Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Mariah Carey’s All I Want for Christmas Is You

Mariah Carey's All I Want for Christmas Is You

Mukava jouluanimaatio

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jouluun kuuluvat usein myös jouluiset elokuvat, ja monet niistä on tehty ennen kaikkea lapsille. Tähän samaan sarjaan lukeutuu myös animaatio Mariah Carey's All I Want for Christmas Is You. Se on hyväntuulinen vuodenaikaan sopiva harmiton animaatio, jonka jälki on hieman liian muovista. Toisaalta tarina toimii hyvin, ja ääninäyttelijät hoitavat hommansa. Ihmeitä ei ole luvassa, mutta ainakin se virittää koko perheen oikeaan tunnelmaan.

HQ

Elokuvan kertojana toimii laulajana paremmin tunnettu Mariah Carey, joka kertoo ikään kuin omaa lapsuuden tarinaansa koiranpennun hankkimisesta. Meno on juuri sellaista kuin odottaa saattaa. Koira aiheuttaa iloa ja huolta, josta koko amerikkalainen keskiluokkainen lähiö saa osansa niin hyvässä kuin pahassakin. Joukossa on niin joulua vihaavaa kuin joulua rakastavaakin stereotyyppiä. Nykyajan vaikutuksen huomaa ehkä parhaiten siitä, että erilaiset ihonvärit ovat poikkeuksellisen monipuolisesti edustettuina.

Tarina rullaa eteenpäin varsin yksinkertaisen ja muovisen animaation voimin. Onneksi kuitenkin se tärkein eli taito kuljettaa tarinaa eteenpäin on läsnä jatkuvasti. Tilanteet etenevät rivakasti, ja kaikista henkilöhahmoista jää tavallisesti mieleen yksi tai kaksi kyseistä hahmoa määrittävää persoonallisuuspiirrettä. Keveytensä vuoksi tarinaa on helppo seurata, mikä on epäilemättä ollut tarkoituskin. Erityistä moraalisaarnaa ei onneksi ole lainkaan, jollainen usein lapsille suunnattuihin viihdeteoksiin sisällytetään. Huumoria olisi kuitenkin saanut olla enemmän. Tai ehkä sitä oli, mutta se ei vain iskenyt aikuiseen katsojaan.

Musiikista vastaa odotetusti suurimmaksi osaksi Mariah Carey itse, ja jälki on onnistunutta kaikin puolin. Oikeastaan lauluja lukuun ottamatta mikään ei erityisemmin erotu joukosta sen enempää edukseen kuin haitakseenkaan. Tekijät ovat ehkä tiedostaneet tämän, sillä onhan Mariah Careyn nimi laitettu leffan nimeenkin.

Lisämateriaaleina on tasan yksi alle viisi minuuttia kestävä katsaus kulissien taakse, jolla ei ole oikeastaan mitään sanottavaa. Pätkä on ilmeisesti pitänyt tehdä jotain televisiomainontaa varten. Eipä lyhyestä videosta toki haittaa ole, mutta ei se millään muotoa tarpeellinenkaan ole.

Tämä on mainos:

Mariah Carey's All I Want for Christmas Is You on ihan kelpo jouluelokuva, joka ei kuitenkaan tule nousemaan sellaiseksi klassikoksi, jota katsottaisiin aina jouluisin tästä eteenpäin vuosikymmenien ajan. Silti se onnistuu virittämään mukavasti jouluiseen tunnelmaan, ja ehkä se on rainan tarkoituskin.

Mariah Carey’s All I Want for Christmas Is YouMariah Carey’s All I Want for Christmas Is YouMariah Carey’s All I Want for Christmas Is YouMariah Carey’s All I Want for Christmas Is You
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä