Suomi
Gamereactor
arviot
Like a Dragon: Infinite Wealth

Like a Dragon: Infinite Wealthissa valtikka vaihtuu, mutta kädet ovat tutut

Lohikäärme ei pyri eroon suomuistaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Valtavista maailmoistaan ja enemmän tai vähemmän sekopäisistä käänteistä tunnettu Yakuza-sarja on sittemmin ottanut alkuperäisen japanilaisen "Like a Dragon" -nimen käyttöönsä. Pelit ovat kuitenkin edelleen ennallaan sisältäen sekä ihan rehellistä henkilödraamaa että täysin takavasemmalta yllättäviä slapstick-tilanteita. Sarjan fani tuskin haluaisikaan mitään muuta.

Infinite Wealthin pääosassa heiluu jo aiemmista osista tuttu pörröpäinen Ichiban Kasuga, joka entisenä japanilaisen järjestäytyneen rikollisuuden jäsenenä pyrkii nyt kaikin keinoin vanhoista leimoistaan eroon. Menneisyys ei kuitenkaan jätä tätä kovan onnen ritaria rauhaan, ja tavallinen toimistoelämä vaihtuu pian vapaampaan rellestämiseen. Tällä kertaa avoimen maailman pääasiallisena leikkikenttänä on alun Yokohama-osuutta seuraava Honolulun kaupunki Havaijilla. Yakuza: Like a Dragonin tapaan pelin taistelut hoidetaan vuoropohjaisina, muttei ilman uusia ja varsin miellyttäviä ominaisuuksia.

Turpaanvedon lisäksi vuorossa oleva taistelija voi liikkua pienellä alueella seuraavaa liikettään valitessa. Oikeaoppisesti sijoittumalla hahmo voi osua useampaan vastustajaan, kolkata näitä esteisiin (tai toisiinsa) sekä hyödyntää alueella olevaa irtaimistoa liikennemerkeistä sohvakalustoon. Systeemin parasta osuutta on kiskaista pahis ensin kohti pelaajan ryhmän toista jäsentä, joka pistää huitaisee tätä vastapalloon kimmottaen onnettoman vielä kolmannen hahmon mukiloitavaksi kuin flipperissä ikään. Liikkuvuus antaa usein staattisille vuoropohjaisille taisteluille sekä annoksen realismia että mukavan taktisen lisätyökalun. Hahmojen kykyvalikoiman kasvaessa myös tätä elementtiä on mahdollista hyödyntää entistä tehokkaammin. Pienen miinuksen peli ansaitsee kuitenkin harmillisesta suurpiirteisyydestä mitä sijoittautumiseen ja ajoitukseen tulee. Huolella suunnitellun kuvion plörinäksi meno ärsyttää, kun peli tulkitsee itseään eri tavalla kuin pelaaja vannoo sen olleen.

Tämä on mainos:

Pelissä on tuttuun tapaan myös valtava määrä isompia ja pienempiä minipelejä, joilla Ichiban voi kasvattaa pankkitiliään tai tappaa aikaa. Segan Crazy Taxi -henkinen Crazy Delivery stunttipyörineen, Miss Match -deittisovellus sekä Pokemon-parodia Sujimon Battle jäivät valikoimasta välittömästi mieleen. Viimeisin on mukana myös pääpelin puolella, sillä uusia Sujimoneja "pyydystetään" erilaisia vastustajia pieksemällä.

Juonta ei parane mennä hirveästi paljastamaan, vaikka ennakkovideot ovatkin pilanneet jo muutaman isomman käänteen. Tarinassa on kuitenkin selkeä valtikan vaihtumisen alavire, jossa Ichibanista viritellään seuraavaa isoa nimeä fanisuosikki Kazuma Kiryun tilalle. Osa edellisten osien hahmoista on edelleen mukana, ja vanhoihin tapahtumiin viitataan aina silloin tällöin, mutta niiden pelaaminen ei ole edellytys Infinite Wealthista nauttimiselle. Yokohamassa tapahtumien viittaukset ja hauskat heitot jäävät toki hieman hämäriksi. Pelin huumori on edelleen luokkaa "joskus osuu, joskus ei", mutta kun peli naurattaa, se naurattaa ääneen ja kovaa. Osa karrikoinnista on kyllä loukkaavan rajamailla, mutta hyvän maun rajat ovat jokaisella pelaajalla hieman erilaiset.

Jos on Yakuza- tai Like a Dragon-pelien fani ja pitää vuoropohjaisista taisteluista reaaliaikaisia enemmän, Infinite Wealth on varsin helppo ostopäätös. Se on täynnä sarjasta tuttua draamaa, joka ei pelkää viettää laatuaikaa hahmojensa kanssa, vaikka joku ei olisi ottamassa tukkaansa ihan joka sekunti. Samalla tavoin henkilökohtaiset surut ja päivittäiset pienet ongelmat vaihtuvat täysin päättömiin minipeleihin ja sivuhenkilöihin silmänräpäyksessä tavalla, jota monen voisi kuvitella vieroksuvan. Onkin pienoinen ihme, että yhdistelmä toimii niin hyvin. Peli on myös melkoisen pitkä, mikä joillekin on hyve ja toisille ei. Iso osa pituudesta tulee tosin sivupuuhastelusta, mikä on suurelta osin vapaaehtoista.

Muuten erinomaista pakettia heikentää Segan päätös laittaa pelin läpäisyn jälkeinen New Game Plus -tila kalliimpien Premium-versioiden taakse. Kyseessä on sen verran erikoinen ja ansaittua kritiikkiä herättänyt päätös, että sen soisi muuttuvan lähitulevaisuudessa.

Tämä on mainos:
Like a Dragon: Infinite WealthLike a Dragon: Infinite WealthLike a Dragon: Infinite WealthLike a Dragon: Infinite Wealth
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Draama ja huumori, jaksaa yllättää, sijoittautuminen vuoropohjaisissa taisteluissa
-
Pienet uuden taistelutyylin ongelmat, New Game Plus -tilan piilotus kalliiden versioiden puolelle
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä