Suomi
Gamereactor
arviot
MLB The Show 18

MLB The Show 18

Täräyttääkö tämän vuoden baseball-peli edelleen kunnarin?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Urheilupelien parissa aika tuntuu joskus juoksevan vähän liian nopeasti. Tuntuu kuin olisin vasta hiljattain saanut käsiini MLB The Show -sarjan edellisen osan ja jälleen on uusi julkaisu ulkona. Edellistä tulikin hakattua aina näihin päiviin asti, joten ehkä olikin aika saada hieman uusia tuulia taas kentälle. Toisaalta taas oman edistyksen nollaaminen Diamond Dynastyssa tuntui aluksi hieman haikealta.

Ensimmäinen vaikutelma on kuin pelaisi hieman kehittyneempää versiota edellisen vuoden pelistä. Täten pelin numeroksi olisikin sopinut ehkä 17,5 seuraavan kokonaisluvun sijaan. Mukana on sekä uudistuksia että poistoja, sillä online franchise -pelimuoto on nyt leikattu pois. Ilmeisesti kyseessä oli vähiten taottu pelimuoto, joten kehittäjä ei nähnyt aihetta pitää sitä mukana. Itseäni poisto ei haittaa, sillä en ole siihen koskaan suuremmin syventynyt. Sen sijaan kaikkien joille se on tärkeä osa pelikokemusta, ei kannata heittää edellisen vuoden versiota vielä mäkeen.

Pelattavuudeltaan kokemus on hyvin lähellä edellistä vuotta. Syöttö- ja lyöntipeleihin löytyy useita erilaisia variaatiota aina analogisesta ohjauksesta pelkkien nappien painalluksiin. Itse pidän jälkimmäisestä vaihtoehdosta, sillä tuntuu loogisemmalta antaa pelaajien ominaisuuksien määrätä suurimmaksi osaksi onnistumiset omien refleksieni sijasta. Pelaajien ominaisuuksia kuvaavat lukuarvot on tällä kertaa vedetty aika uusiksi ja aika harvassa ovat voimakkaat lyöjät, jotka pystyisivät pommittamaan tasaisesti kunnareita. Tämä ei ole mielestäni mitenkään huono asia, mutta eron pelaajien arvoissa huomaa nopeasti.

Eniten huomiota tänä vuonna tuntuvat saaneen osakseen keräilykortteihin perustuva Diamond Dynasty -pelitila, sekä yksittäisen pelaajan uraan keskittyvä Road to the Show. Edellisvuosien tapaan Road to the Show'ta voi jatkaa aikaisemmin luodulla hahmolla, mikä oli oma valintani. Tänä vuonna esiteltiin erilaiset arkkityypit, joiden avulla hahmostaan voi luoda tietynlaisen pelaajan. Osa panostaa esimerkiksi nopeuteen, osa voimaan ja niin edelleen. Valinta sekä antaa suuntaa omalle pelaamiselle että rajaa kehitysmahdollisuuksia. Oma Randolphini on ollut aikaisemmin sekä erittäin hyvä lyömään että nopea, mutta nyt jouduin valitettavasti valitsemaan kumman näistä piirteistä haluan säilyttää. Valitsin nopeuden, joten osumatarkkuuteni tippuu nyt tasaista tahtia kohti uutta maksimiarvoaan. En oikein tiedä mitä mieltä tästä pitäisi olla. On tietenkin realistista, ettei luodulla pelaajalla voi olla 99 pistettä kaikissa arvoissa, mutta entäpä ne pelaajat jotka viime vuonna pumppasivat rahaa hahmonsa kehittämiseen? Tänä vuonna rahalla ei voi ostaa enää kehityspisteitä, mikä on vain ja ainoastaan hyvä asia. Kehitystä tai taantumista tapahtuu kentän tapahtumien mukaan ja otteluiden välipäivät voi käyttää treenaamiseen.

MLB The Show 18MLB The Show 18MLB The Show 18
Tämä on mainos:

Diamond Dynasty on jälleen imaissut minut sisäänsä ja etenkin Yhdysvaltojen valloittaminen hauskassa Conquest-strategiapelissä on aivan yhtä lystiä kuin viimekin vuonna. Erilaisia korttisettejä on tänä vuonna mukana runsaasti ja niiden avaamiset limittyvät toisiinsa. Esimerkiksi tietyn pelaajan kehityskaarta kuvaava setti voi vaatia läpäisemiseen toisen samalla paikalla pelaavan setin läpäisyä. Kaikkein vaikeimmat kokoelmat avaavat käyttöön niin kutsuttuja Immortal-hahmoja, joiden ominaisuudet rikkovat pelin normaalin 0-100 skaalan ylettyen reilusti 100 pisteen tuolle puolen. Näiden avaamiseen menee kyllä erittäin pitkään, joten ei kannata odottaa vaikkapa ensimmäisen kuukauden aikana saavansa käyttöön Babe Ruthin Immortal-versiota. Vuoden aikana nähdään varmasti uusiakin kokoelmia, ja jo arvioinnin aikana peliin lisättiin eeppiset kokoelmat jokaiselle joukkueelle.

Toteutukseltaan peli on aika identtinen viime vuoden kanssa. Pientä optimointia on tapahtunut, minkä myötä valikoiden selaaminen käy entistä nopeammin. Tämä on mainiota, sillä se vauhdittaa merkittävästi etenkin Diamond Dynastyn eri välilehtien selailua. Erilaisia animaatioita on tullut vastaan myös kentällä, minkä myötä tilanteisiin on saatu hitusen verran enemmän realistisuutta. Äänipuolella kuullaan uutta selostajaa, mutta uusista kommenteista huolimatta jutut kertaavat edelleen liian paljon vanhoja jorinoita.

MLB 18 The Show on aika perusvarma askel edellisestä vuodesta. Kentän tapahtumiin on saatu hieman lisää eloa uusilla animaatioilla, mutta mitään mullistavaa tämän vuoden paketti ei pidä sisällään. Suurin kysymys uuteen vuoteen hypättäessä onkin se, haluaako pitää Diamond Dynastyn saavutuksensa ja toisaalta pelaako online franchise -pelitilaa? Jos vastaus on kyllä edes toiseen näistä, kannattaa vielä miettiä uuden osan hankintaa.

MLB The Show 18
Tämä on mainos:
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Uudet animaatiot tekevät pelistä entistä eläväisemmän, Diamond Dynasty tarjoaa taas runsaasti tekemistä, Road to the Show -pelimuodosta on poistettu mikromaksujen mahdollisuus, optimointien myötä pelin valikoiden selaaminen käy nopeasti, tuntuu tutulta
-
Selostukset toistavat nopeasti itseään, Online Franchisen poistaminen voi kismittää sitä pelaavia, tuntuu ehkä liiankin tutulta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä