Suomi
Gamereactor
guide
Mass Effect: Andromeda

Mass Effect: Andromeda: opas vasta-alkajalle

10 hyvää vinkkiä sujuvaan aloitukseen Biowaren roolipelissä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Heleus Cluster on melkoisen iso paikka tutkittavaksi. Gamereactor kokosi kymmenen hyvää ohjetta, jotta aloitus Andromedan galaksissa ei olisi aivan niin kivinen.

1. Aloita rauhallisesti: Ajatus sivuhahmojen kanssa keskustelemisesta heti pelin aluksi saattaa tuntua tylsältä, mutta se kannattaa. Ota rauhallisesti, puhu kaikkien kanssa ja ota selvää asioista ennen seikkailuun sukeltamista. Pelaaminen on miellyttävämpää myöhemmin, kun tietää jo valmiiksi erilaisista ryhmittymistä ja heidän painotuksistaan.

2. Opettele käyttöliittymän toiminta: Monet eri järjestelmät vaikuttavat toimintaan Mass Effect: Andromedassa, ja vasta niiden kaikkien hyvä tuntemus mahdollistaa tarjolla olevien vaihtoehtojen tehokkaan hyödyntämisen. Aivan aluksi on syytä opetella käyttämään lokikirjaa (journal) ja codexia. Lukeminen auttaa ymmärtämään ja varautumaan tuleviin tapahtumiin. Codex taustoittaa pelimaailmaa itseään, kun taas journal pitää kirjaa odottavista tehtävistä.

3. Skannaa kaikki: Pelissä on monipuolinen päivitysjärjestelmä, ja materiaalien kerääminen omien varusteiden, aluksen, ajokin ja Nexuksen parantelemiseksi on melkoisen massiivinen tehtävä. Tärkeimmät päivitykset liittyvät oman hahmon varusteisiin, ja juuri tässä projektissa skanneri on erityisen tärkeä väline. Ympäristöä tutkiessa uusien kohteiden skannaaminen on ensiarvoisen tärkeää uusien raaka-aineiden löytämiseksi.

Tämä on mainos:

4. Muista rakettireppu: Käyttökelpoisin uusi ominaisuus on rakettireppu, joka muuttaa varsinkin taisteluita merkittävästi. Repun avulla voi hypätä, liitää ja syöksyä yläilmoista pahiksien niskaan. Nopeustoiminnolla on kätevää syöksyillä kentällä suojasta suojaan. Kannattaa myös muistaa, että korkealta paikalta alaspäin ampuminen tuottaa mukavan edun taisteluissa.

5. Profiilit: Pelin alussa omalle hahmolle valitaan profiili, joka vaikuttaa merkittävästi edessä oleviin taisteluihin. Soldier kohottaa aseiden tekemää vahinkoa ja nostaa osumatarkkuutta. Adept tuottaa vihuille enemmän vahinkoa bioottisilla kyvyillä. Erilaiset profiilit antavat erilaisia mahdollisuuksia, ja niitä voi myös vaihtaa lennossa pelin aikana. Kannattaa silti lukea ensin kuvausteksti ennen profiilin vaihtamista. Explorer on kaikkeen sopiva joka paikan höylä.

6. Tarkoituksenmukainen hahmonkehitys: Ryderin kykyjä voi kasvattaa kahdella eri tavalla. Yksi tapa on avata käyttöön mahdollisimman paljon erilaisia kykyjä, jotka mahdollistavat erilaiset lähestymistavat kohdattavissa haasteissa. Toinen tapa on keskittyä vain kouralliseen kykyjä päivittäen ne tappiin saakka. Vaihtoehdot vähenevät näin huomattavasti, mutta toisaalta pitkälle kehitetyillä keinoilla pärjää pitkälle.

Mass Effect: AndromedaMass Effect: AndromedaMass Effect: AndromedaMass Effect: Andromeda
Tämä on mainos:

7. Aseet ja niiden lisävarusteet: Mass Effect: Andromedassa on valtava määrä aseita valittavaksi, ja ne jakautuvat kolmeen erilaiseen pääluokkaan. On mahdollista joko erikoistua yhteen luokkaan tai yhdistellä eri osasia haluamallaan tavalla. Ryder voi kehittää omia aseita ja sen ohella myös löytää uusia tussareita kentältä. Kannattaa siis käyttää huolella ansaitut kokemuspisteet ympäristön skannailua silmällä pitäen. Aseita voi myös muokata erilaisilla lisävarusteilla, joten ajoittainen oman tuliluikun tarkastaminen uusien päivitystenn varalta on suositeltavaa.

8. Tunne miehistösi: Mass Effectin eräs suurimmista koukuista on oppia tuntemaan oma miehistönsä keskustelemalla heidän kanssaan, ja viemällä heidät seikkailuihin universumin monille kulmille. Miehistön kyvyt kannattaa kuitenkin päivittää ennen taisteluun lähtemistä. Tämän kokemuspistejakoprosessin voi myös halutessaan jättää automaattisesti taustalla tapahtuvaksi. Matkan varrella pääsee suorittamaan uskollisuustehtäviä, ja pelaajan toiminta kentällä saattaa vaikuttaa miehistön suhtautumiseen Ryderiin. Romansseihin voi ryhtyä melkeinpä kenen kanssa tahansa niin halutessaan.

9. Valitse miehistösi: Tehtävien välissä on syytä kiertää keskustelemassa miehistön kanssa. Sen hetkisten fiiliksien ohella tarjolla saattaa hyvinkin olla uusia tehtäviä. Jutustelu antaa myös käsitystä siitä, kuka kannattaa ottaa mukaan millekin tehtävälle. Jotain tiettyä keikkaa ehdottava jäsen on yleensä hän, joka kyseiselle tehtävälle on syytä viedä.

10. Käytä karttaa: Galaxy Map tekee Heleus Clusterilla liikkumisen helpoksi ja näyttää samalla, mitkä paikat odottavat vielä tutkimista. Planeettojen skannailu on melkoisen tylsää, eivätkä saatavat palkinnotkaan ole kummoisia. Näin ollen ei kannata käyttää aivan tuhottomasti aikaa moiseen. Pelinsä täydellisesti pelaavia toki odottaa suuri määrä kaikenlaista pikkukivaa löydettäväksi.

Mass Effect: AndromedaMass Effect: AndromedaMass Effect: AndromedaMass Effect: Andromeda
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä