Mafia II on palannut lisänimellä Definitive Edition. Mukana on se alkuperäinen peli, ja siihen ajan saatossa lisätyt ylimääräiset tavarat. Paljon on pelimaailmassa tapahtunut siten alkuperäisen pelin julkaisun, ja nyt on aika katsoa, miten kolmannen persoonan avoimen maailman toimintaseikkailu jaksaa nykyään.
Mafia II:n merkittävin vahvuus on sen tarina, joka sijoittuu 1940-1950-luvuille kuvitteelliseen New Yorkiin. Päähenkilönä on Sisiliasta kotoisin oleva maahanmuuttaja Vito Scaletta, joka luo itselleen nimeä järjestäytyneen rikollisuuden maailmassa.
Ensivaikutelma on pääasiassa positiivinen. Rikollisesta taustastaan huolimatta Vito Scaletta on miellyttävä päähenkilö, ja tarina kuljettaa pelaajan myös lyhyesti toisen maailmansodan Italiaan. Mafia II:n tehtävät onnistuvat olemaan monipuolisia, ja kuljettamaan tarinaa eteenpäin. Tehtävät keskittyvät odotetusti rikosten tekemiseen, ja pelin loppuun pääsee noin 15 tunnissa. Tavallisesti pelaaminen muuttuu nopeasti tulitaisteluksi, mutta silti tehtävissä on riittävästi mukana sitä tarinaakin.
Harmillisesti näiden mahtavien jaksojen välissä on paljon ajamista Empire Bayssa, ja yleensä määränpää on toisella puolella karttaa verrattuna siihen, mihin edellinen tehtävä päättyi. Tällainen tarpeeton kruisailu kaupungin halki muuttuu tylsäksi. Lisäksi välitallennuspisteet on sijoitettu huonosti, jolloin on usein pakko pelata sama kohta uudestaan moneen kertaan vain siksi, että sattui tekemään yhden virheen väärällä hetkellä.
Nykystandardeilla mitattuna avoin maailma on tyhjä ja tylsä, eikä pakotettu ajaminen paikasta toiseen auta asiaa. Sen päätarinan ohella Empire Bayssa ei ole juurikaan tekemistä, joten ohjatulta polulta ei ole suurta motivaatiota poiketa. Mukana on GTA-peleistä tuttu Wanted-järjestelmä, joka usuttaa poliisit perään, mikäli rikkoo lakia liian räikeästi. Harmillisesti poliiseilta pakoon pääseminen edellyttää yleensä hetken aikaa vain kovaa karkuun ajamista. Moinen on yleensä riittävä konsti siihen, että poliisi jättää pelaajan rauhaan.
Suurin osa peliajasta mukana kulkee Viton paras ystävä Joe Barbaro. Kaksikon keskinäinen dialogi herättää tarinan eloon, ja hyvin kirjoitettu dialogi toimii. Barbarolla on keskeinen osa myös tarinallisessa laajennuksessa The Betrayal of Jimmy, ja sitä seuraavassa Jimmy's Vendettassa. Kyseessä on kaksiosainen tarina uuden päähenkilön kera, mutta Joe's Adventures on sitten lyhyt oma tarina, jossa Barbaro on pääosassa. Laajennukset tuovat mukaan uusia tehtäviä, ja laajentavat pääpelin tarinaa omiin suuntiinsa.
Remasteroinnin laatu on melko hyvä. Sääolosuhteet vaihtelevat, ja onnistuneen suunnittelun ansiosta Mafia II on ikääntynyt yllättävän hyvin. Joitakin sivuhahmojen malleja käytetään aivan liian usein, bugeja on edelleen mukana, ja ajoittain kaupungin kadut ovat tyhjät muusta liikenteestä ilman sen ihmeempää syytä. Taistelumekaniikka toimii edelleen hyvin. Suojia käytetään hyödyksi, salavihkaa kimppuun hyökätään ja valittavia klassisia aseita on riittävästi lähietäisyyden kamppailuja unohtamatta. Ääniraita on suorastaan loistava edelleen.
Mafia II: Definitive Edition pakkaa kaiken peliin julkaistun sisällön, ja hieman kiillotettuna versiona. Mikäli peli jäi aikoinaan kokematta, kannattaa se viimeistään nyt testata. Virheetön tämä peli ei ole, mutta hyvä aikamatka niin kuvattuun aikakauteen kuin menneen ajan videopelaamiseenkin.