Suomi
Gamereactor
arviot
Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name on hyvästijättö pelisarjan vanhalle päähenkilölle

Tässä on se viimeinen perinteinen Yakuza pääosassaan Kazuma Kiryu ennen kuin Ichiban Kasuga on kaiken keskiössä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Ryu Ga Gotoku Studion Yakuza-pelit ovat esittäneet japanilaisen elämänmenon länsimaalaiselle yleisölle tavalla, johon mikään muu sarja ei ole pystynyt. Tämän ohella pelit ovat tulleet tunnetuksi runsaasta ylimääräisestä tekemisestään ja monipolvisista tarinoistaan. Nykyisin Yakuza-pelit tunnetaan nimellä Like a Dragon, ja sarja on muutenkin muuttunut.

Tähän asti keskushahmona on ollut Kazuma Kiryu, jonka tarina päättyi varsinaisesti pelissä Yakuza 6: Song of Life. Sarjaa on jatkanut Ichiban Kasuga, joka ottaa lopullisesti päävastuun tulevassa pelissä Like a Dragon: Infinite Wealth. Sitä ennen on kuitenkin luvassa vielä yksi vanhan mallin Kazuma Kiryun peli, joka oli alun perin laajennus: Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name.

Like a Dragon Gaidenissa Kiryu toimii agenttina Daidoji Factionille, ja tarina tapahtuu rinnan Ichibanin Yakuza: Like a Dragonin kanssa. Jos siis ei ole koskaan pelannut Yakuzaa, on tarina sanalla sanoen vaikeasti ymmärrettävä. Lyhyesti kerrottuna Kiryu pakenee Yakuzan vaikutusvallasta lavastaen oman kuolemansa, ja ryhtyy agentiksi. Yakuza kuitenkin paljastaa hänet, ja näin Kiryu joutuu taas vedetyksi mukaan järjestäytyneen rikollisuuden maailmaan.

Tämä on mainos:

Peli keskittyy selvästi aiempaa enemmän ylimääräiseen tekemiseen ja minipeleihin. Tarinassa on toki mukana odotettuja elementtejä, mutta vetoavuus ja rytmitys ovat pielessä tai puuttuvat kokonaan. Taistelut ovat taas reaaliaikaisia. Taistelutyylejä on kaksi: Yakuza antaa paukkua kovalla voimalla, kun taas Agent on paljon hienostuneempi tuoden mieleen James Bondin. Molemmat tyylit toimivat, ja molemmilla on oma kykypuunsa taitoja monipuolistamaan. Siirtymä maailmassa samoilusta taisteluihin on aiempaa sujuvampi, ja tappeluja odottaakin mielellään niiden viihteellisyyden ansiosta.

Suurin osa tarinasta sijoittuu Sotemboriin, mutta tarjolla on myös The Castle. Kyseessä on aikuisten huvipuisto kasinoineen kaikkineen, ja on mukana myös Colosseum, jossa otetaan mittaa muista. Pelihalleissa on tarjolla kokonaisia Segan pelejä, ja niitä voi pelata myös suoraan aloitusvalikosta kahdella ohjaimella kaverin kanssa. Yakuzassa on aina ollut mukana annos nostalgiaa, mutta nyt sitä on mukana runsain mitoin. Koko peli tuntuu suunnatun pelisarjan veteraaneille eri osineen kaikkineen.

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name toimii siltana vanhan ja uuden sarjan välillä, joka alkoi pelissä Yakuza: Like a Dragon. Samalla heitetään hyvästit Kazuma Kiryulle päähenkilönä. Jos siis aikoo ensi vuonna pelata Like a Dragon: Infinite Wealthin, kannattaa aloittaa valmistautuminen Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Namella.

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His NameLike a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His NameLike a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name
Tämä on mainos:
Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His NameLike a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His NameLike a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name
Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His NameLike a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His NameLike a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His NameLike a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kaksi taistelutyyliä, lisää minipelejä, muistoja Yakuza-sarjan varrelta
-
Kokonaiseksi peliksi venytetty laajennus, kehno tarina
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä