Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Luca (Disney+)

Luca (Disney+)

Pixarin uusin animaatio on söpö, mutta hieman tylsä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Meressä elävä Luca unelmoi elämästä maalla, ja halu vain kasvaa, kun vanhemmat kieltävät jyrkästi maalla elävien kanssa tekemisissä olemisen. Sitten Luca tapaa Alberton, nykyisin maalla asuvan merenelävän. Näin alkaa yllättävä ystävyys, ja kesän aikana tapahtuu muistoihin jääviä asioita. Katsojan näkökulmasta luvassa on moneen kertaan jo kerrottua lastentarinaa.

Luca on värikäs, tunnelmallinen, kaunis ja söpö kaikessa yksinkertaisuudessaan ja satumaisuudessaan. Italialaiset radioklassikot kuuluvat taustalla, kun Portorosson ihmiset toimittavat taustalla asioitaan kesäisissä maisemissa.

Pixarin tuttu tarinankerronnan taika valitettavasti loistaa poissaolollaan. Se, joka on aiemmin tehnyt studion elokuvista niin muistettavia. Pixarin nykylinjan ongelma muutenkin on se, että kaikki tehdään liian turvallisesti ja varmasti. Tämä sama linja on ollut havaittavissa elokuvissa Soul, Toy Story 4, Onward ja nyt Luca. Kaikesta huolimatta luvassa on mukava tarina, joka ei varmasti ärsytä ketään.

Tämä on mainos:
Luca (Disney+)

Ulkoisesti animaattoreiden kyvyt pääsevät jälleen kerran oikeuksiinsa. Elokuvan tempo on kaikkiaan nopea, komedia toimii, ja Lucan unet ovat silmäkarkkia näyttävyydessään. Joka puolella otetaan innoitusta ja annetaan kiitosta Italialle.

Yksi ongelma on, ettei lapsille suunnattu elokuva puhu lasten lailla. Moderni sarkasmi ei näin oikein sovi yhteen 1960-luvun nostalgisoinnin kanssa, jota ohjaaja Enrico Casarosa pyrkii luomaan. En pidä siitäkään, että tarina alkaa keskittymällä kilpailuun, kun mukana olisi paljon kiinnostavampaakin kerrottavaa.

Luca lukeutuu samaan sarjaan kuin rainat Soul, Toy Story 4 ja Onward: se ei saavuta Pixarin aiempaa mahtavuutta. Lisäksi aikuiskatsojat oletettavasti tylsistyvät Lucaa katsoessaan. Toisaalta kyseessä on ihan hauska perheystävällinen seikkailu. Jos tänä kesänä ei pääse oikeasti rannalle, voi sen tehdä virtuaalisesti omassa olohuoneessaan.

Tämä on mainos:
Luca (Disney+)
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Luca

Luca

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Lämmin ja värikäs animaatio ei onnistu puhuttelemaan aikuisempaa katsojaa.Ladataan seuraavaa sisältöä