Suomi
Gamereactor
laitearviot

Mega Drive Mini

Segan Mega Drive Mini saattaa olla se paras minikonsoli tähän asti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Minikokoiset konsolit sisällään valikoima kyseisen laitteen parhaita pelejä ei ole mikään uusi idea. Nintendo aloitti nykyisen buumin NES Mini ja SNES Mini -konsoleillaan. Sittemmin markkinoille on saatu paljon muitakin samaa kaavaa noudattavia laitteita, kuten C64 Mini, Atari Flashback 8, Playstation Classic ja SNK Neo Geo Mini.

Sega Mega Drivesta on aikojen saatossa julkaistu useitakin niin sanottuja pieniä kloonikonsoleita, mutta vasta nyt se tehdään oikein. Mega Drive Mini muistuttaa siitä, millainen maailma oli silloin 1990-luvulla.

Mega Drive MiniMega Drive MiniMega Drive Mini

Mega Drive on vieläkin mahtava laite, josta monet varttuneemmat pelaajat nauttivat ajoittain tai säännöllisesti. Laitteella on muun muassa sellaiset mahtipelit kuin Sonic the Hedgehog 2, Phantasy Star IV, Shinobi III, Streets of Rage 2, Castle of Illusion, Gunstar Heroes ja Wonder Boy in Monster World. Kaikki mainitut ovat kappale videopelaamisen historiaa.

HQ
Tämä on mainos:

Edellä mainituilla peleillä on sekin yhteinen ominaisuus, että ne ovat mukana Mega Drive Minissä. Erittäin retrosti muotoillussa minikonsolissa on kaikkiaan 42 peliä eli tarkalleen kaksi kertaa niin paljon kuin Super Nintendo Classic Minissä. Tämä on tuskin mikään sattuma. Sega näyttää lisäksi käyttäneen aikaa sen selvittämiseen, mitä pelejä fanit oikeastaan haluavat. Mukana ovat perinteisten ohella myös esimerkiksi Probotector (eli siis Contra: Hard Corps), World of Illusion, Castlevania: Bloodlines, Ghouls 'n Ghosts ja Mega Man: The Wily Wars. Unohtamatta myöskään kokonaan uusia versioita peleistä Darius ja Tetris.

Joka tasolla valikoima on sellainen, että se on parempi kuin missään aiemmin julkaistussa minikonsolissa. Mukana on kaksi ohjainta kolmella napilla, mutta konsoli tukee myös kuuden napin ohjaimia USB-liitännällä. Moinen on tarpeellista siksi, että mukana on sellaisia pelejä, jotka käytännössä vaativat kuutta nappia. Selkeä esimerkki on Street Fighter II: Special Champion Edition.

HQ

Mega Drive Minin käyttäminen on mukavan helppoa. Power-nappi toimii niin kuin ennenkin, ja Reset-napissa on valikkomahdollisuus. Toisin kuin Nintendon minikonsoleissa, valikkoon pääsee käsiksi myös painamalla ohjaimesta Start-nappia pohjassa hetken. Japanissa voi halutessaan myös hankkia pienet 32X ja Mega-CD-lisälaitteet visuaalista mahtavuutta tuomaan.

Tämä on mainos:

Käynnistäessä pääsee valitsemaan halutun kielen, ja sitten selaillaan jo pelien valikkoa mukavan taustamusiikin soidessa. Valikkoa voi muokata monella tavalla mieleisekseen. Jos vaihtaa käyttökieltä, vaihtuvat samalla myös kansikuvat kyseisen alueen kansien mukaiseksi. Pelikuva täyttää joko koko ruudun, tai asettuu muotoon 4:3. Myös CRT-suotimen voi laittaa päälle, jos välttämättä haluaa.

42 peliä on tietenkin iso valikoima, ja onnistuin löytämään joukosta 20 itseäni miellyttävää peliä. Toisin kuin Nintendon minilaitteet, Mega Drive Miniä en aio poistaa televisioni vierestä, vaan se saa olla siellä vakituisesti viihdyttämässä säännöllisesti niin itseäni kuin vieraitakin. Oma suosikkini on Mega Man: The Wily Wars, joka muistuttaa Super Mario All-Starsia. Toisin sanoen kyseessä on kokoelma sarjan ensimmäisistä peleistä uusiksi tehtynä, jotka ovat mielestäni myös sarjan parhaat pelit.

HQ

Haluan mainita, että Castlevania: Bloodlines on sarjansa ehkä unohdetuin peli, mutta ei missään nimessä se huonoin. Itse asiassa se muistuttaa suuresti paranneltua sarjan ensimmäistä osaa. Ja Konamista kun puhutaan, on mainittava myös toinen unohtunut mahtipeli Probotector. Arvostan myös sitä, että jokaisesta pelistä on mukana oma lyhyt esittelynsä.

Onko pelivalikoima täydellinen? Ei tietenkään, sillä joukosta puuttuvat esimerkiksi James Pond ja Wayne's World. Mukana on kuitenkin Sega Mega Driven versio Nintendon Ice Climberista, Altered Beast, joskin sillä erolla, että Altered Beast on aidosti huono peli.

Mega Drive MiniMega Drive MiniMega Drive Mini

Sega Mega Driven yksi hieno pelien lajityyppi olivat sen urheilupelit, mutta minikonsolissa ne loistavat poissaolollaan. Ainakin NHL 94 ja Mutant League Hockey olisi pitänyt saada mukaan. Lisäksi olisin kaivannut pelejä NBA Jam, Pete Sampras Tennis, Sensible Soccer ja Speedball 2. Niin ikään semmoiset kuin Robocop vs Terminator, Mortal Kombat, Aladdin, Ghostbusters ja Rocket Knight Adventures olisivat olleet tervetulleita.

Suorastaan kummallinen puute on Sonic the Hedgehog 3. Syitä on esitetty monia, mutta ainutkaan niistä ei ole peräisin Segalta itseltään. Uskottavin selitys liittynee jollakin tavalla mukana olevaan Michael Jacksonin musiikkiin. Onneksi sentään kaksi ensimmäistä Sonic the Hedgehogia ovat mukana.

Kaikki valitukset ovat kuitenkin pikkujuttuja sen rinnalla, mitä Mega Drive Minissä on tarjolla. Kyseessä on toistaiseksi se markkinoiden paras minikonsoli. Juuri tällä tavalla minä haluan Segan muistaa.

HQ
Mega Drive MiniMega Drive MiniMega Drive Mini
Mega Drive MiniMega Drive MiniMega Drive Mini
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä