Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Lightyear

Lightyear

Pääosassa se avaruusmies Buzz Lightyear.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vuonna 1995 hankin oikean Buzz Lightyear -lelun. Nyt lopultakin on aika paneutua ihan oman elokuvan voimin Toy Storyn avaruusmieheen. Pixarin elokuva on oma kokonaisuutensa, mutta on toki samalla myös sivuaskelleffa eli "spin off".

Lightyear on juuri sellainen elokuva kuin halusinkin. Se on omana itsenään toimiva avaruusseikkailu, joka sijoittuu kaukaiseen tulevaisuuteen. Ihmiskunta haluaa laajentaa horisonttia avaruuteen. Avaruusmies Buzz Lightyearista tulee äkkiä maailmankaikkeuden tärkein henkilö, kun hänen kansansa on jumissa asumiseen kelpaamattomalla planeetalla. Buzz on poppoon ainoa mahdollisuus saada joukko taas kotiin. Helppoa ei tule olemaan.

HQ

Ensimmäinen kolmannes on mahtava alku leffalle. Tunteisiin vedotaan Interstellarin ja Up-elokuvan tyyliin. Chris Evans tekee hyvää työtä tuoden hahmolle lisää syvyyttä. Buzz ottaa kaiken äärimmäisen vakavasti, ja hänen suhteensa mestari Hawthornen kanssa on elokuvan parasta antia.

Pidin myös elokuvan suuresta mittakaavasta, joka kuitenkin säilyttää hyvin painopisteensä huolimatta lukuisista tieteiselokuvien käänteistä. Missään vaiheessa ei katsojalla ole tylsää. Toinen kolmannes on selvästi ensimmäistä nopeatempoisempi, kun avaruusolio Zurg hyökkää, ja Buzzin on tehtävä yhteistyötä eliittijoukon kanssa, jossa ei itse asiassa ole mitään eliittiä. Aina ei huumori onnistu, mutta mukana on joukko hauskoja sivuhahmoja. Tällaisia ovat muun muassa robottikissa Sox, ja Taika Waititin Mo Morrison.

Tämä on mainos:
Lightyear

Animaatiojälki ei sovi kaikille. Olisin itse toivonut enemmän Toy Storyn kaltaista tyyliä realismin tavoittelun sijaan. Suunta tieteiselokuvien tyylin pariin on silti onnistunut, ja toivottavasti tulvaisuudessa Pixar panostaa lisääkin puhtaisiin toimintaelokuviin. Toiminta on vauhdikasta, ja tuo mieleen hieman Ihmeperhe-elokuvat. Lightyear on siis erittäin kaunis katsella.

Se viimeinen kolmannes on heikompaa laatua kuin mitä siihen asti on nähty, eikä se valitettavasti ole Pixarille ensimmäinen kerta. Muun muassa Up ja Wall-E kärsivät samasta ongelmasta. Silti Lightyear tuntuu täyttyneeltä lapsuuden haaveelta, tai ainakin itse niin koin. Kaiken kaikkiaan on mukava katsella tällaisia Pixarin menestyksiä Turning Redin ohella, kun aiemmat Onward ja Luca eivät niin kummoisia olleet.

"Towards infinity and beyond!"

Tämä on mainos:
Lightyear
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä