Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech C922 Pro Stream Webcam

Hoitaa kätevästi sen minkä lupaa, mutta ei juuri muuta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Logitechin C922 Pro Stream Webcam tuntuu tietävän, mikä se on. Vehje tekee juuri sen minkä lupaa, eikä sitten paljon enempää. 100 euron hinnalla jää toivomaan jotain enemmän, mutta toisaalta tuote itsessään ei petä.

Kamera mahtuu nyrkkiin, ja sen saa kätevästi kiinni esimerkiksi kannettavan tietokoneen yläosaan. Mukana tulee myös erillinen jalka, jolla kameran saa asetettua esimerkiksi vierelleen pöydälle. Kokonaisuuden helppokäyttöisyys ansaitsee kiitoksen. USB-liitännällä oleva johto laitetaan tietokoneeseen kiinni, ja hetken kuluttua laite itse ehdottaa oman ohjainohjelmistonsa Login asentamista.

Logista voi valita kahdesta pääasiallisesta asetuksesta: joko 720p ja 60 ruutua sekunnissa, tai sitten 1080p ja 30 ruutua sekunnissa. Valitsin omassa käytössä, että katsojalle miellyttävämpi tuntui olevan pienempi resoluutio ja korkeampi ruudunpäivitys eli 720p ja 60 ruutua sekunnissa. Kuvaa pääsee muokkaamaan kourallisella erilaisia suotimia, kuten mustavalkoista, negatiivia ja niin edelleen. Vakavassa webcam-työskentelyssä kysymykseen tulevat oikeastaan vain se tavallinen oletuskuva ja mustavalkokuva. Loput ovat sitten enemmänkin hupailua varten. Odotetusti Logi-ohjelmisto mahdollistaa videon tallentamisen ja valokuvien ottamisen. Toisin sanoen mitään erityistä hifistelyä ei ole mukana, mutta samalla kaikki tarpeellinen on mukana, ja ennen kaikkea helposti käytettävässä muodossa.

Valaistus on hoidettava itse, mutta onneksi C922 Pro Stream Webcamin kuva on ihan hyvä vähän huonommassakin valaistuksessa. Yleissääntönä sanoisin, että kannattaa suosia keinovaloa paljon huonommin hallittavan luonnonvalon sijasta. Webcamissa on oma mikrofoninsa, joka toimii ihan kelvollisesti. Suosittelisin silti erillisen kuulokemikrofonin hankkimista taustahälyn minimoimiseksi.

Tämä on mainos:

Helppokäyttöisyytensä ja kaikki perustoiminnot kätevässä muodossa tarjoavana Logitechin C922Pro Stream Webcamia voisi suositella varauksetta, jos hintaa olisi hieman vähemmän. Lisäksi kuluttajan on tiedettävä ennakolta, mitä hän kameraltaan haluaa: tämä webcam tekee juuri sen minkä lupaa, mutta ei oikeastaan yhtään enempää.

Logitech C922 Pro Stream Webcam
Logitech C922 Pro Stream Webcam
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Helppokäyttöinen, hoitaa sen minkä lupaa
-
Kallis, hifistelyyn ei juuri ole mahdollisuuksia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä