Suomi
Gamereactor
laitearviot

Microsoft Reclusa Gaming Keyboard

Microsoftilla on kattava valikoima pelikäyttöön tarkoitettuja hiiriä ja näppäimistöjä, joista osa on tehty pelinäppiksiin ja -hiiriin erikoistuneen Razerin kanssa. Näin on myös Reclusa-pelinäppäimistön laita.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ensimmäinen mieleen tuleva kuvailu Reclusasta on eittämättä "ruma". Näppäimistö on harvinaisen epämääräisen muotoinen pitkula, ja etenkin irrotettavan rannetuen kanssa kooltaan poikkeuksellisen syvä. Näppäimistön laidoissa tököttää kaksi pyöritettävää rullaa ja ylälaitaa "koristaa" läpikuultava muoviliuska. Itse näppäimissä käytetty muovi kiiltää rasvaisen näköisesti. Näppäimien raoista kajastaa lähinnä myötähäpeää herättäväksi vitsiksi kulahtanut sininen ledivalaistus. Ulkonäköpalkintoja Reclusa ei tosiaan voita, toisin kuin Microsoftin designihme Wireless Entertainment Desktop 8000.

HQ

Ulkonäköseikat eivät kuitenkaan merkkaa paljoa yömyöhällä peräkammarissa WoWia vääntävää pelaajaa. Paljon oleellisempia ovat käytännön seikat. Koska kyseessä on Razerin nimellä markkinoitava tuote, on toimivuudelta lupa odottaa paljon. Tässä suhteessa Reclusa on kelpo tavaraa.

Ensinnäkin näppäimistö on johdollinen, liitintyyppinä usb. Tosipelaajat vannovat edelleen johdollisten ohjainlaitteiden nimeen, eikä langattomien vehkeiden vierastaminen ole ihan turhaa vanhanaikaisuutta. Langattomissa toteutuksissa on usein ainakin ohimenevää viivettä ja akut alkavat hyytyä aina väärään aikaan. Reclusassa on markkinointipuheiden mukaan jonkinlainen Razerin kehittämä erikoisnopea tekniikka viiveen minimoimiseksi, mutta väitteen todenperäisyydestä on vaikea sanoa mitään - johdollisten näppäimistöjen viive kun on muutenkin minimaalinen, ja sitä se on toki Reclusassakin.

Kouriintuntuvaa Reclusan näppäimissä on sen sijaan se, että ne ovat aika kovan ja napakan tuntuiset. Tämä saa näppäimistön tuntumaan jämäkältä ja erityisen kestävältä. Minulla ei ole ikinä hajonnut näppäimistö käytössä, mutta eipä minulla ole tapana läimäytellä näppäimistöä pelien mennessä poskelleen. Jos tällaista taipumista kuitenkin olisi, uskaltaisin taputella Reclusaa tunteella. Jämäkkyys on sitä luokkaa, että näppäimistö kestänee tavallista kovempaa käyttöä. Näppäinten pinnan tuntu on ulkonäön mukaisesti nihkeä ja vähän epämiellyttävä, mutta siihen tietenkin tottuu. Tuntuma ei takuuvarmasti häiritse verenhimoista tonttujahtia. Yksinkertaisesti toteutettu taustavalaisu ajaa asiansa, eli helpottaa hämärässä ja pimeässä pelaamista.

Lisänäppäimien ja -toimintojen suhteen Reclusa on tyypillinen pelinäppäimistö. Makrotukea tarjotaan erikoisnäppäimille, joista erikoisimmat ovat näppäimistön molempien päiden reunoissa olevat neljä nappia. Lisäksi näppäimistön päädyissä on kolme erikoisnappia per puoli. Pyöriteltävistä rullista oikeanpuoleinen on perustilassaan äänenvoimakkuuden säädin ja toiseen voi keksiä jotain muuta. Rullien hyödyllisyys varsinaisten pelikontrollien käytössä on kyseenalainen, sillä en ainakaan itse halua joutua nostamaan kättä pois perusnäppäimiltä. Monimutkaisissa peleissä tämä on kuitenkin usein pakollista, ainakin jos on tarve pelata viimeisen päälle tarkasti, ja tällaisessa tilanteessa joitakin asioita on epäilemättä kätevämpi hoitaa rullaa kiertämällä kuin nappeja naputtamalla. Lisänäppäinten suhteen Reclusa siis tarjoaa perusasiat ja omat erikoisuutensa, joiden sopivuus itse kullekin on hyvin henkilökohtaista.

Tämä on mainos:
Microsoft Reclusa Gaming Keyboard
Microsoft Reclusa Gaming Keyboard
Microsoft Reclusa Gaming Keyboard
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
tuntuu kestävältä, varma toteutus, sopivasti erikoisnappeja
-
kauhean näköinen, nihkeäpintaiset napit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Microsoft Reclusa Gaming Keyboard

Microsoft Reclusa Gaming Keyboard

LAITEARVIO. Kirjoittaja Jaakko Maaniemi

Peliohjainspesialisti Razerin kanssa toteutettu pelinäppäimistö näyttää hirveältä ja tuntuu nihkeältä, mutta ajaa asiansa varsin hyvin.Ladataan seuraavaa sisältöä