoa. Pelilaitteisiin suuntautuneet valmistajat ovat tässä toki vahvoilla. MSI:llä on useitakin malleja juuri tällaista kohderyhmää varten, ja näistä testiin päätyi PS42. Suunnittelultaan laite on varsin maltillinen, jonka painopiste on helppokäyttöisyydessä ja tehokkuudessa.

HQ
MSI PS42

Entä miltä PS42 oikein näyttää? Selkeästi MSI on pyrkinyt vähentämään videopelaajamielikuvan mahdollisimman minimiin. Ensivaikutelma onkin sanalla sanoen yksinkertainen. Teräksistä ulkonäköä ei voine luonnehtia kauniiksi, mutta ainakaan se ei suorastaan huuda videopelaamista ensimmäisenä. Mukana on HDMI-paikka, kaksi USB-C ja kaksi USB 3.0 -paikkaa. Tämä on parempi kuin mitä kilpailijoilla on tarjota.

Näppäimistö on hyvin samanlainen kuin muissakin MSI:n malleissa, mutta tämä ei ole huono asia. Näppäimen ylä- ja ala-asennon välillä ei ole riittävästi välimatkaa. Onneksi sentään vastusta on, mikä helpottaa asiaa hieman. Trackpad on sen sijaan ehkä huonoimpia testaamiani.

MSI PS42
Tämä on mainos:

Näyttö on IPS-tason paneeli, mikä ei ole hyvä asia. Kysymyksessä on 1920 x 1080p, eikä suinkaan kosketusnäyttö. Kirkkauden suhteen huomasin ongelmia, ja testin mukaan keskimääräinen kirkkaus on 240 NITSiä. Kuluttajalle pitäisi tarjota näyttö kuvasuhteessa 3:2, jotta kuvien ja videoiden käsittelyyn olisi enemmän tilaa.

Toisaalta PS42 voi olla halpa, sillä hinta on alle 700 euroa. Jos kuitenkin läppäriä haluaa käyttää siihen mihin se on tarkoitettu, muuttuu tilanne välittömästi. PS42 on kyllä hiljainen, mutta tehokas editointi on hankalaa, kun perustaajuus on 1,80 GHz.

MSI PS42MSI PS42MSI PS42MSI PS42

Toisaalta PS42 on sekä hiljainen että varsin tehokas kaikessa siinä, mihin haluaa ultrabookin pystyvän. Painoa on 1,1 kiloa, ja vaihtelevalla käytöllä akku kestää 8 tuntia. Läppäri ei ole markkinoiden paras, mutta varsin halpa.

Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä