Suomi
Gamereactor
artikkelit

Loki (Disney+), ensitunnelmat

Loki sabotoi aikaa uusimmassa Marvelin TV-sarjassa, ja mukana on myös Owen Wilson.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Lokin tapoihin ei kuulu luovuttaa, vaikka nöyryytetyksi joutuisikin. On hänen oikeutensa hallita rautaisella otteella, ja sen hän aikoo tehdä. Avengers: Endgamessa nähdyn pakenemisen jälkeen Loki päätyy tilanteeseen, jossa universumin haltuunotto on jälleen mahdollista. Lisäksi nyt on oiva tilaisuus kehittyä henkilöhahmona.

The Falcon and the Winter Soldier alkoi lupaavasti, mutta laatu laski sarjan edetessä. Siksi suhtaudun toistaiseksi varauksella Lokin sooloseikkailuun. Tällä kertaa tarina on ainakin mielenkiintoisempi. TVA eli Time Variance Authority pitää kaikin keinoin huolta siitä, että aika säilyy yhtenäisenä leviämättä lukuisiksi vaihtoehtoisiksi maailmoiksi. Lisäksi luvassa on jonkinlainen yliluonnollinen poliisitrilleri, jossa ratkotaan vanhoja mysteerejä, kuten DB Cooperin katoamista, ja lisäksi hypätään luonnonkatastrofista toiseen kautta aikojen.

Loki (Disney+), ensitunnelmatLoki (Disney+), ensitunnelmat

Loki löytää itselleen uuden tarkoituksen TVA:lla, joka jahtaa häntä itseään pahempaa uhkaa. Pian Loki hukkaa itsensä aikaan ja avaruuteen, joka tietenkin muokkaa sen oikean aikajanan uusiksi.

Tämä on mainos:

Owen Wilson esittää Morbiusta, joka on kärsivällinen byrokraatti. Hän vaihtelee jatkuvasti hyvän ja pahan poliisin välillä, ja on kiinnostunut Lokista merkittävällä tavalla. Wilson on hyvä työssään, ja on miellyttävää nähdä lähinnä komedioista tunnetun näyttelijän yrittävän jotain erilaista. Uusina lisäyksinä ovat Wunmi Mosaku ja Gugu Mbatha-Raw, mutta illan tähti on tietenkin Tom Hiddleston Lokina itsenään. Hahmo liikkuu selvästi komediallisempaan suuntaan, ja ensimmäinen jakso kuluukin vain uutta suuntaa määritellessä. Potentiaalia tuntuu olevan, sillä Loki pystyy olemaan niin antisankari kuin pahiskin.

Loki (Disney+), ensitunnelmatLoki (Disney+), ensitunnelmatLoki (Disney+), ensitunnelmat

Jaksojen mitta on peräti 50 minuuttia, eikä tällainen mysteeritarina oikein jaksa pitää mielenkiintoa yllä niin pitkään. Dialogia on ainakin kahdessa ensimmäisessä jaksossa mittavasti. Ja kuten jo mainitsin, Marvelin sarjoilla on taipumus alkaa vahvasti, mutta sitten merkittävä osa potentiaalista jää käyttämättä. Aika näyttää, miten Lokissa lopulta käy.

Se seuraava Marvelin iso elokuva ei ole vielä saapunut, mutta televisiossa on näitä pienempiä sarjoja nähty paikkaamassa puutetta. Toistaiseksi Loki näyttää muodostavan menestyksellisesti sillan Avengers: Endgamesta siihen uuteen vaiheeseen Marvelin isossa tarinassa. Toivottavasti näin on Lokin loppuun asti.

Tämä on mainos:
HQ


Ladataan seuraavaa sisältöä