Suomi
Gamereactor
laitearviot

MSI Clutch GM51 Lightweight, parempaakin on tarjolla samaan hintaan

Testissä MSI:n uusi kevyt hiiri niin langallisena kuin langattomana.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

MSI:llä on mallistot 31, 41 ja 51 keveille hiirille nimeltä GM Clutch. Numero kertoo jotain siitä, miten suurikokoinen hiiri on kyseessä. Pieni, kookas ja keskikokoinen/kookas, joskin GM41 on teknisesti suurempi, mutta ei yhtä korkea kuin GM51.

HQ

Paperilla kaikki on kunnossa. MSI käyttää jälleen koverrettua sivuotetta, joka toimii hyvin. Markkinointinimenä on "Diamond Lightgrip", ja näin osittain onkin, sillä takana on RGB. Painoa on vain 75 g, mikä ei ole paljon kookkaalle hiirelle. Mukana on "Anti-Smudge Surface", mikä tarkoittaa sileää pintaa. Tuettuna on myös Nvidia Reflex, mikä on hieno homma, ja lisäksi mukana on Omronin kytkimet ja Pixart PAW3395:n optinen sensori, joka on uudempaa mallia. MSI ansaitsee kiitosta siitä, että lehdistömateriaalissa tehdään selväksi, että ominaisuuksien täysimääräinen käyttö edellyttää tietynlaisten PC-vaateiden täyttämistä.

MSI Clutch GM51 Lightweight

Muotoilu on varsin tavanomainen, oikeakätinen ja muutenkin varsin standardi kaikin tavoin. Keskellä on rulla, ja kaksi nappia sivuilla. DPI on muokattavissa hiiren alapuolelta. Toisille moinen on kauheaa, kun taas toisille sillä ei ole merkitystä. Yksityiskohta on silti syytä tiedostaa.

Sivussa olevat napit ovat selvästi huonommat kuin kaksi päänappia. Henkilökohtaisesti tämä ei kiinnosta, mutta tietenkin käyttäjiä on erilaisia. Painallustuntuma on pehmeämpi, ja käsky tuntuu menevän perille hitaammin. Hiiren rulla tuntuu halvalta ja huonolta, eikä laatu vaikuta olevan lainkaan samalla tasolla kuin muu hiiri. Jopa ääni rullatessa tuo mieleen halvan kiinalaisen muovin. Hiiri on tehty polykarbonaatista, ja sivut kumista.

Tämä on mainos:

Alapuolella ovat PTFE-pinnat. Testissä oli kaksi kappaletta, ja niiden välinen ero oli merkittävä. Langallisen mallin tuntuma on selvästi erilainen liukuen selvästi tasaisemmin ja helpommin pinnalla. Mukana on myös FrixionFree-piuha. Langaton malli ei liukunut läheskään yhtä tasaisesti.

Markkinointimateriaali painottaa, että sensori kestää 26 000 DPI. 4K-näytöllä sellaisia lukemia lähellekään ei pääse pelistä riippumatta. Hauskana yksityiskohtana logo on valaistu eri väreillä riippuen DPI-asetuksesta. Tätä vain ei yleensä huomaa, sillä logo on käytössä kämmenen alla.

Langattoman mallin hinta on 109,99 euroa, ja langallinen malli maksaa 74,99 euroa.

MSI Clutch GM51 Lightweight
Tämä on mainos:

Langaton malli on teoriassa identtinen, ja mukana tulee MSI:n perinteinen laturi, joka toimii myös säilytyspaikkana langattomalle donglelle eli signaalin vastaanottimelle. Sen voin sanoa, että kestoa yhdellä latauksella on ainakin viikko, ja latausaika on lyhyt. Mutta kuten sanoin, langattoman mallin tuntuma käytössä on erilainen, eikä sensorikaan tunnu olevan yhtä hyvä kuin langallisessa mallissa. Huomasin selvää viivettä, mikä voi johtua ajureista, mutta onneksi langaton malli ei ole kovin kallis langattomaksi hiireksi. Se suurin ongelma on, ettei mukana ole vaikutusta tekevää ominaisuutta, ja GM51 kilpailee muiden parempien mallien kanssa.

Langallinen malli puolestaan tuntuu hyvältä kädessä, sivuote on mukava, Omronin kytkimet ovat aina mahtavat, joskin napsautuksesta puuttuu odotettu terävyys. Sivunapit ovat turhan sienimäisen pehmeät käyttää. Hiiren rulla on kuitenkin se keskeisin ominaisuus, jota on työstettävä. Tuote ei ole hyödytön, ja kovassa kilpailutilanteessa GM51 Lightweight on toki halpa niin langallisena kuin langattomana, mutta tarjolla on parempiakin vaihtoehtoja samaan hintaan.

06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä