Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech G Litra Beam LX valaisee tasaisen mukavasti

Logitechin Litran mitta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Logitech G Litra Beam LX valaisee tasaisen mukavastiLogitech G Litra Beam LX valaisee tasaisen mukavastiLogitech G Litra Beam LX valaisee tasaisen mukavasti

Kaksipuoleisella valoelementillä varustettu - ja suomalaisittain hilpeästi nimetty - Logitech G Litra Beam LX tarjoaa hyvää ja tasaista valoa eri värilämpötiloissa niin suoratoistoon, pöydän valaisuun kuin vaikka miniatyyrimaalaamiseen.

Litra Beam LX:n pääasiallinen valo koostuu käytännössä monesta eri LED-elementistä, jotka on asetettu pehmeyttä tarjoavan diffuusorin taakse. Mukana tuleva jalusta on tukeva, mutta vie pyöreänä varsin paljon pöytätilaa. Hieman kapeampi neliskanttinen pohja olisi tehnyt asettelusta aavistuksen verran helpompaa. Valon voimakkuuden lisäksi myös värilämpötila on säädettävissä kylmästä neutraalin kautta lämpimään 2700K - 6500K välillä, mikä auttaa hyvän ja itselleen sopivan valaisuolosuhteen löytämisessä. Valovoimaa riittää aina 400 lumeniin asti, mikä ainakin omassa käytössä riitti, vaikka kaikkia tehoja ei olisikaan ottanut käyttöön.

Laitteen säädöt ovat sivussa, mutta niissä ei valitettavasti ole minkäänlaisia merkintöjä, jotka näkyisivät käyttäjälle kirkkaan valon ollessa päällä. Mustat napit ja niiden mustat kohokuviot olisivat kaivanneet omaa pientä valoa tai edes valkoista maalipintaa, jotta valon ominaisuuksia olisi helpompi säätää lennosta.

Tämä on mainos:

Päävalon lisäksi Litra Beam LX:ssä on myös hieman erikoisempi perinteisiä lisälaitteiden RGB-valoetehosteita jäljittelevä puolisko. Sen valoteho on lähes verrannollinen päävaloon, mutta valkoisen sävyjen sijaan se voi toistaa eri värejä sekä muutaman väriliukuihin perustuvan animaation. Näiden tarkoituksena on kenties luoda tunnelmavalaistusta suoratoistotilanteeseen, mutta normaalissa käytössä tämä valo jää monitorin taakse, sillä päävalo on yleensä suunnattu käyttäjäänsä kohti. Laitteessa olevien asetusten lisäksi säätövaraa saa liittämällä valo Logitechin LIGHTSYNC-ohjelmistoon.

Tasainen ja leveä valonlähde antaa huomattavasti pistemäistä luontevamman valon mille tahansa kohteelle, sillä sen tuottamat varjot valaistaan useammasta kohtaa. Tämä pätee niin suoratoistaessa kuin vaikka miniatyyrejä maalatessa. Logitech G Litra Beam LX on valona varsin kallis, mutta ammattimaisempiin työvaloihin kohtuullinen. Sen tuplavalo-ominaisuus ei liene suurimmalle osalle lisähintansa väärti, joten sen noin 50 euroa halvempi Litra Beam -perusmalli on erittäin hyvä kompromissi hyvän valon ja hinnan välillä.

Logitech G Litra Beam LX valaisee tasaisen mukavastiLogitech G Litra Beam LX valaisee tasaisen mukavasti
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Tasainen tehokas valo, värilämpötilan säädöt, tukeva jalka
-
Vaikeasti luettavat säätönapit, hintaa suotta nostava RGB-valopuolisko
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä