Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech G Pro X

Lujaa laatua ilman kikkailua

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jos olet kyllästynyt LED-valoilla ja muovihärpäkkeillä varustettuihin pelikuulokkeisiin, Logitechin uutukainen saattaa kiinnostaa sinua. Mustanpuhuva hillityn tyylikkäällä metallikannella koristettu Logitech G Pro X on hyvin kokoon laitettu, hyvältä kuulostava kokonaisuus ja siinä se.

Kuulokkeiden kestävyyttä on vaikea arvioida näin pikaisen testaamisen jälkeen, mutta Pro X:t tuntuvat siltä, että niitä kehtaisi retuuttaa mukana laukussa tai kassissa. Pintamateriaalit ovat miellyttäviä, ja metallinen panta tuntuu kestävän päälle istumista, vaikka sitä ei tullut käytännössä kokeiltua. Mukana tulee sekä kankainen että keinonahkainen pehmustepari, joista jälkimmäinen tuntui ilmavammalta ja hengittävämmältä. Niiden vaihtaminen ei ole ihan simppeli operaatio ja vaatii pientä ähväämistä. Metalliosistaan huolimatta kuulokkeet eivät paina paljoa ja istuvat isompaankin päähän miellyttävän keveästi. Steelseriesin kaltaista tuplapantaa niissä ei ole, mutta reilu pehmuste kaaren yläosassa ei tuntunut missään vaiheessa ahdistavan.

Pidemmätkin sessiot sujuvat Pro X:t päässä mukavasti, eivätkä ne tunnu lämmittävän korvia liiaksi asti kuin kenties kovimmissa helteissä. Luureissa on riittävästi painoa, paljon huolellisesti mietittyjä yksityiskohtia ja hillitty charmi. Punottu USB-kaapeli ja irrotettava mikrofoni viimeistelevät kokonaisuuden. Koneeseen kuulokkeet voi kiinnittää niin mukana tulevan DAC-donglen kuin perinteisen 3,5-millisen plugin kautta. Ulkoasunsa ansiosta Pro X:iä kehtaa pitää korvilla liikenteessäkin, mitä ei todellakaan voi sanoa kaikista markkinoilla olevista peliluureista. Kupit eivät tosin taitu sisäänpäin tai kyljelleen kuljetusta varten, mikä on pienoinen sääli muuten matkakelpoisissa laitteissa.

Logitech G Pro XLogitech G Pro X
Tämä on mainos:

Logitech G Pro X pääsi testiin niin musiikin kuunteluun kuin tietysti peleihin. Mukana tulevalla Logitechin säätöohjelmalla omaan suosikkigenreen voi hakea tietynlaista tuntumaa, mutta vakiosäädöilläkin pääsee jo kohtalaisen hyvään lopputulokseen. Bassot eivät kuulu ylikorostettuina kummassakaan, joten enemmän sitä puolta kaipaava halunnee nostella alataajuuksia piirun verran ylemmäs. Dialogi ja keskiäänet kuuluvat mukavan selkeästi eivätkä diskantit pääse särkemään päätä. Mitään erityisen vivahteikasta ei kannata odottaa, ja luurit onkin selkeästi suunniteltu tasapaino mielessä. Battlefield V:n kaltaisessa viimeisen päälle suunnitellussa äänimaisemassa tämä päätös pääsee hyvin oikeuksiinsa. Räjähdykset eivät jyrää muun tärkeän audioinformaation yli, eikä mitään taajuuksia tarvitse käydä erikseen korjaamassa. Lentokoneet putoilevat taivaalta AA-tykkitulen paukkuessa, tankit painelevat pitkin suomaastoja ja sotilaat huutelevat hävyttömyyksiä toisilleen mitä kranaatinheittelyltään kerkeävät. Kaikki kuuluu hyvin yhdenkään elementin puskematta toisen yli. Virtuaalinen tilaääni tuntuu sotkevan tätä tasapainoa jonkin verran, ja parhaan lopputuloksen sai aikaan pitämällä luurit kiltisti stereoasennossa.

Mikrofoneista tuttu Blue on tehnyt yhteistyötä Logitechin kanssa Pro X:n mikkiosastolla, mutta lopputulos jättää hieman kylmäksi. Irrotettava perinteinen taipuisan varren päässä jököttävä möntti on ihan kelvollinen, muttei poikkea merkittävästi muista hyvälaatuisista kuulokemikeistä. Tuntuu hieman siltä, että todellista pesäeroa varten ainoa vaihtoehto on edelleen se reilusti isokokoinen erillismikrofoni. Puheääni on kyllä selkeä, muttei läheskään yhtä luonnollinen kuin toivoisi. Äänen väriin ja erottuvuuteen voi hakea parannusta säätöohjelman puolelta, mutta herkkyys ja erottelu eivät ota tuunauksen määrästä huolimatta merkittävää kaulaa kilpailijoihin nähden.

Logitech G Pro X:t ovat erittäin tyylikkäät, korkealaatuisista komponenteista kootut kuulokkeet pelaajalle, joka ei halua yhtäkään 16,8 miljoonasta värisävystä korvilleen. Ne istuvat päässä hyvin, kuulostavat tasapainoisilta eivätkä ole aivan törkeän hintaiset laatuisikseen. Mikrofoni ei Blue-yhteistyöstä huolimatta nouse omiin sfääreihinsä, mutta toimii pelikavereiden kanssa keskusteluun vallan mainiosti.

Logitech G Pro X
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Ulkonäkö, laatu, tasapainoinen ääniala
-
Perusmikki, ei taitu matkustusta varten
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä