Suomi
Gamereactor
laitearviot

Mad Catz R.A.T. Pro S3

Mad Catz on täällä taas uuden pelihiirimallistonsa kera. Testissä Pro S3.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Mad Catz hakeutui konkurssiin vuonna 2017, ja se näytti olevan loppu koko tuotemerkille. Viime vuonna kuitenkin firma nousi kuolleista ilmoittaen uusien tuotteiden olevan tulossa. Nyt Gamereactor on lopultakin päässyt testaamaan hinnaltaan keskivälille hinnoiteltua R.A.T. Pro S3 -pelihiirtä.

Hyvä uutinen on se, että Pro S3 on kelvollinen tuote, joka on ajan kuluessa osoittautunut oikein mukavaksi käytössä.

Pro S3 on halvempi malli luksusversiosta Pro X3, ja tämä käy ilmi selvästä hintaerosta. Tietenkin halvemmassa on mukana vähemmän kaikenlaisia säätöjä ja lisähärpäkkeitä. R.A.T.-sarjan hiiret ovat aina olleet hyvinkin muokattavia, mutta Pro S3 ei ole yhtä muuntautuva. Noin 70 euron sijoituksella ei siis saa samaa valintojen maailmaa kuin luksusversiossa.

Esimerkiksi Pro S3:n säätövara kämmentuelle on hyvin rajoitettu. Ja tukea kannattaa käyttää, vaikkei oma käsi olisikaan erityisen kookas. Hiiri itse on nimittäin melkoisen pieni. Painoa ei myöskään liikoja ole, mutta Mad Catzin Pro Slide Technologyn ansiosta hiiri liikkuu alustallaan sujuvasti. Toisin sanoen raskaampaan hiireen tottuneelle Pro S3 ei ehkä ole se paras valinta.

Tämä on mainos:
Mad Catz R.A.T. Pro S3

Toinen pieni valituksen aihe tulee nappien laadusta. Osat ovat melkoisen paljastettuja, joten käyttämäni hiiren johto kulkeutui useamman kerran napin alle. Tämä ei estänyt hiirtä toimimasta, mutta kaapelin aiheuttaman ylimääräisen vastuksen huomasi kyllä. Muuten Omronin kytkimet toimivat niin kuin kuuluukin.

Hiiri on siis kevyt ja pienikokoinen, josta on tietysti omat seurauksensa. hyvänä puolena on se, että mukana on erilaisia RGB-tuunausmahdollisuuksia. Mekaanisen tyylin vuoksi valot loistavat hiiren sisältä, joka on miellyttävä lisä. Värejä voi vaihtaa ilmaiseksi ladattavan ohjelmiston avulla, ja samalla hiireensä voi ohjelmoida neljä erilaista profiilia. Niin ikään nappien toimintoja voi muokata vapaasti. Hiiren rulla on vankka, ja toimii myös nappina. Lisäksi vasemmalla puolella peukalon kohdalla on lisää nappeja. Tämä tekeekin hiiren melkein yksinomaan oikeakätisille suunnitelluksi.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on mukava hiiri, joka toimii monenlaisissa peleissä. R.A.T.-muotoilu on niin tunnistettava, että siitä joko pitää tai sitten ei.

Tämä on mainos:
Mad Catz R.A.T. Pro S3
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä