Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech Pro G Wireless

Kevyesti parasta hiirtä molempiin käsiin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Langattomilla hiirillä on ollut pitkään huono maine pelaajien keskuudessa. Viimeisimmät mallit ovat kuitenkin kilpaa osoittamassa vanhoja ennakkoluuloja vääriksi, ja Logitechin Pro G Wireless tarjoaakin tuoteluokkaan erinomaisen vaihtoehdon niin vasen- kuin oikeakätisillekin.

Pro G on "e-urheilijoille suunniteltu", eli oikeasti käytännössä aktiivisille pelaajille tarkoitettu langaton hiiri. Se lupaa yhden millisekunnin langatonta vastetta optisen Hero 16K -sensorinsa tueksi. Molemmille tassuille sopiva symmetrinen muoto ei ole kenties paras mahdollinen, muttei häiritse pahasti. DPI-vaihtoehtoja herkkyyden säätöä varten on sadasta aina nimen mukaiseen 16 000 DPI:hin asti.

Symmetrian lisäksi ensimmäinen näpeissä asti tuntuva ominaisuus on Pro G:n paino. Sen vaivainen 80 gramman massa on langattomien rottien parissa todella vähän, koska ladattava akku tuo niihin väkisin lisäpainoa. Vertailun vuoksi erinomainen ja kohtalaisen kevyt Roccat Leadr painaa noin 143 grammaa, eli lähes kaksi kertaa Logitechin verran. Pro G ei tue lisäpainoja, joten sen ostavan kannattaa digata kevyistä hiiristä. Nappeja hiiressä on myös kevyenlaisesti - normaalien lisäksi molemmista kyljistä löytyy vain kaksi painiketta. "Väärän" puolen nappeja saattaa myös painella vahingossa pelin aikana omasta sormiotteesta riippuen, ja ne onkin oletusasetuksena kytketty pois päältä. Itse tykästyin Leadr:n asetteluun ja peukalonappiin sen verran kovasti, että Pro G:n spartalainen karuus nappiosastolla jäi hieman harmittamaan.

Pelissä Logitech toimii nopeasti, täsmällisesti ja ilman viiveitä. Hektiset väännöt Battlefieldin parissa eivät kertaakaan kääntyneet tappioksi hiiren vitkastelun tai yhteyden katkeilun takia. Oletusherkkyys tuntui olevan hyvin kohdallaan eikä pääosumien ohi napsumisesta voinut syyttää kuin itseään. Virtaakin tuntui riittävän niin pitkäksi aikaa kuin tarvitsi, eikä hieman kömpelön suurikokoista mikro-USB-latauskaapelia tarvinnut tökkiä kiinni kesken matsin. Kaiken kaikkiaan tuntuma ja tarkkuus löytyivät nopeasti pelin aloittamisen jälkeen.

Tämä on mainos:

Logitech Pro G Wireless on erinomainen valinta kevyttä tai vasenkätiselle sopivaa langatonta pelihiirtä hakevalle. Keveys saattaa mennä joillakin jopa liian pitkälle, joten kuten aina, sitä kannattaa pyrkiä testaamaan ennen varsin kallista 130 euron ostopäätöstä. Lisäpainojen puute, nappien vähäisyys ja vähäeleisyys yhdessä suolaisen hinnan kanssa jäivät ainoiksi haittapuoliksi, eikä langattomuus saanut missään vaiheessa osoitinta laahaamaan toiminnan jäljessä.

Logitech Pro G WirelessLogitech Pro G Wireless
Logitech Pro G WirelessLogitech Pro G WirelessLogitech Pro G Wireless
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Laadukas langattomuus, keveys, molempikätisyys
-
Vähän nappeja ja lisäominaisuuksia, kallis, hieman liiankin kevyt
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä