Suomi
Gamereactor
arviot
Mario & Luigi: Dream Team Bros

Mario & Luigi: Dream Team Bros

Mario ja Luigi palaavat käsikonsolille tutussa tasoloikan ja roolipelin sekoituksessa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Neljä vuotta sitten julkaistu Mario & Luigi: Bowser's Inside Story kuuluu edelleen DS:n roolipelien kärkikastiin. Nyt veljekset ajautuvat kirjaimellisesti unenomaiseen seikkailuun, joka on jälleen kerran tasoloikan ja roolipelin onnistunut yhdistelmä.

Mario & Luigi: Dream Team Brossin tarina saa alkunsa, kun Tohtori Snoozemore kutsuu Peachin seurueineen vierailulle salaperäiselle Pi'illon saarelle. Pian saarelle saapumisen jälkeen Peach tietenkin kaapataan. Tällä kertaa asialla ei ole kuitenkaan Bowser, vaan unimaailmassa majaileva painajaismainen olento Antasma. Sen enempää en juonesta paljasta, sillä muutoin mielenkiintoisia käänteitä sisältävä tarina menisi pilalle. Sanon vain, että veljesten pitkään matkaan mahtuu monta mutkaa, uusia tuttavuuksia ja yksi vanha vihulainen.

HQ

Peli jakautuu kahteen erilliseen osa-alueeseen, jotka ovat todellinen ja unien maailma. Hereillä ollessaan veljekset rientävät peräkkäin paikasta toiseen, tutustuvat suurikokoisen saaren eri nähtävyyksiin ja ratkovat pieniä pulmia. Marioa ja Luigia ohjataan eri napeista, joten esimerkiksi hyppyjen tekemisessä täytyy olla tarkkana. Luigin hypyt täytyy ajoittaa Marion pomppua hieman myöhäisemmäksi, mikä vaatii alussa hieman opettelua. Pi'illon tutkiminen on leppoisaa puuhaa ja sen eri alueet eroavat ilahduttavasti toisistaan. Saari ei kuitenkaan vedä vertoja unimaailmalle, joka on todella mielikuvituksellinen paikka.

Tämä on mainos:

Unien maailmaan päästään Luigin avulla. Hänen unenlahjansa ovat Uuno Turhapuron tasoa, sillä mies nukahtaa välittömästi laskiessaan päänsä tyynylle. Tällöin Mariolle tarjoutuu mahdollisuus pompata avautuneen portin kautta sisään veljensä uneen. Hänen ei kuitenkaan tarvitse seikkailla siellä yksin, sillä kaveriksi tulee joukko Luigin universioita. Nämä salskeat veikot auttavat Mariota muun muassa vahvistamalla hänen voimiaan taisteluissa ja manipuloimalla itse unimaailmaa.

Unissa tapahtuva maailman muokkaaminen on pelin ovelin keksintö. Vihreinä hohtavia asioita pystyy kontrolloimaan sulautumalla niihin Luigilla. Tämän jälkeen alaruudussa näkyvän nukkuvan Luigin kasvoja tökkimällä voi suoraan vaikuttaa unimaailmaan. Esimerkiksi palmupuun lehtiä voi kontrolloida venyttämällä herran viiksiä ja tuulenpuuskaan sulautuessa nenän kutittaminen saa aikaa kunnon myräkän. Ratkaisu on hauska ja se alleviivaa hyvin sitä, että nyt todellakin ollaan vihreähaalarisen kaverin pään sisällä.

Koska kyseessä on roolipeli, on mukana reilu annos taistelemista ja kokemustasoissa kiipeämistä. Molemmissa maailmoissa vaeltelee vihollisia, joiden koskettaminen aloittaa vuoropohjaisen taistelun. Putkimiesten perustyökalut kahinoissa ovat tietenkin vihulaisten päälle hyppääminen ja vasaralla moukarointi. Niiden oikeaoppisella käytöllä kukistuvat helposti tavalliset rivivastustajat, mutta pomotaisteluissa ja suuremmissa kahinoissa on syytä turvautua erikoishyökkäyksiin. Niissä veljekset yhdistävät voimansa ja nuijivat vastustajia esimerkiksi tulipalloilla tai koopan kilvellä.

Jokaisesta voitetusta taistosta saa kokemuspisteitä, joiden avulla sankarimme kehittyvät yhä vahvemmiksi. Kokemustasoja kerryttämällä kaverukset saavuttavat myös ajoittain erilaisia rajapyykkejä, joita ovat esimerkiksi kukka- ja tähtitasot. Silloin heille voi aina valita yhden hyödyllisen bonuksen. Näiden avulla voi esimerkiksi ansaita enemmän kokemusta jokaisesta taistelusta tai lisätä vasaralla moukaroimisen vahinkoa.

Tämä on mainos:

Mario & Luigi: Dream Team Bros on erinomainen peli. Bowser's Inside Story nosti odotukseni todella korkealle ja peli onnistui vastaamaan niihin. Kyseessä on jälleen roolipelaamista ja tasoloikkaa yhdistelevä seikkailu, jonka mielikuvituksellisuus peittoaa useat muut uudet roolipelit. Ainoa kauneusvirhe on pelin alussa oleva opetusosuus, joka kestää turhan pitkään. Sen jälkeen peli kuitenkin imaisee tehokkaasti sisäänsä ja ajantaju katoaa veljesten seikkailuun uppoutuessa. Myös ulkoasultaan hurmaava Dream Team Bros kuuluu jo nyt ehdottomasti 3DS:n tämän vuoden kärkikastiin.

Mario & Luigi: Dream Team Bros
Mario & Luigi: Dream Team Bros
Mario & Luigi: Dream Team Bros
Mario & Luigi: Dream Team Bros
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Peli yhdistää onnistuneesti roolipelaamista ja tasoloikkaa, unimaailma on kekseliäästi toteutettu, seikkaileminen on hauskaa
-
Alun opetusosuus pelin kontrolleista on pisin mitä olen missään pelissä nähnyt
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • juhis815
    Vaikka olen tasoloikkafriikki että on pakko päästä pelaamaan tasoloikkapelejä jotta ei kasvaisi mun pelinälkä, niin tässäkin välissä on... 8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä