Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Mission: Impossible - Dead Reckoning

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Vaikka sen pitäisi olla mahdotonta, Cruise ylittää itsensä jälleen tarjoten eeppistä kesäviihdettä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ
HQ

Oletko kiinnostunut elokuvan vanhanaikaisesta tyyliesityksestä, käytännöllisesti suunnitelluista ja hiuksia nostattavista tempuista, upeista intensiivisistä jaksoista, jotka saavat vain enemmän ja enemmän adrenaliinia vereen sekuntien rientäessä? Tai ehkä juuri Tom Cruise edustaa eräänlaista messiasta perinteiselle elokuvakokemukselle, ja sen myötä Mission: Impossiblesta on tullut jotain erityistä.

Sitten Ghost Protocolin sarja ei ole vain onnistunut muovaamaan kivenkovaa ja mielenkiintoista kerrontamuottia, vaan se onnistuu myös saattamaan hengästyttävät toimintajaksonsa ihanan käytännölliseen helpotukseen. Kuten John Wick -elokuvat ja Top Gun: Maverick, tämä on analogista huippuviihdettä digitaalisella aikakaudella. Sillä poikkeuksella, että elokuvat ovat jatkuvasti parantuneet jokaisen luvun myötä.

Tämä on mainos:

Istuin huolestunut ilme kasvoillani elokuvateatterin pimeydessä Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One -elokuvan ensimmäiset 20 minuuttia, koska vaikka aloitusjaksojen on yleensä tarkoitus toimia voimakkaana sävyn asettavana rytminä, oli se hieman sotkuista settiä. Eli sellaista, joka yrittää yhdistää erilaisia ​​tyylielementtejä hieman horjuvalla alustalla ilman odotettua sykäystä.

Mission: Impossible - Dead Reckoning

Mutta tämä huoli katosi nopeasti, sillä tässä tulee yksi intensiivisimmistä, hyvin muotoilluista, eeppisimmistä ja ikimuistoisimmista menestyskokemuksista... no, Falloutin jälkeen. Elokuvassa on pohjimmiltaan kolme tai neljä pitkää jaksoa eri paikoissa, kuten Abu Dhabissa ja Venetsiassa. Se sisältää myös neljä jaksoa, jotka jatkuvasti kasvattavat intensiteettiä ja läsnäoloa, upeita osuuksia yksi toisensa jälkeen, sekä juonenkäänteitä mausteeksi.

Dead Reckoning on melkein Mad Maxin kaltainen siinä mielessä, että se laittaa metaforisen ajoneuvon huippuvaihteelle suhteellisen nopeasti ja pysähtyy vain hetkeksi antaakseen katsojalle hetken hengähtää. Lähes kolme tuntia katoaa kuin kaste kesäauringosta, etkä koskaan, koskaan, kyllästy.

Tämä on mainos:

Cruise on, kuten aina, hyvällä tuulella. Hänellä on painoarvoa, omistautumista ja rakkautta Ethan Hunt -hahmoon, johon harvat osaavat vastata jymymenestyksen alaisina. Vaikka jotkut ovat epäilemättä hieman hakoteillä koko identiteetin ytimestä, on kaikki niin uskomattoman itsetietoisesti rakennettua, että saat jatkuvasti aihetta hymyillä.

Häntä ympäröivät suoritukset, jotka ovat vähintäänkin fantastisia, ja erityisesti Hayley Atwell tekee loistavaa työtä uutena hahmona Gracen roolissa, josta on välittömästi tullut pysyvä henkilö ikimuistoisten hahmojen joukossa. Pahis Esai Morales on hieman erilainen tapaus, ja vaikka hänellä onkin arvoituksellinen ja kokoon puristettu persoona, tämä on enemmän Mads Mikkelsenin Le Chiffre kuin Javier Bardemin Raoul Silva.

Mission: Impossible - Dead Reckoning

Yhdistettynä säveltäjä Lorne Balfen fantastiseen partituuriin, uskomattomiin stuntteihin ja huippukunnossa olevaan Cruiseen, Dead Reckoning on täydellistä kesäviihdettä, jota jarruttaa vain hieman hidas aloitus ennen kuin elokuva todella käynnistyy.

Kuten Fallout, Rogue Nation ja Ghost Procotol, myös Mission: Impossible on markkinoiden johdonmukaisin elokuvasarja, eikä ole mitään syytä uskoa, että Cruise ja yhtiö eivät olisi valmiita tekemään vaikutusta ensi vuonna, kun Dead Reckoning Part Two päättää sarjan sellaisena kuin me sen tunnemme.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä