Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech G Pro X2 lupaa mahtavan äänenlaadun

Logitech on lähtenyt yhdessä S1mplen, Julianon ja Ralphyyn kanssa tekemään niitä parhaita kuulokkeita e-urheiluun.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Logitech G Pro X ovat suositut kuulokkeet, ja joidenkin mielestä se paras pelaamisen lisälaite 2019/2020. Nyt on saatu langaton ja päivitetty versio nimellä Logitech G Pro X2. Luvassa on kokonaan uudenlainen äänellinen pelikokemus, ja ero on huomattava. Joitakin ominaisuuksia puuttuu (kuten ANC), mutta e-urheilun kannalta ne tärkeimmät ominaisuudet ovat paikoillaan.

HQ
Logitech G Pro X2Logitech G Pro X2

Se edellinen versio oli ehkä markkinoiden miellyttävin pitää päässä, ja uusi versio on samanlainen, joskin hieman kevyempi. Kangas on hengittävä ja malli jokaiseen päähän sopiva, joten käyttökokemus on miellyttävä. Mekaanisella kytkimellä laitetaan kuulokkeet päälle ja pois, joten tätä ei tarvitse erikseen pohtia. Mikrofonin mykistysnappi erottuu myös ja kertoo, koska mikrofoni on pois päältä. Lisäksi mukana on pyöränä äänenvoimakkuuden säätö, ja kytkin joko Lightspeed- tai Bluetooth-yhteydelle. Ylimääräistä ei ole, mutta ei ole tarvettakaan. Ulkoisesti huonoa on vain se, että valkoinen malli toimitetaan mustan mikrofonipuomin kanssa. Pieni asia tietysti, mutta silti se harmittaa.

Logitech G Pro X2

Mikrofonipuomi on irrotettava, ja Blue VO!CE -suotimien ja Logitechin G Hub -ohjelmiston avulla on helppo säätää oma puheääni kristallinkirkkaaksi. Äänenlaatu ilman näitä suotimia ei ole kummoinen, mutta niiden kanssa ääni on parasta, mitä langattomilla kuulokkeilla voi saada. Pisteenä iin päällä olisi mikrofoni, joka menisi mykäksi puomin ylös nostaessa, mutta mykistysnappi on nytkin hyvin saavutettavissa. Mikrofonipuomi on säädettävissä, ja äänenlaatu ei kärsi, vaikka etäisyyttä suusta hieman olisikin.

Tämä on mainos:

Parasta on äänenlaatu, joka on parempaa kuin koskaan ennen. Tällainen laatu antaa etua pelissä kuin pelissä, kun on tärkeää olla perillä ympäristön tapahtumista. Esimerkiksi askelten äänet kuuluvat paremmin kuin aiemmin, ja kyse on nimenomaan kuulokkeista eikä vaikkapa peliin tulleesta päivityksestä.

Logitech G Pro X2

Laatikossa on mukana 3,5 mm AUX-kaapeli, jos haluaa käyttää kuulokkeita vaikkapa Playstationin tai Xboxin ohjaimen kanssa, USB-A Lightspeed -adapteri kera 3,5 mm paikan, irrotettava mikrofonipuomi vaahtomuovipäällysteellä, USB-A ja C -latauspiuha ja pehmeä säilytyslaukku. Mukana on pari ylimääräisiä muistivaahtomuovikuppeja, mutta vielä 100 tunnin käyttämisen jälkeenkään ei vaihtamista ole tarvinnut pohtia.

Logitech G Pro X2 pröystäilee hyvällä äänenlaadulla, mutta joitakin ominaisuuksia puuttuu. Ei ole mahdollista vaihtaa lennossa puheäänen ja peliäänten kuuluvuuden suhdetta, mikrofoni ei mykisty puomin noustessa ylös eikä kuulokkeita voi kytkeä samaan aikaan sekä Lightspeedin ja Bluetoothin kanssa. Mikään edellä mainituista ominaisuuksista ei kuitenkaan ole tärkeä e-urheilijalle tai hyviä pelikuulokkeita etsivälle.

Tämä on mainos:
Logitech G Pro X2

Langaton malli ei langattomuudestaan huolimatta sisällä viivettä, ja akunkesto on 50 tuntia testatusti. ANC puuttuu ja osittain siksi akku kestää niin pitkään, mutta nämähän ovat nimenomaan videopelaamisen kuulokkeet.

Kuulokkeet ovat nyt saatavilla, ja hintaa on noin 270 euroa. Mikäli äänenlaatu on tärkeää, eikä lisäominaisuuksien puute häiritse, on tässä oiva valinta.

Logitech G Pro X2
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Mahtava laatu niin äänen kuin mikrofonin osalta, kerrassaan riittävä akunkesto
-
Ei juurikaan lisäominaisuuksia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä