Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Luca (Disney+)

Luca

Lämmin ja värikäs animaatio ei onnistu puhuttelemaan aikuisempaa katsojaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Luca (Disney+)

Luca on Pixarin viimeisin animaatioelokuva, ja studiolle varsin tutusti kyseessä on nuoren pojan kasvutarina. Siinä sivussa opitaan tärkeitä asioita ystävyydestä ja sen sellaisesta. Mukana on kaksi niin sanottua omaa juttua, mutta muuten tarina on kerrottu eri muodoissaan jo lukuisia kertoja aiemminkin.

Luca on Italian Rivieran pohjassa asuva merihirviö, joka haaveilee kuivalla maalla olevan alueen tutkimisesta. Vanhemmat toki moisen kieltävät, mutta eihän Luca tietenkään käskyä noudata. Kuivalle maalle noustessaan Luca muuttuu aivan tavallisen näköiseksi pojaksi, ja palaa kastuttuaan hirviöiseen hahmoonsa. Moinen mahdollistaa kuivalla maalla kulkemisen ja ihmisiin tutustumisen. Paikalliset asukkaat järjestävät vuosittain eräänlaisen minitriatlonin, jonka Luca tietenkin kaverinsa Alberton kanssa haluaa voittaa.

Blu-ray-julkaisun lisämateriaaleista käy selvästi ilmi se, mitä jo epäilin itse elokuvaa katsoessani. Ohjaaja Enrico Casarosa on kotoisin Italian Rivieralta, joten hänelle kyse on paluusta lapsuuden maisemiin. Ja selvästi juuri valittu tapahtumapaikka on se tarinan tähti. Yksikään henkilöhahmo ei onnistu kohoamaan keskinkertaisuuden yläpuolelle, mutta kuvattu maantieteellinen alue jää kyllä mieleen.

Tämä on mainos:
Luca (Disney+)

Pixarille tyypillisesti animaatiojälki on elävää, värikästä ja kaikin puolin hyvin toteutettua. Musiikista en muista mitään, joten hyvin se sinne taustalle sulautuu. Ääninäyttely on kautta linjan hyvää, eikä kukaan erotu joukosta ainakaan huonolla tavalla.

Vaikka tarina itsessään ei onnistu puhuttelemaan millään tasolla, on mukana myös hyviä hetkiä. Tällaisia ovat esimerkiksi pienessä veneessä kalastusseuraksi lähteneen kissan ilmehdintä ja käytös. Parasta on silti ehkä setä Ugon ylistys sille, miten kaikkein parasta on asua syvällä meren pohjassa kaikessa rauhassa ja täydellisessä pimeydessä.

Aikuiselle katsojalle Luca sortuu ehkä siihen pahimpaan virheeseen, eli se ei onnistu herättämään minkäänlaisia tunteita. Tunnistan kuitenkin Pixarin laadun ja hyvin kerrotun (joskin tylsän) tarinan, joten mikäli aihe kiinnostaa, ei Lucan illan elokuvaksi valitsemalla voi mennä vikaan.

Tämä on mainos:
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Luca

Luca

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Lämmin ja värikäs animaatio ei onnistu puhuttelemaan aikuisempaa katsojaa.Ladataan seuraavaa sisältöä