Suomi
Gamereactor
ennakot
Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

Veljesten kohtaaminen kahden roolipelimaailman sekoituksessa tietää 3DS:lle sen kolmatta Mario-henkistä ropellusta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Mario RPG:t karsinoitiin pitkään kannettaville käsikonsoleille ja kotikonsoleille julkaistaviin versioihin. Mario & Luigi ovat viihtyneet ainoastaan käsikonsoleilla aina GBA-debyytistään alkaen, kun taas Paper Mario on nähty Nintendo 64:llä, Gamecubella ja Wii:llä. Uudella 3DS:llä tämä jako kuitenkin poistettiin. Paper Mario: Sticker Star hyppäsi kannettaville, kun taas Mario & Luigi: Dream Team ilmestyi kotikonsoleille. Nyt nämä molemmat maailmat kohtaavat vuonna 2016 nähtävässä Mario & Luigi: Paper Jamissa.

Eräiden tapahtumien seurauksena Paper Marion paperihahmot siirtyvät 3D-maailmaan. Tarina on vielä hämärän peitossa, mutta Nintendon tuntien se on täynnä huumoria ja eriskummallisia ideoita molemmista sarjoista.

Pelaamassamme ensimmäisessä demoversiossa seikkailee Marion, Luigin ja Paperi-Marion muodostama trio. Paperi-Luigi piilotteli vielä jossakin, mutta hän tuo todennäköisesti oman mausteensa pelimekaniikkoihin. Pelisarjalle tyypillisesti hahmoja ohjataan ryhmänä, mutta jokaiselle on varattu oma hyppynappinsa. Sormet saattavat mennä solmuun viimeistään silloin, kun pelaaja yrittää pitää tahdissa kokonaista kvartettia.

Mario & Luigi: Paper Jam Bros.Mario & Luigi: Paper Jam Bros.
Tämä on mainos:

Kokeilemani version perusteella kyseessä ei ole aivan täydellinen yhdistelmä. Paperi-Mario kumppaneineen ovat kenties matkustaneet toiseen ylimääräiseen ulottuvuuteen, mutta ulkoasuaan ja muutamaa efektiä lukuun ottamatta käyttäytyvät Mario & Luigi -pelien tapaan. Niinpä demossa lähinnä heiluteltiin vasaraa hyppelyn seassa, mutta ilmeisesti uusia kykyjä avautuu pelin edetessä. Alaruutuun on jätetty niille selkeästi oma tilansa.

Vihamielisyydet ratkaistaan edelleen erillisellä taisteluruudulla. Kähinöissä Paperi-Mario voi kopioida itsensä, mutta hyökkäysten tehon maksimointi menee tuolloin konstikkaaksi. Oikea-aikainen isku lisää vahinkoa tai mahdollistaa vastustajan hyökkäyksen väistämisen. Jokaisen kopion iskun ajoittamisessa pitää siis olla todella tarkkansa. Kopiot toimivat samalla Marion suojakenttänä ja paperinohuen rakenteensa ansiosta hän voi myös leijua hetkellisesti ilmassa.

Hyökkäysten ja väistelyn rytmi on ollut aina tärkeä osa molempia sarjoja. Komppi on kuitenkin erilainen, joten Paper Jam toimii eräänlaisena fuusiona kumpaisestakin. Esimerkiksi Koopan kilpi- ja tulikukkahyökkäyksissä pelataan squashia muistuttavaa minipeliä. Shurikeneilla voi lisäksi leikata paperivihollisia kahtia. Toivottavasti tällaisia hauskoja ideoita nähdään enemmän kokonaisessa pelissä.

Korttipakka on täysin uusi ominaisuus. Kukistetuista vihollisista saa tähtiä, joita voi käyttää taisteluiden aikana erilaisiin kortteihin. Niillä on erilaisia vaikutuksia, sillä osa antaa energiaa, osa taas kykypisteitä ja jotkut jopa heikentävät vihollisia. Kenties demon lyhykäisyydestä johtuen korttien merkitystä taisteluissa oli vaikea arvioida. Ne saattavat olla jäänne Paper Marion tärkeästä tähtibonusjärjestelmästä.

Tämä on mainos:

Demossa pääsi testaamaan muutamia erilaisia osa-alueita. Yhdessä Super Mario Galaxystä tuttu Dino Piranha ajoi samaan tapaan takaa viiksikästä putkimiestä. Paperi-Mario muuttui tässä kohtaa paperilennokiksi, jolla Mario tai Luigi pystyi liitäämän pomon limahyökkäysten ulottumattomiin.

Toisena tehtävänä oli löytää joukko paperisia Toadeja. Näissä harjoitustehtävissä treenattiin nopeasti juoksemista ja Paperi-Marion kykyä sujahtaa pienestä koloista sala-alueille. Isojen möhkäleiden tuhoamiseen tarkoitettu supervasara tuli myös tutuksi. Viimeisessä tehtävässä piti hiippaillen löytää 15 Toadia Shy Guy -vihulaisia hälyttämättä.

Lisäherkkuna pelissä on myös erityisiä paperi-teemaisia taisteluita, jotka muistuttavat jätti-Luigin ja -Bowserin otteluita edellisistä peleistä. Nyt ohjastettavana on jättimäinen Paperi-Mario, joka ottaa mittaa Goombasta.

Alpha Dream vaikuttaa onnistuneen yrityksessään liimata kahden eri pelisarjan tärkeimmät ominaisuudet yhteen muutaman omankin idean kanssa. Lopullinen peli paljastaa, kuinka tuoreelta kombinaatio lopulta tuntuu. Yhtä lailla merkittävää on pelin huumorintaju, sillä edellinen veljesten seikkailu jäi hieman valjuksi ja totiseksi.

Mario & Luigi: Paper Jam Bros.Mario & Luigi: Paper Jam Bros.
Mario & Luigi: Paper Jam Bros.
HQ
HQ
Mario & Luigi: Paper Jam Bros.Mario & Luigi: Paper Jam Bros.Mario & Luigi: Paper Jam Bros.Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Mario & Luigi: Paper Jam Bros.Score

Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Uusin tasku-Mario yhdistää kaksi peligenreä ja maailmaa yhteen. Tyylikkään paperikuoren alle kätkeytyy runsaasti seikkailua, reaktiominipelejä ja kevyitä roolipelielementtejä.

0
Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

ENNAKKO. Kirjoittaja Martin Eiser

Veljesten kohtaaminen kahden roolipelimaailman sekoituksessa tietää 3DS:lle sen kolmatta Mario-henkistä ropellusta.



Ladataan seuraavaa sisältöä