Suomi
Gamereactor
ennakot
Marvel's Guardians of the Galaxy
KUUMAA NYT: E3 2021 -sisältö

Marvel's Guardians of the Galaxy

Ensimmäinen silmäys Marvelin maailmaan sijoittuvaan peliin Guardians of the Galaxy.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Huhuja on liikkunut ilmassa jo pitkään, mutta nyt Eidos-Montréal on virallisesti julkistanut pelin Marvel's Guardians of the Galaxy. Tulossa näyttää olevan toisenlainen projekti verrattuna Crystal Dynamicsin Marvel's Avengersiin, joskaan kunnianhimossa ei jäädä vajaammaksi. Tulossa on kolmannesta persoonasta pelattava tarinavetoinen yksin koettava toimintaseikkailu, jossa pelataan ainoastaan Peter Quillina (eli Star Lordina).

Gamereactor pääsi haastattelemaan Eidos-Montréalin vanhempaa kerronnallista ohjaajaa Mary DeMarlea. Hänen mukaansa päätös ainoastaan Star Lordiin keskittymisestä tehtiin siksi, että kyseessä on tiimin ainoa ihminen, ja siten helpoiten samastuttava kohde. Lisäksi johtohahmona hän on muutenkin keskiössä. Eidos-Montréalin vanhempi tuottaja Jean-François Dugas täsmensi, että tiimin muihinkin jäseniin pääsee muodostamaan omanlaisensa suhteen pelin aikana tehtävien valintojen seurauksena.

Marvel's Guardians of the Galaxy
Tämä on mainos:

Peli sijoittuu useita vuosia giganttisen galaktisen sodan jälkeiseen aikaan, ja jäljet ovat edelleen selvästi nähtävissä. Peter Quill kokoaa oman tiimin palkkasotureita, ja tavoitteena on paitsi tutkia avaruutta, myös kääriä rajusti tuohta siinä samalla. Hävityn vedon jälkeen yksi asia johtaa toiseen, ja lopulta koko universumi on uhattuna. On siis pelastettava maailma, ja samalla ansaittava rahaa.

Marvel's Guardians of the Galaxy on ennen kaikkea huumoripitoinen. Dialogi herättää henkilöhahmot eloon, ja lyhyestä esittelystä huolimatta on selvää, että peli on uskollinen lähdemateriaalille. Eidos-Montréal on lisäksi tehnyt läheisesti yhteistyötä Marvel Gamesin Bill Rosemannin kanssa tiimeineen. Näin olennainen ydin pysyy mukana, mutta mahdollisuuksia taiteellisille vapauksille on myös olemassa.

Marvel's Guardians of the Galaxy

Pelaaja on Star Lordina tekemisissä tiimin muiden jäsenten kanssa, ja ajoittain jopa välissä olevana neuvottelijana ristiriitoja sovitellen. Nähdyssä pelattavuuspätkässä oli asetettava joko Groot tai Rocket houkutuslinnuksi. Star Lord tekee asiasta äänestyksen, ja kunnia jää Rocket Raccoonille. Myöhemmin eteen tulee leveä este, jolloin Drax ehdottaa Rocket Raccoonin heittämistä toiselle puolelle, jotta tämä voisi aktivoida sillan muille. Pelaaja voi valita, puoltaako hän tätä ideaa, vai käskeäkö Draxia antamaan asian olla. Esittelyssä tietenkin turvaudutaan heittämiseen, joka vaikuttaa Rocket Raccoonin mielialaan. Kaikki tehdyt valinnat vaikuttavat tarinan kulkuun. Näin ollen pelaajan on harkittava toimintatapojaan, ja pyrittävä välttämään ristiriitoja oman joukon sisällä.

Tämä on mainos:
Marvel's Guardians of the GalaxyMarvel's Guardians of the Galaxy

Valintojen tekemisen ohella se toinen keskeinen osa-alue on taistelu. Tästä nähtiin esimakua esittelytilaisuudessa, ja meno vaikuttaa kiivaalta ja eloisalta. Star Lordilla on käytössään tehokkaita aseita, ja liikkuminen käy nopeasti rakettisaappaiden avulla. Tiimikavereilta voi pyytää apua koska tahansa valitsemalla pyörövalikosta yksi neljästä apuun.

Hyökkäyksen suorittamisen jälkeen toiminut hahmo siirtyy cooldown-tilaan, jolloin on odotettava muutamia sekunteja ennen uuden iskun tekemistä. Jokaisella henkilöhahmolla on oma roolinsa kokonaisuudessa. Vanhempi tuottaja Olivier Proulx kertoi, että Groot on parantaja eli "hiileri", Rocket Raccoon tekee tuhoa pommeilla ja muilla vempaimilla, Drax on perinteinen tankkihahmo ja Gamora perinteinen rogue, joka liikkuu vauhdilla yllättäen pahikset.

Useiden onnistuneiden hyökkäyksien jälkeen voi käynnistää jonkinlaisen ultimate-hyökkäyksen. Tällöin voi käyttää hetken aikaa vaikka kaikkia tiimikavereita ilman rajoituksia. Tämä ominaisuus ei tullut vielä aivan selväksi, joten on odotettava lisätietoa. Jokaisen taistelun jälkeen Star Lord saa kokemuspisteitä, joiden avulla varmaankin saa auki uusia erikoiskykyjä tarinan edetessä.

Marvel's Guardians of the Galaxy

Graafisesti Marvel's Guardians of the Galaxy on värikäs ja täynnä 1980-luvun henkeä. Hahmomallinnus on omanlaisensa, joten se ei ole otettu suoraan sen enempää elokuvista kuin sarjakuvistakaan. Musiikki on osa-alue, joka on sekin tehty huolella ja ajatuksella. Musiikissa huomioidaan toki 1980-luvun parhaat palat aina Kissistä Iron Maideniin ja New Kids on the Blockia unohtamatta. Musiikki ei ole pelkästään täytettä tarinallisten osioiden taustalla, vaan musiikilla Star Lord motivoi tiimin muita jäseniä. Vanhempi tuottaja Olivier Proulx lupasi, että pelissä on mukana eeppinen jakso, jonka taustalla soi Final Countdown. Kyseessä on erittäin lineaarisesti etenevä peli, ja tehtävien välillä joukko palaa Milano-alukselleen. Tällöin voi jutella muiden kanssa ja valita musiikkia jukeboksista.

Marvel's Guardians of the Galaxy on erittäin kunnianhimoinen projekti, ja Eidos-Montreal uskoo itseensä. Aika näyttää, miten käy, mutta ainakin potentiaali on olemassa. Studiolla tuntuu olevan selvä käsitys siitä, mitä he haluavat tehdä. Mikromaksuja tai julkaisun jälkeisiä laajennuksia ei ole tulossa. Marvel's Guardians of the Galaxy julkaistaan 26. lokakuuta 2021 Playstation 4:lle, Playstation 5:lle, PC:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X:lle ja Xbox Series S:lle.

HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Marvel's Guardians of the GalaxyScore

Marvel's Guardians of the Galaxy

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Marvel's Guardians of the Galaxyssa on kaikkea sitä, mitä Marvel Avengers -pelin ja Guardians of the Galaxy 2 -elokuvan olisi pitänyt olla



Ladataan seuraavaa sisältöä