Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech Z407

Langatonta yleisäänentoistoa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Logitechin tuoreet Z407-kaiuttimet lupaavat paljon. Sadan euron kohtuullisessa hintaluokassa kaiuttimia voi käyttää langattomasti bluetoothin välityksellä, normaalilla 3,5 millimetrin plugilla, sekä myös Micro USB -liitäntään kytkettävillä laitteilla. Ominaisuuksiin nähden kyseessä on siis erittäinkin kohtuullisesti hinnoiteltu setti, mutta onko paketista käytössä yhtään mihinkään?

Z407 on 2.1-mallinen kokonaisuus, eli se koostuu kahdesta 10 watin satelliittikaiuttimesta, sekä 20 watin subwooferista. Maksimitehoksi setille luvataan hulppeat 80 wattia. Satelliitit kiinnittyvät audiokaapeleilla subwooferiin, jossa myös muut lisäliitännät ovat. Lisäksi settiin kuuluu erikoisen näköinen, kiekon muotoinen, kaukosäädin.

Bluetoothin välityksellä etäisyydeksi luvataan 20 metriä, mikä käytännön testissä pitikin paikkansa. Puhelin taskussa voi kuljeskella ympäri kerrostaloasuntoa toiston lainkaan häiriintymättä. Äänenlaadussa ei myöskään ole korvilla havaittavaa eroa bluetoothin ja langallisen yhteyden välillä.

Mattamustat satelliittikaiuttimet ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan tyylikkäät, ja sopivat helposti monenlaiseen sisustukseen ja käyttötarkoitukseen. Subwoofer sen sijaan on tuttu musta möhkäle, jonka paikka olisi muuten selkeästi piilossa pöydän alla, mutta koska liitännät ovat subbarin takana, lootaa on käytännöllisyyden takia järkevämpi pitää helposti yhytettävässä paikassa.

Tämä on mainos:

Kaukosäädin sen sijaan on melkoinen outolintu, eikä sitä ensikatsomalla edes kaukosäätimeksi tunnistaisi. Pyöreä lätkä on toiminnallisuudeltaan rajoittunut, mutta riittävä. Napauttamalla kiekon päältä toiston saa pysäytettyä sekä jatkettua. Kahdella painalluksella kappale hyppää yhden eteenpäin ja kolmella painalluksella loikataan biisin verran taaksepäin. Äänenvoimakkuutta säädetään kiekkoa pyörittämällä.

Käytettävyydeltään kaukosäädin ei ole paras mahdollinen. Kiekko on köykäistä muovia ja etenkin äänenvoimakkuuden säätö on oudon epämääräistä. Kiekkoa saa pyörittää yllättävänkin paljon, ennen kuin toistossa tapahtuu yhtään mitään. Materiaalit ovat sen verran kevyet, että säätimen kestävyys pitkässä käytössä herättää myös kysymyksiä.

Äänenlaadultaan kaiuttimet ovat muuten hyvää perustasoa. Kumiseva subwoofer korostaa bassoa selkeästi, mutta ei häiritsevästi. Miellyttävänä yksityiskohtana satelliittien äänenlaatu on hyvä. Esimerkiksi klassista musiikkia toistettaessa tai television kaverina kaiuttimien erottelukyky on hintaluokassaan hyvä, vaikka erityisesti ylemmät taajuudet eivät pärjääkään keskialueelle ja bassolle. Joka tapauksessa hyvä suoritus, kunhan ei varsinaista hifiä odota.

Z407 on hyvä setti tietokoneen tai miksei vaikkapa television äänenlaadun parantamiseen kohtuuhinnalla. Kaiuttimien hyvä liitettävyys lisää niiden käyttötarkoitusta mukavasti, eikä äänenlaadussa ole valittamista muihin hintaluokan edustajiin nähden. Kehnohko kaukosäädin laskee yleisarvosanaa, mutta jos sen kanssa pystyy elämään, Z407:t ovat hyvä ostos.

Tämä on mainos:
Logitech Z407
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvä liitettävyys, äänenlaatu hintaluokassaan, satelliitit ovat nätit ja näppärät
-
Kehno kaukosäädin, subwoofer korostaa paikoin bassoa turhankin paljon
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä