Suomi
Gamereactor
laitearviot

LucidSound LS10X & LS50X

Korkean hinta-laatusuhteen kuulokkeet erityisesti alemmassa hintakategoriassa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
LucidSound LS10X & LS50XLucidSound LS10X & LS50X

LucidSoundin kuulokkeet ovat hieman harvinaisempi näky Suomessa, eikä laitteita ole vielä tarjolla yleisimmissä elektroniikkakaupoissa. Valmistaja on profiloitunut valmistamaan pelikuulokkeita, ja tarkasteltavat mallit LS10X ja LS50X myydään nimenomaan Xbox-kuulokkeita.

Ensimmäisenä esillä ovat perustason LS10X-kuulokkeet, joiden ohjemyyntihinta on 60 taalaa. Valmistusmateriaali on muovia, mutta aivan heppoisesta laitteesta ei ole kuitenkaan kyse. Kuulokkeet peittävät mukavasti koko korvan, ja 50 millimetrin kokoiset kaiuttimet tuottavat yllättävän hyvää ääntä. Näiden kuulokkeiden suurin etu on nimenomaan korkea äänenlaatu tällä hintatasolla. Pehmusteet toimivat mukavasti, eivätkä kuulokkeet juurikaan hiosta.

Liitäntä peliohjaimeen tai muuhun laitteistoon tapahtuu 3,5 millisen audiopiuhan kautta. Johto on hämmentävän lyhyt ja saattaa vaatia jopa jatkojohtoa, mikäli pöytäkone sijaitsee lattialla ja itse haluaisi seisoa. Käytännössä suunnitellut käyttötavat ovat joko ohjaimeen tai matkapuhelimeen kytkettynä. Kuulokkeita markkinoidaan Xbox-kuulokkeina, mutta testailun perusteella LS10X:n 3,5 millimetrinen plugi toimii aivan normaalisti kaikkien laitteiden kanssa tietokoneesta pelivehkeiden kautta kännykkään.

Tämä on mainos:
LucidSound LS10X & LS50XLucidSound LS10X & LS50X

En ole aivan täysin vakuuttunut kuulokkeiden kestävyydestä, sillä jo kevyellä tökkimisellä muoviosat nitisevät epäilyttävästi. Epäilen, että ainakaan kuljettamista nämä eivät kestäisi, sillä muoviosat saattaisivat napsahtaa poikki yhtään kovemmasta vääntämisestä.

Mukavana lisäominaisuutena vasen kuuloke sisältää säätimen, jolla äänenvoimakkuutta voi säätää askeleettomasti. Muita ylimääräisiä painikkeita kuulokkeissa ei ole.

LucidSound LS10X & LS50X
Tämä on mainos:

LS50X edustaa valmistajan lippulaivakategoriaa. Hinta ei ole äärimmäinen, ja ohjemyyntihinnaksi on asetettu 250 taalaa. Teräksellä vahvistettu langaton kuuloke painaa 408 grammaa, ja vaatii hetken totuttelua. Lyhyen niskatreenin jälkeen kuulokkeet tuntuvat todella mukavilta. Käyttömukavuutta lisää kuulokeosan pehmusteen mielenkiintoinen materiaalivalinta. Käytössä on muistivaahtoa, jonka päällä on kerros viilentävää geeliä. Tämä yhdistelmä vähentää tukaluuden tunnetta pitkissä pelisessioissa, ja on silmälasiystävällinen.

Mukana tulee jykevä kovamuovinen kuljetuskotelo. Sen sijaan minkäänlaista telinettä ei tule paketin mukana, joten kuulokkeet saavat jäädä lojumaan satunnaiselle pöytätasolle. Akun kesto on parikymmentä tuntia, mikä on erinomaisen hyvä taso. Lataus ja laiteohjelmiston päivitys tapahtuu USB-C-kaapelin kautta, mikä on varsin moderni ratkaisu.

LucidSound LS10X & LS50XLucidSound LS10X & LS50X

Kuulokkeet tarjoavat monta erilaista tapaa yhdistyä erilaisiin laitteisiin. Xboxia varten käytössä on tikku, joka yhdistää kuulokkeet nopeasti ja automaattisesti. Tarjolla on myös bluetooth-yhteys sekä hätävarana 3,5 millinen audiopiuha. Käytännössä LS50X linkittyy bluetoothin kautta kaikkiin laitteisiin. Ilmeisesti markkinoinnillisista syistä valmistaja ei mainitse missään kuulokkeiden PC-yhteensopivuutta, mutta sama USB-yhteyspalikka napsahtaa aivan yhtä hyvin myös PC:een ja toimii mainiosti. Ainoastaan mikrofonin vaimennuksesta kertova näppärä valomerkki ei toiminut kaikilla laitteilla, eivätkä laitteet ole Playstation-yhteensopivia.

Tarjolla on viisi erilaista taajuuskorjausmoodia, jotka voi vaihtaa kuulokkeiden painikkeista. Mitään erillistä ohjelmistoa ei ole, joten säätömahdollisuudet rajoittuvat valmiisiin vaihtoehtoihin. Hyödyllisenä bonuksena käytössä on oletuksena mikrofonin äänen toisto, eli puhuttu ääni toistetaan kuulokkeisiin. Tämän avulla omaa äänen käyttöä on helpompi kontrolloida ja huutamista välttää. Valitettavasti itse otin ominaisuuden välittömästi pois käytöstä, sillä luuppiin tarttui myös vähäistä mutta häiritsevää taustakohinaa.

LucidSound LS10X & LS50X

Kaikki kontrollointi tapahtuu kuulokkeisiin sijoitetuista napeista. Vasemmassa kuulokkeessa sijaitsevalla renkaalla säädetään äänenvoimakkuutta, oikealla mikrofonin volyymia. Yllättävää kyllä, yhdestä kuulokkeen logolla varustetusta painikelevystä petti liimaus kolmantena päivänä, jolloin levy jäi repsottamaan. Haitta on lähinnä esteettinen ja helposti korjattavissa liimapisaralla, mutta se heikensi kuulokkeiden laatuvaikutelmaa.

Toimintatiloja on kaksi erilaista: peli- ja bluetooth-moodi. Nämä vaikuttavat hieman toiminnallisuuksiin, esimerkiksi pelimoodissa äänenvoimakkuuden säätäminen ei muuta käytetyn laitteiston, vaan kuulokkeiden omaa äänenvoimakkuutta. Tämä aiheutti hetkeksi hämmennystä, mutta kun tilojen ominaisuudet ymmärtää, ovat ne hyvin loogisia.

Mikrofonit ovat irrotettavia ja mallien välillä keskenään vaihdettavia. Äänenlaatu ei jätä moitteen sijaa, ja vapaasti taivuteltava, jäykkä johto mahdollistaa asettelun suun eteen sopivalle etäisyydelle. Mikrofoneissa on myös punainen ledivalo, joka kertoo käyttäjälle vaimennuksesta. Tämä on näppärä pieni lisä. LS50X:n mikrofoni on hieman korkeampilaatuinen sisältäen melun- ja kaiunkumoamisteknologiaa.

Molemmat kuulokkeet sisältävät myös toisen, sisäänrakennetun mikrofonin, joten kuulokkeita on mahdollista käyttää ilman sojottavaa mikrofonipuomia. Valmistajan sivuilla myydään myös varaosina uusia irrotettavia mikrofoneja, mikäli vahinkoja sattuisi käymään.

LucidSound LS10X & LS50X

Myös halvempi LS10X tukee Microsoftin Sonic ja Dolby Atmos -ohjelmistoja, jotka tarjoavat korkeampilaatuista surround-ääntä. Tämä on hieno parannus äänenlaatuun, varsinkin kun Sonic on käytettävissä ilmaiseksi. Dolby Atmoksen käyttö vaatii erillisen, maksullisen lisenssin, mutta parantaa laatua entisestään. Oletin tämän kuuluvan LS50X:n ominaisuuksiin, mutta oli todella positiivinen yllätys, että myös halvempi malli sisältää surround-tuen.

Hintaansa nähden LS10X on selvästi korkeatasoinen. Äänenlaatu ja tarjolla olevat ominaisuudet ovat vakuuttavia. Oikeastaan ainoat heikkoudet syntyvät lyhyestä johdosta ja muovimateriaalin kestävyysvaikutelmasta.

LS50X erottuu edukseen niin ominaisuuksiltaan kuin käyttömukavuudeltaan. Hyvää ja jykevää laatuvaikutelmaa heikentää ainoastaan erikoinen painikelevyn repsottaminen, joka herättää kysymysmerkkejä muusta pitkän aikavälin kestävyydestä. Sinänsä teräksinen runko on muuten jykevä, joten kyse voi olla vain puuttuvasta liimapisarasta. Tästä huolimatta kyseessä ovat selvästi hyvin korkeatasoiset kuulokkeet, joita voi suositella lämpimästi.

LucidSound LS10X & LS50XLucidSound LS10X & LS50X
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä