Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Moon Knight

Moon Knight (Disney+), 1. kausi

Marvelin Moon Knight pitkittää TV-sarjaksi tarinan, joka olisi toiminut paremmin elokuvana.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Moon Knightin neljä ensimmäistä jaksoa eivät varsinaisesti tehneet vaikutusta, mutta niiden perusteella tarinassa oli kuitenkin selvää potentiaalia. Siksi toivoin, että viimeisen kahden jakson aikana todella alkaisi tapahtua kunnolla. Hyvä uutinen on, että minisarjan viimeinen kolmannes näyttää sellaisia paikkoja ja tilanteita, joita halusinkin nähdä. Valitettavasti tällaista on mukana liian vähän ja liian myöhään.

Moon KnightMoon Knight

Moon Knight on malliesimerkki siitä, kuinka Marvel pitkittää tarinan TV-sarjaksi, vaikka kokonaisuus olisi toiminut paremmin mitaltaan lyhyempänä elokuvana. Osittain sisältö on toki kiinnostavaa, hauskaa ja ajatuksia herättävää, mutta suurin osa ajasta on suorastaan tylsää ja tarpeetonta pohjustusta puhumattakaan asioiden kertaamisesta. Oscar Isaac, Ethan Hawke ja muut tekevät parhaansa omalla työllään, ja näin saadaankin aikaan kourallinen muistiin jääviä kohtauksia... jotka eivät kuitenkaan yleensä liity millään tavalla muuhun Marvelin elokuvien maailmaan.

Moon Knightin vahvuus tuntuukin olevan se, ettei siinä ole viittauksia Marvelin muihin elokuviin ja sarjoihin. Näin pääsee niin sanotusti raitista ilmaa sisään, ja pohdinnat tapahtumista ja niiden seurauksista muuttuvat katsojien mielissä taas mielenkiintoisiksi. Sama pätee Moon Knightin toteutukseen, sillä niin rytmitys, kuvaus, huumori kuin käsitellyt teemat eroavat muista Marvelin tuotoksista.

HQ
Tämä on mainos:

TV-sarjan suuri puute on siis se, että mukana on määrällisesti liikaa, ja liian vähän laatua. Moon Knightille sarja olisi voinut olla kuin ensimmäinen Iron Man Tony Starkille, jos vain Marvel olisi tehnyt tästä elokuvan. Jaksot viisi ja kuusi tuntuvat elokuvan viimeiseltä näytökseltä, joita on pohjustettu aivan liiaksi neljän ensimmäisen jakson ajan. Tämä on kuin kuin Iron Manissa neljä ensimmäistä jaksoa olisivat keskittyneet puvun rakentamiseen, ja vasta kahdessa viimeisessä jaksossa olisi tapahtunut se kaikki muu mielenkiintoinen.

Moon Knight ei kuitenkaan ole huono. Se vain venyttää tarinansa liian pitkäksi. Viimeiset kaksi jaksoa kuitenkin osoittavat, että oikeaa ainesta olisi ollut. Sarjan alkupuolessa olisi saanut olla paljon vähemmän huttua.

Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä