Suomi
Gamereactor
ennakot
Mario Party 10

Mario Party 10

Bileet jatkuvat aina vain.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Sitten pelisarjan lanseerauksen Nintendo 64:llä, yksikään Nintendo-alusta ei ole säästynyt Mario Partyn bilevoimaiselta kosketukselta. Siksi oli päivänselvää, että digitaalinen Mario-lautapeli päätyy myös Wii U:lle.

Kymmenettä Marion bilepakettia on markkinoitu vahvasti hienosti menestyneiden Amiibo-keräilyfiguurien avulla, mutta todellisuudessa niiden rooli on vain osa uutta kokonaisuutta. Ilman amiiboja peli muistuttaa varsin paljon yhdeksättä Mario Partyä, jossa erillään liikkuvien pelinappuloiden sijaan koko poppoo kulki yhdessä kartalla liikkuvan kulkuneuvon voimin. Minitähtien ja negatähtien keräily on niin ikään ennallaan.

Mario Party 10Mario Party 10

Erikoisuutena mukaan on lisätty Bowser-party, jossa valtavan kokoinen vihulainen ajaa muita pelaajia kiinni ja yrittää torpata näiden maaliinpääsyn kaikin mahdollisin keinoin. Toinen varsinainen uutuus on Amiibo Party -osio, jossa jokainen pelaaja kisailee omalla Amiibollaan erikseen vanhojen Mario Partyjen hengessä. Amiibot ovat tässä pelimuodossa kirjaimellisesti pelinappuloita, sillä pelin aikana kerätyt erikoistaidot tallentuvat hahmon muistiin ja ne ovat käytettävissä sellaisinaan vaikkapa kaverin luona pelatessa. Haittapuolena pieneen muistiin ei muita tietoja mahdu, joten vaivalla rakennellun Smash Bros -Marion tilalle joutuu ostamaan uuden, mikäli ei halua tietojensa deletoituvan.

Tämä on mainos:

Muutaman koepelin perusteella pelitasapainoa on viilattu, mutta onni vaikuttaisi olevan edelleen suuressa roolissa. Megalomaaninen johtoasema saattaa murentua aivan loppumetreillä vain epäonnisen nopanpyöräytyksen tuloksena. Pelilaudat itsessään ovat monipuolinen ja kirjava setti, joissa varmaa on se, että jokaisella vuorolla tapahtuu jotain erikoista.

Normaalien pelimuotojen oheen on tuupattu myös sulkapalloa, puzzle-peliä ja muita pelimuotoja, mutta yksinpelaajalle tarjolla ei ole mitään. Toki paketti on nimenomaisesti bilepeliksi tarkoitettu, mutta edes yksi 3DS-version tornia muistuttava pelimuoto olisi ollut luultavasti vaivaton lisättävä.

Yhden viikonlopun testailun perusteella Mario Party 10 on tutun laadukas tuote, niin hyvässä kuin pahassakin. Varsin vähän on oikeasti muuttunut entisestä mutta ainakin yhdet riemukkaat bileet pelin parissa on jo saatu järjestettyä. Tuleva kuukausi ja lisää testisessioita paljastaa lopputuotteesta toivottavasti vielä lisää särmää, sillä varmistelulla konsepti ei kehity mihinkään suuntaan.

Gamereactorin täyden arvion Mario Party 10:stä pääsee lukemaan sivustolta pelin julkaisuviikolla.

Tämä on mainos:

Katso alta Mario Party 10:n amiiboja esittelevä pelikuvatraileri.

HQ
Mario Party 10
Mario Party 10Mario Party 10Mario Party 10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Mario Party 10

Mario Party 10

ENNAKKO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Bileet jatkuvat aina vain. Tero testasi ennakkoon Marion digilautapelin uusinta versiota.Ladataan seuraavaa sisältöä