Suomi
Gamereactor
laitearviot

LucidSound LS10X Wired Gaming Headset

Testissä Lucid Soundin halvemman hintaluokan langalliset pelikuulokkeet. Ovatko äänet selkeät vai korvia särkevät?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
LucidSound LS10X Wired Gaming Headset

Gamereactorin aiemman arvion pääsee lukemaan täällä.

Lucid Sound on suhteellisen tuore kisaaja pelikuulokkeiden valmistajien markkinoilla. Se on kuitenkin onnistunut lyhyessä viidessä vuodessa keräämään hyvän maineen laadukkaiden laitteiden valmistajana, niin että firma päätyi isomman Power A:n omistukseen viime vuonna. Alkuvuonna uusien konsoleiden vanavedessä kauppoihin saapui taas uusi versio halvemman hintaluokan LS10-sarjan edustajista sekä Xbox Series X (ja S) että Playstation 5 -konsoleille. Gamereactorille saapui tällä kertaa nimenomaan Xboxin versio.

Ja mukava tuttava uusi LS10X onkin, sillä paljon on siinä tehty oikein. 50-60 euron hintalapulla varustetut pelikuulokkeet ovat hyvän tuntuiset päässä. Isot kuppikuulokkeet sopivat omillekin hörökorville mainiosti, eikä kevytrakenteinen hyvin pehmustettu sanka ala painamaan ennen kuin pelitunteja on kertynyt ruhtinaallisesti. Säätövaraa ei kuitenkaan ole mitenkään valtavasti, joten kokeilu päässä kannattaa kokeilla ennen ostamista. Tämä tosin koskee oikeastaan kaikkia kuulokkeita, jos niiden sopivuuden haluaa varmistaa.

Tämä on mainos:
LucidSound LS10X Wired Gaming Headset

Käyttömukavuuden ohella oleellisinta on tietenkin äänenlaatu. Lucid Sound on tunnettu hyvästä otteesta tällä saralla, eivätkä LS10X:äkään minusta tee poikkeusta. En ole mitenkään hifisti, joten näin maallikon korvaan kuulokkeiden 50 millin kajarit jytäävät bassot kivasti ja korkeatkin taajuudet toimivat kohtalaisesti. Pelikommunikoinnissa räimeen keskellä erottaa hyvin puheen räjähdysten ja ammuskelun keskeltä, eikä linjan toisessakaan päässä kuulunut valituksia äänen pätkimisestä. Joustavan mutta jäykän mikrofonipuomin ansiosta puhesuuntaa ja herkkyyttä on helppo säätää.

Rakenteesta on mainittava, että hiljennys- ja äänenvoimakkuuden säätö on sijoitettu vasempaan kuulokkeeseen. Hiljentämiseen riittää siis "korvan" painaminen, ja volyymi säätyy sitä kääntämällä. Se toimii niin kuin pitää, joskaan kuulokkeiden materiaalit eivät ole mitään priimaa. Vaikka muovi ei ole sentään halvimmasta päästä niin saumoissa, nivelissä ja äänensäädössä saattaa laatu antaa periksi pitemmässä käytössä. Mistään "isältä pojalle" -laitteesta ei ole kyse.

LucidSound LS10X Wired Gaming Headset
Tämä on mainos:

Mikrofoni on irrotettava, ja ilman sitä kuulokkeissa on myös sisäänrakennettu mikki. Sen voi siis tarvittaessa ottaa pois, ja sitten kuulokkeita käyttää puhtaasti musiikin ja muun viihdemedian kuunteluun. Kuulokkeiden 3,5 millimetrin kaapelia ei sen sijaan saa irti esimerkiksi säilytystä varten. Kaapelin liityntä kuulokkeisiin näyttää olevan laitteen heikoin kohta. Pehmeällä muovilla suojatun liitoksen pelkään antavan periksi ensimmäisenä. Johto on lisäksi liian lyhyt. Peliohjaimeen kiinnitettynä se toimii hyvin, mutta PC:llä pelatessa joutuu kikkailemaan esimerkiksi silloin, jos kone on lattiatasossa.

Lucid Sound LS10X -pelikuulokkeet ovat yhteensopivat Xbox Onen, Xbox Seriesin versioiden, mobiililaitteiden ja PC:n kanssa. Ne ajavat hyvin asiansa peruslaadukkaina kuulokkeina, joilla saa hintaansa nähden rahoilleen mainiota vastinetta. Kestävyys lienee se suurin huolenaihe. Rasitustestissäni johdon ja liitosten kanssa oli nähtävissä kulumista. Jos kuitenkin kuulokkeita käsittelee huolellisesti, niin huoleni voi olla perusteeton. Hyviä puolia on muutenkin paljon enemmän kuin huonoja. LS10X:t kannattaakin ottaa vakavasti harkintaan, kun etsii edullisia pelikuulokkeita. Ainakin on selvä, että ne pieksevät muut alle 50 euron kuulokkeet selvästi.

LucidSound LS10X Wired Gaming Headset
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvä hintalaatusuhde, hyvin pehmustetut ja sopivan kokoiset kuppikuulokkeet, 50 mm ajurit ajavat asiansa
-
Liitosten ja muovin kestävyys huolettaa, lyhyt johto, olisivatpa nämä vielä yhteensopivat Playstation 5:nkin kanssa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä