Suomi
Gamereactor
arviot
Mass Effect 2

Mass Effect 2: Arrival

Mass Effect 2:n lisäosien sarja tulee päätökseensä pahaenteisesti nimetyssä osassa Arrival. Käteen jääkin rahastuksella maustettu pannukakku.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kaikille kolmelle alustalle julkaistu lisäosa lupaa sitoa yhteen kakkosen lopun ja tulevan kolmososan alun. Tämä noin seitsemän euron panostus jää kuitenkin kauas lupauksistaan, eikä edes pelaa pelisarjan vahvuuksilla.

Tarina pyörähtää liikkeelle amiraali Hacketin ottaessa yhteyttä. Salaisessa tehtävässä toiminut tiedemies on kadonnut, ja Shepardin pitäisi tuoda tämä takaisin. Erikoispiirteenä homma pitäisi toteuttaa soolona, ilman normaalia ryhmän tukea. Syy tähän kuulostaa kerronnallisesti huteralta, ja järjestelystä paistaa läpi tekijöiden tarve saada homma pakettiin uhraamatta resursseja tiimin väliseen dialogiin tai vaikuttamiseen tapahtumien edetessä. Samalla katoaa iso osa Mass Effectin viehätystä, jossa jokainen ryhmän jäsen omalta osaltaan täydentää tiimiä erilaisilla taidoillaan ja persoonallaan.

Vaivaiset puolitoista tuntia kestävä tehtävä itse koostuu muutamaan juonipätkää lukuun ottamatta hyvin samantyyppisissa ympäristöissä hyvin samanlaisten vihollisten räiskimisestä huone tai käytävä kerrallaan. Mitään vaihtelua toimintaan ei juuri tuoda, ja toiminnan mielekkyys kärsii selkeästi vain yhden hahmon kykyihin rajoittuessaan. Juonipuolella ei pärjätä sen paremmin, sillä kaikki todelliset valinnat on jätetty pois muutamaa yksityiskohtaa lukuun ottamatta. Tuntuu siltä, kuin käsikirjoittaja olisi kirjoittanut itsensä nurkkaan kolmosen alkua hahmotellessaan. Näin pelaajan on pakko noudattaa orjallisesti lisärin tapahtumia, jotta aikajatkumo kolmososaan ei mene pilalle.

Kun Mass Effectistä viedään pois ryhmäpohjainen taktinen taistelu ja todellisten valintojen tekeminen, jäljelle jää se laiskanpulskea kuori joka on Arrival. Vaikka se hetkellisesti täyttää tyhjää oloa kolmosta odotellessa, lupaukset mielekkäästä sisällöstä jäävät täyttämättä. Paljastustenkin osalta Shepard ei tule juuri alkulähtökohtaa viisaammaksi pelaamisen päättyessä.

Tämä on mainos:
Mass Effect 2
Mass Effect 2
Mass Effect 2
Mass Effect 2
Tämä on mainos:
Mass Effect 2
Mass Effect 2
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Mass Effect
-
Ei tiimiä, ei valintoja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • FallenStar14
    Mass Effect 2 - Näin erottuvat hyvät, pahat ja Kerääjät (VAROITUS: Sisältää spoilereita Mass Effect ykkösestä ja... 10/10
  • hippidippi
    Mass effect 2 Kun pelkkä pelin intro tarjoaa hienomman elämyksen, kuin moni muu peli kokonaisuudessaan, on kyseessä hitti. Mass effect 2 on... 10/10
  • Mameluck
    En kyllä olisi uskonut. Kun näin jotain materiaalia ensimmäisestä Mass Effectistä, oletin pelin olevan ihan peruskauraa. Roolipeli ja ammuskelu... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Mass Effect 2: ArrivalScore

Mass Effect 2: Arrival

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Mass Effect 2:n lisäosien sarja tulee päätökseensä pahaenteisesti nimetyssä osassa Arrival.

Mass Effect 2Score

Mass Effect 2

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Komentaja Shepard on viimein seikkaillut sekalaisen miehistönsä kera myös PS3:n valikoimaan. Onko kyseessä scifiroolipelin paras versio?

Mass Effectin Garrus muuntuu tyynyksi

Mass Effectin Garrus muuntuu tyynyksi

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Biowaren kolmessa ensimmäisessä Mass Effect -pelissä yksi suosituimmista hahmoista on galaktinen entinen poliisi Garrus Vakarian. Nyt on käynyt ilmi Twitterissä, että...Ladataan seuraavaa sisältöä