Suomi
Gamereactor
artikkelit

Live Service Roundup: maaliskuun loppu 2021

Fall Guys katsoo tulevaisuuteen, ja Pokémon Go pitää pintansa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nykyaikana on alati vaikeampaa pitää itsensä niin sanotusti kärryillä kaikesta, mitä pelimaailmassa tapahtuu. Pelien elinikä on nykyään huomattavasti menneitä vuosia pidempi, sillä monista on rakennettu pitkäikäisiä live service -nimikkeitä. Ideana on siis jatkaa pelin monipuolistamista ja kehittämistä pitkään alkuperäisen julkaisun jälkeen. Ja vaikka peli olisikin jo julkaisussa täyden hinnan ansaitseva paketti, monet isoimmista peleistä ovat juurikin live service -periaatteella toimivia. Gamereactor aloittaa siksi sarjan, jossa käydään läpi live service -pelien kuulumisia. Ensimmäisenä on vuorossa Fall Guys.

Fall Guys: Ultimate Knockout

Fall Guys: Ultimate Knockoutin uusin kausi on alkanut tuoden mukanaan kokonaisen listan verran uusia haasteita ja kenttiä pelattavaksi. Mediatonicin peli lisäsi mukaan uuden battle passin, jolla saa mukavaa uutta tavaraa. Ansaittavana on esimerkiksi Among Us -asu, joten nyt jos koskaan kannattaa pelata Fall Guysia.

HQ

Call of Duty: Black Ops Cold War ja Call of Duty: Warzone

Call of Dutyn maailmassa tapahtuu aina jotain. Uusin lisäys on jalkajousi R1 Shadowhunter, jonka voi ansaita suorittamalla joukon pelin sisäisiä haasteita, tai sitten ostamalla piirustukset.

Tämä on mainos:

Ensi viikosta on tulossa kiireinen Call of Duty: Black Ops Cold Warissa, sillä Treyarch kertonee lisää Dark Aether -tarinan seuraavasta vaiheesta. Arvaukseni mukaan luvassa on uusia mysteerejä selvitettäväksi, ja runsaasti epäkuolleita kohdattavaksi.

Fallout 76

Fallout 76:n suunnitelma vuodelle 2021 eli niin sanottu roadmap on julkaistu. Luvassa on kaikkiaan neljä kautta. Loppuun saatetaan Brotherhood of Steelin tarinalinja, tulossa on vuodenaikaan sopivia tapahtumia ja jopa toinen laajennus Daily Opsiin. Fallout 76 tekee siis parhaansa saadakseen pelaajat pukeutumaan vielä kerran Power Armoriin.

Tämä on mainos:
Live Service Roundup: maaliskuun loppu 2021

Fortnite ja Rocket League

Fortniten ja Rocket Leaguen niputtaminen yhteen saattaa vaikuttaa oudolta, mutta kun tulossa on ristiin toimiva tapahtuma eli toisen kauden Llama-Rama, on yhdistäminen perusteltua. Yhteinen tapahtuma lisää molempiin peleihin erikoisempaa tavaraa ansaittavaksi. Fortnitessa on muun muassa Lil' Octane -emote, ja Rocket Leaguessa Umbrella Royale -ajokit unohtamatta Kaskaden esitystä Fortniten Party Royalessa (joka on Rocket League Season 2:n kohokohta).

Apex Legends

Season 8 - Mayhem on käynnissä, ja Apex Legends on myös Nintendo Switchillä pelattavissa, ja luvassa on se toinen osuus ("split") Ranked-pelitilassa. Kannattaa siis käynnistää Respawnin battle royale ainakin muutamaksi matsiksi, ja kerätä talteen pelin sisäistä uutta tavaraa ennen kauden loppumista.

Destiny 2

Bungie on ehkä niitä parhaita pelinkehittäjiä pitämään tuotteensa tuoreena pelaajille. Tällä hetkellä menossa on uusi kierros Iron Banneria (aina 30. maaliskuuta saakka), ja ansaittavana on uusia voimakkaita aseita ja haarniskaa omalle guardianille Destiny 2:ssa. Bungie on lisäksi kertonut, että Raid Exotic raketinheitin Eyes of Tomorrow saa tuunauksen sen suhteen, miten usein sitä pelaajille saaliiksi putoaa. On siis syytä suunnata Deep Stone Cryptiin kavereiden kanssa siinä toivossa, että aseen saa. Lisäksi aivan uusi Strike on lisätty peliin, ja nimenä on The Proving Grounds. On siis aika todistaa itsensä ja osaamisensa Empress Caiatlille.

Live Service Roundup: maaliskuun loppu 2021

Hearthstone: Heroes of Warcraft

BlizzConlinessa julkistettiin Hearthstonen uusi laajennus Forged in the Barrens. Samalla alkaa Year of the Gryphon, ja samalla päivitys tekee muutoksia pelin tasapainoon, Battlegrounds-kortteihin ja sankareihin, kausittaisiin tapahtumiin, Core Setiin ja jopa Classic Modeen, jossa wanhat fanit voivat kokea pelin niin kuin silloin joskus. 135 uutta korttia on tarjolla pelkästään Forged in the Barrensissa, joten Hearthstonella menee vahvasti jatkossakin.

Pokémon Go

Maailmantilanteesta johtuen voi olla hieman aiempaa haasteellisempaa lähteä ulos kokemaan Pokémon Go -peliä niin kuin sen tarkoitus on ollut. Se ei kuitenkaan estä Nianticia luomasta uutta tapahtumaa, jotta pelaajat saisivat itselleen uusia Castform Pokémoneja. Weather Week alkoi 24. maaliskuuta, ja jatkuu aina 29. maaliskuuta saakka. Tarjolla on paitsi runsaasti vesityypin Pokémoneja, myös mahdollisuus löytää Rainy Form Castform tai jopa Therian Forme Thundurus viiden tähden raideista.

Red Dead Online

Joskus sitä vain haluaa vähän yksinkertaisempaa. Rockstar on paljastanut Red Dead Onlinen uusimmat muutokset, ja hevoskilpailuista palkitaan nyt tuplapalkinnoilla. Possen bonukset ovat niin ikään saatavilla koko ensi viikon ajan. Toisin sanoen oman possen saa laitetuksi pystyyn ilman rahallista panostusta. Lisäksi vähintään 30% alennus koskee niin hevosia varusteineen, bandoliereja, hattuja kuin ponchoja. Niin ja myös leirikoiria. Kannattaa siis tehdä ostoksia, kun vielä mahdollista on.

Live Service Roundup: maaliskuun loppu 2021

Watch Dogs: Legion

Tulevana viikonloppuna Ubisoftin Watch Dogs: Legion on ilmaiseksi kokeiltavissa. 25.-29. maaliskuuta uudet pelaajat voivat kokeilla futuristista menoa Lontoossa mielin määrin. Ja kuinka sattuikaan, Watch Dogs: Legion Online on sekin lanseerattu kaikilla alustoilla.

PlayerUnknown's Battlegrounds

Odotetun Update 11 sisältö PUBG:iin on paljastunut, ja tulossa on uusi Ranked-kausi puhumattakaan lukuisista muutoksista tasapainoon ja muista uusista ominaisuuksista. Esimerkiksi hätäilmapalloilla voi saattaa itsensä pelikavereineen turva-alueen keskelle, ja Paramo-kartta tekee sekin paluun. Päivitys on nyt jo linjoilla PC:n testipalvelimilla, joten se saapuu pian kaikille muillekin pelattavaksi.

Markkinoilla on paljonkin erilaisia live service -pelejä, joita päivitetään uudella sisällöllä tulevien viikkojen aikana. Tsekkaa siis Gamereactoria taas kahden viikon kuluttua, kun uusi katsaus saapuu linjoille.Ladataan seuraavaa sisältöä