Suomi
Gamereactor
laitearviot

Microsoft X6 Sidewinder Keyboard

Microsoftin uusin pelinäppäimistö tarjoaa irrotettavan numeronäppiksen ja tavanomaiset lisäominaisuudet.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Näppäimistö on yksi niistä pc-pelaajan harrastusvälineistä, joita on vuosien varrella yritetty kehitellä entistä paremmin juuri pelaamiseen sopiviksi. Kaikkein radikaaleimmat ideat harvoin toimivat, ei vähiten siksi, että näppäimistöllä on useimmiten tarkoitus pystyä myös kirjoittamaan sujuvasti. Microsoftin uusi Sidewinder X6 -pelinäppäimistö on hyvä sekoitus tavanomaista ja epätavanomaista.

HQ

Peruskäytössä X6 on kaikin puolin normaali näppäimistö. Tai ainakin uskoisin olevan, vaikka koekäytössä olleen mallikappaleen näppäimistö ei ollut suomalainen. Näppäinten poikkeava sijoittelu ja merkinnät aiheuttivat omat murheensa, mutta kotimaisella näppäinasettelulla käyttökokemus on niin lähellä virheetöntä kuin toivoa sopii. Näppäimistön profiili on melko litteä ja matalahkojen näppäinten liikerata ehkä aavistuksen monia näppäimistöjä lyhyempi ja tiukempi, mikä sopii pelaamiseen hyvin eikä vaikeuta peruskäyttöä lainkaan.

Pelaajalle X6:lla on yhtä ja toista tarjottavaa. Näppäimistön ylälaidassa on kaksi pyöritettävää kiekkoa. Toinen säätää näppäimistön oranssinpunaista taustavalaisun kirkkautta ja toinen äänenvoimakkuutta. Molemmille löytyy käyttöä. Näppäimistön vasemmasta laidasta löytyvät kuusi makronäppäintä, joiden määrä tuplautuu tilanvaihtonapilla. Lisäksi numeronäppäimistöä voi käyttää makronäppäiminä, joten erilaisia vippaskonsteja saa käyttöönsä halutessaan jopa 90. Lisäksi tarjolla on musiikin kuunteluun tarkoitetut perusnäppäimet.

Villein ja erikoisin idea X6:ssa on kuitenkin ilman muuta irrotettava numeronäppäimistö, jonka voi vaihtaa vaikka kesken pelin näppäimistön laidasta toiseen. Näppäimistön vasemmalle laidalle siirrettynä numeronäppäimistöä voisi kuvitella käyttävänsä tyypillisen wasd-otteen tilalla, jos moiseen erikoisuuteen keksii syyn. Toisaalta kokonaan ilman numeronäppäimistöä X6 on harvinaisen kompakti näppäimistö, joka sopii ahtaaseenkin tilaan. Näppäimistö on langallinen, liitin mallia usb. Numeronäppäimistö loksahtaa puoliksi itsestään paikalleen magneettiliittimien ansiosta, mutta pysyy paikallaan vain pöydällä pidettäessä, ei käyttökelpoisen hyvin esimerkiksi sylistä tyhjän päällä roikkuessa.

Kokonaisuutena Sidewinder X6 on täysin pätevä yleis- ja pelinäppäimistö. Väkisin keksittyä motkotuksen aihetta voi etsiä vaikka pikkuriikkisistä funktionäppäimistä tai näppäimistön kulmaa säätävien jalkojen puutteesta, mutta todellisuudessa kummastakaan ei ollut koekäytön aikana edes nimellistä vaivaa. Näppäimistö tuntuu vankalta ja jämerältä, joten työn laatuakaan ei ole syytä epäillä.

Tämä on mainos:
Microsoft Sidewinder X6 Keyboard
Microsoft Sidewinder X6 Keyboard
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
tuntuma, taustavalo, säätimet, erikoisnäppäimet, irrotettava numeronäppäimistö
-
erikoisominaisuuksien välttämättömyys kyseenalaista
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä