Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech Harmony One

Kosketusnäytöt ovat tulleet jäädäkseen. Logitech on sitä mieltä, että jos se toimii kännyköissä ja konsoleissa, sen on toimittava myös yleiskaukosäätimissä. Tekeekö kosketusnäyttö viihdekeskuksen ohjaajan autuaaksi?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Harmony Onen pakkaus sisältää kaiken tarvittavan, eli usb-johdon, lataustelakan, ohjelmisto-cd:n ja akun. Logitech kehuu tietokannassaan olevan tuen jo viidelle tuhannelle eri laitteelle, ja kaiken lisäksi tukea päivitetään jatkuvasti. Käytännössä siis kaikkien yleisimpien televisioiden, dvd-soittimien ja digiboksien ajurit pitäisi olla kuluttajan saatavilla heti alusta alkaen.

Käyttöönotto on helppoa. Ajurit sisään tietokoneeseen, kaukosäädin usb-johdolla kiinni ja sitten naputellaan yksinkertaisesti laitteiden mallimerkinnät tekstikenttiin. Ohjelmisto tarkistaa netistä tuen laitteille ja päivittää kaukosäätimen ajan tasalle. Aivan uusimmille laitteille, kuten juuri olohuoneeseeni saapunutta Thomsonin televisiota ei listalta vielä löytynyt. Onneksi ohjelmisto osaa ehdottaa samankaltaisen laitteen ajureita, jolloin ainakin kaikki perustoiminnot saadaan toimimaan mukinoitta. Käyttäjällä on mahdollisuus myös ohjelmoida laitteen toiminnot näppäin näppäimeltä kaukosäätimeen, joten käytännössä kaikki laitteet saa toimimaan pienellä viilauksella. Huonona uutisena Playstation 3 -pelikonsoli ei ymmärrä infrapunaa, vaan bluetooth-radioyhteyttä. Playstation 3:a Blu-ray- tai dvd-soittimena käyttämään tottunut on edelleen jumissa joko padinsa tai PS3-kaukosäätimensä kanssa.

Harmony One sisältää myös erilliset aktiviteetti-napit, joilla kontrolloidaan kokonaisuuksia. Näihin voi sitoa esimerkiksi dvd- tai musiikkitoiston omalle pikanäppäimelleen. Painamalla kosketusnäytöltä esimerkiksi "katso televisiota" -näppäintä kaukosäädin käynnistää automaattisesti television oikean tulokanavan kera, vahvistimen oikeine lähtöineen sekä digiboksin. Systeemi toimii kertakaikkisen hienosti. Samasta napista pystyy myös sammuttamaan kaikki valitut laitteet. Olohuonetietokoneen omistajien ei myöskään tarvitse huolehtia, sillä Harmony kommunikoi mukisematta Windows Media Centerin kanssa.

Kosketusnäytöltä pystyy ohjaamaan myös jokaista laitetta itsenäisesti. Tämä tapahtuu kahlaamalla läpi välilehtiä, joista löytyy kaikki toiminnot laitteille. Vahvistimen kanssa tämä tuotti ajoittain pientä tuskaa, sillä komennot eivät noudattaneet mitään järkevää jäsentelyä. Esimerkiksi virta päälle- ja virta pois -näppäimet olivat tyystin eri paikoissa. Samoin oli laita tulolähteiden valinnoissa. En ainakaan heti keksinyt kuinka välilehtiä voisi järjestellä haluamallaan tavalla, eikä ohjekirjakaan osannut auttaa asiassa.

Tämä on mainos:

Toinen napinan aihe on kaukosäätimen musta pinnoite, joka on kieltämättä komea, mutta kerää hanakasti rasvaa. Pari viikkoa, sipsipussia ja leffailtaa myöhemmin kukaan muu kuin talon isäntä ei suostunut kaukosäätimeen koskemaan. Vekotinta kannattaa siis varautua siivoamaan säännöllisesti. Muotoilu on sen sijaan mukavan hillitty, eikä laite hyppää silmille sohvapöydältä.

Harmony One on kieltämättä paras yleiskaukosäädin jota olen kokeillut, ja kaiken lisäksi helpoiten ohjelmoitava. Ainoat miinuspuolet ovat 149 euron hinta ja bluetooth-tuen puute. Playstation 3 on kerännyt huomattavan paljon suitsutusta Blu-ray -ominaisuuksistaan, joten on hieman outoa tai ainakin harmillista, ettei bluetoothia tueta. Silti, Harmony One on erittäin hyvä hankinta kenelle tahansa, joka haluaa ohjata viihdekeskustaan pelkästään yhden kaukosäätimen avulla. Pelkän digiboxin ja television takia en tätä hankkisi, mutta jos laitteita on enemmän, helpottaa Harmony One mukavasti olohuoneen kaukosäädinsotkuja.

Logitech Harmony One
Logitech Harmony One
Tämä on mainos:
Logitech Harmony One
Logitech Harmony One
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
toimiva kosketusnäyttö, helppokäyttöisyys, erittäin laaja laitetuki
-
bluetooth-tuen puute, hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä