Suomi
Gamereactor
laitearviot

Mionix Naos 5000

Matti testasi premium-tason pelihiiren lisälaitevalmistaja Mionixilta. Hintaa laitteella on jopa tuplasti tavalliseen hiireen nähden, mutta myös laatu on kohdallaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Mionixin uusi Naos 5000 on sinisen jättiläistähden mukaan nimetty pelihiiri. Ergonomisesti muotoiltuna se sopii käteen hyvin, joskin korkeutta voisi olla himpun verran lisää. Painojen avulla hiirtä voi lihottaa ultrakevyestä normaalipainoon asti. Maksimipaino voisi olla vielä himpun verran raskaampi, ja ilman painoja Naos on lähes käyttökelvottoman keveä tarkkaan tähtäilyyn. Nykykäytössä nopeasti loppuvat napit (hiiren vasen ja oikea painike, rulla sekä neljä nappia herkkyyden säädölle ja nettiselaimen eteenpäin/taakse -toiminnoille) ovat tuntumaltaan kevyitä ja täsmällisiä. Erityiskiitosta ansaitsee erittäin hyvin nappina toimiva hiiren rulla, joka ei rullauksen jäykkyyden ansiosta karkaa sormen alta naksutellessa.

HQ

Tuntuma ja tarkkuus sekä peleissä että hyötykäytössä on hyvä. Lasersensori venyy korkeaan 5040 dpi:n tarkkuuteen, ja lennosta tapahtuvan herkkyyden säädön ansiosta niin tarkkuuskivääri kuin piirto-ohjelman pienimmätkin sudit osuvat oikeisiin paikkoihin. Punottu piuha ei ota herkästi kiinni esteisiin, ja normaalisti langattomia hiiriä käyttävänä en kokenut langallisuutta ongelmalliseksi.

Lisäkivana hiiri tarjoaa makro-ohjelmointia sekä mahdollisuuden valita valojen väri lukuisista eri vaihtoehdoista sointumaan mukavasti oman pelikoneen härpäkkeisiin.

Samalla testatulla Mionixin Propus 380 -hiirimatolla Naos liitää kevyesti ja tasaisesti. Iso matto tarjoaa paljon tilaa manöövereille, kunhan ei hankaa rannettaan liikaa varsin terävään maton etureunaan. Alusta toimii hyvin myös muilla hiirillä, kunhan pöydällä on reilun A4-paperin verran tilaa. Ulkoasullisesti sekä hiiri että matto ovat tyylikkään pelkistettyjä. Jos Naos olisi piirun verran korkeampi ja painavampi, se olisi lähes täydellinen suoritus langallista pelihiirtä halajavalle.

Mionix Naos 5000Mionix Naos 5000
Naos 5000 maksaa keskimäärin noin 85 euroa. Propus 380 -matto on sekin tavallista hintavampi.
Tämä on mainos:
Mionix Naos 5000
Mionix Naos 5000
Mionix Naos 5000
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Tuntuma, punottu lanka
-
Raskaimpanakin liian kevyt
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Mionix Naos 5000

Mionix Naos 5000

LAITEARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Matti testasi premium-tason pelihiiren lisälaitevalmistaja Mionixilta. Hintaa laitteella on jopa tuplasti tavalliseen hiireen nähden, mutta myös laatu on kohdallaan.Ladataan seuraavaa sisältöä