Suomi
Gamereactor
arviot
Mario Kart Live: Home Circuit

Mario Kart Live: Home Circuit

Mario kavereineen ajaa nyt kisaa olohuoneissa. Ratkaisu toimii yllättävän hyvin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Nintendo on aina halunnut kokeilla jotain uutta ja outoa. Se uusin kokeilu on kauko-ohjattava auto joko Mariosta tai Luigista ajamassa niin sanottuja AR-ralleja olohuoneessa. Idea kuulostaa hyvältä paperilla, ja toimii yllättäen varsin hyvin myös käytännössä.

Mario Kart Live: Home Circuit alkaa vahvasti, sillä aloittamaan pääsee varsin nopeasti pakkauksen avattuaan. Autoa ei nimittäin tarvitse millään tavalla kalibroida. Oma Nintendo Switch vain yhdistetään autoon QR-koodilla, ja sitten voikin aloittaa ajamisen. Ne ajoradat on tehtävä itse. Tämä onnistuu asettamalla portteja asianmukaiselle alustalle sopivaan muotoon. Portit toimivat välipisteinä, joiden kautta on ajettava. Se varsinainen rata on sitten juuri sellainen, millaisen siitä valitsee tehdä.

Mario Kart Live: Home Circuit
Tämä on mainos:

Kun rata on valmis, on aika aloittaa ralleilu. Mario Kart 8 Deluxen tunnelmaan ei päästä, mutta kokemus on silti mahtava. Erilainen, mutta mahtava. Toimintaa katsellaan ensimmäisen persoonan näkökulmasta, sillä kauko-ohjattavassa autossa on kamera. On melkoisen hauskaa ajaa omassa olohuoneessa lamppujen, kirjahyllyjen ja pölypallojen editse nähden samalla itsensä istumassa sohvalla. Kummallista menoa, mutta se toimii. Ja kyseessä ei ole vain lelu, vaan myös peli.

Peliosuus tulee perinteisestä Mario Kartista. Olohuone herää eloon AR-elementeillä, kuten parannusesineillä, kolikoilla, ansoilla ja tietenkin vastustajilla. Nyt ei kisata Donkey Kongia, Peachia ja muita vastaan, vaan pahiksina ovat Bowser Junior kätyreineen. Kaikki kisassa tapahtuva heijastuu myös oikeaan maailmaan. Jos siis saa pelissä osuman kilpikonnan kuoresta, ajovauhti hidastuu hetkeksi. Jos osuu vastustajaan pelissä ja kolaroi, ajovauhti hidastuu tai pysähtyy kokonaan. Nyt ei tokikaan voi lennellä tai muutenkaan laittaa kunnolla ranttaliksi oikeassa maailmassa. Siksi Nintendo on lisännyt mukaan uutta pelimekaniikkaa muuttunutta ympäristöä mallintamaan.

Yksi tällainen uusi on Chain Comp. Entinen ansa on muuntunut dynaamiseksi esteeksi. Jos pallo ja ketju kiinnittyvät omaan autoon, ohjaaminen muuttuu selvästi hankalammaksi pallon kiskoessa autoa eri suuntiin. Toinen uusi autoon vaikuttava ominaisuus on ympäristö. Veden alla ajaessa rata täyttyy Cheep Cheepseistä, joihin osuessa menettää auton hallinnan. Lumimyrskyn aikana on varottava talvisia vaaroja, jotka jäädyttävät koko auton. Hiekkamyrskyssä sitä vasta varovainen onkin oltava: kova tuuli tekee ohjaamisesta hyvin haasteellista.

Mario Kart Live: Home Circuit
Tämä on mainos:

Ne muut esineet toimivat hyvinkin odotetuilla tavoilla, joten luvassa on odotettua turhautumista banaaninkuoreen osuessa tai kilpikonnan kuoren iskiessä juuri ennen maaliviivaa. Toisaalta esineitä ei voi roikottaa auton perässä käyttäen niitä sitten, kun tilanne niin vaatii. Yleisesti ottaen esineet, ansat ja sen sellaiset ovat vain kiva lisä, sillä pääosassa on ajamisen riemu. Ohjaus on loistava, ja toimii juuri niin kuin pitääkin. Ulkoa päin tarkasteltuna vauhdin tunne ei ole kummoinen, mutta ensimmäisestä persoonasta tarkasteltuna meno onkin aivan toisenlaista oman olohuoneen kiitäessä ohitse. Vauhdin tunne on itse asiassa parempi kuin monissa niin sanotuissa oikeissa ja vakavissa ajopeleissä.

Sääolosuhteet ja portteihin asetettavat ansat tuovat kaivattua vaihtelua eri ratoihin. Ajaminen muuttuu jonkin ajan kuluttua itseään toistavaksi, ellei sitten satu asumaan suuressa kartanossa, jossa on paljon erilaisia huoneita. Perinteiseen Mario Kartin malliin pääsee kisaamaan 50cc, 100cc, 150cc ja 200cc -luokissa pokaaleja ansaiten. Mukana on myös aika-ajoja, mutta nämä ovat jokseenkin turhia, koska omia aikojaan ei oikein voi verrata mihinkään. Sama koskee kosmeettisia tavaroita, joilla voi muokata auton ulkonäköä. Näyttävät ne toki hyviltä, mutta oikean maailman ajokkiin niillä ei tietenkään ole mitään vaikutusta. Sitä paitsi suurimman osan sisällöstä saa muutenkin auki muutamassa tunnissa, joten pelin arvo riippuu omasta luovuudesta ja oman asunnon koosta. Paikallinen moninpeli on mahdollinen, mutta sitä en päässyt testaamaan. Moinen kun olisi vaatinut kahden erillisen ajopaketin yhdistämistä.

Mario Kart Live: Home Circuit

Pelaamisesta pystyy nauttimaan myös pienessä asunnossa, mutta vain pienissä erissä. Pieni tila rajoittaa luovuutta, ja pelaaminen muuttuu hyvinkin yksitoikkoiseksi nopeasti. Kun sitten sisustin olohuoneen uusiksi, pelikokemus parantui merkittävästi. Lisäksi portteja voi muutella asettaen niihin erilaisia ansoja ja muita esineitä. Niin ja toki radalle voi asettaa ihan omia fyysisiä esteitä. Tällä tavalla peli vaikeutuu vain itselle, koska digitaaliset vastustajat eivät välitä tuon taivaallista erikoisemmista fyysisistä esteistä.

Mario Kart Live: Home Circuit on hyvin toteutettu tuote. Peli toimii niin kuin pitää, ja mukana on se tuttu hyvä Nintendon tunnelma. Minulla oli hauskaa pelin parissa, ja viikonlopun ajaksi irtosi hienosti viihdettä. Paketista saatava viihdearvo riippuu omasta lompakosta ja asunnon koosta.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Auto on vankasti rakennettu ja ohjaus on hyvä, vauhdin tunne on uskomaton, ydinpelattavuus on hyvä, omien ratojen luominen on hauskaa
-
Korkea hinta eikä liiaksi sisältöä, vaatii paljon tilaa ollakseen todella hyvä pelikokemus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä