Suomi
Gamereactor
arviot
Life is Strange: Before the Storm

Life is Strange: Before the Storm - Episode 2

Väliepisodissa rakennetaan jännitystä viimeiseen jaksoon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Arcadia Bayn kuvitteellisessa kaupungissa jatkuu teinidraama, jonka päätähtinä häärivät edelleen Chloe ja Rachel. Edellinen jakso loppui dramaattisiin tunnelmiin, jonka vaikutukset nähdään heti aloituksessa. Chloe ja Rachel on kutsuttu rehtorin puhutteluun, joka ei todellakaan aio päästää heitä helpolla. Aloitus kaappaa välittömästi pelaajan mukaansa, mutta valitettavasti reipas poljento ei kuitenkaan kanna täysin väliepisodin viittaa harteillaan kantavan osan läpi.

Käyn seuraavaksi läpi toisen osan juonta ja ensimmäisen loppua, joten juonipaljastuksia välttelevien kannattaa hypätä arvion loppuun.

Juonipaljastukset alkavat:

Ensimmäisen osan lopussa Chloe ja Rachel todistivat tapahtumaa, joka järkytti syvästi Rachelin maailman perustuksia. He näkivät hänen isänsä suutelevan jotain toista naista. Tapahtuman seurauksena Rachel poltti dramaattisesti itselleen tärkeän valokuvan isästään ja onnistui samalla sytyttämään valtavan metsäpalon. Se vain jatkaa roihuamistaan sammutusyrityksistä huolimatta ja on aiheuttanut varoituksia alueelle.

Tämä on mainos:

Ensimmäisessä osassa C&R päättivät ottaa ritolat lähtien kesken koulupäivän etsimään itseään pienelle karkumatkalle. Tämän seurauksena he ovat joutuneet rehtorin puhutteluun, joka päättää erottaa Chloen lopullisesti. Tytön äiti ei luonnollisesti ole asiasta mielissään, ja militaristinen isäpuoli yrittää ottaa ohjia yhä tiukemmin haltuunsa. Nuori kapinallinen näyttää mokomalle keskaria ja lähtee omille teilleen.

Chloe ja Rachel jatkavat pakonsa suunnittelua, mutta se ei oikein etene millään tavalla. No ainakin tässä osassa voi kokea suudelman, joka kertoo tyttöjen tunteista toisiaan kohtaan ja samalla se toimii parivaljakon lopullisena sinettinä pakonsa toteuttamiselle. Tosin Chloen isä ilmestyy hänelle ennakkonäyssä ja varoittaa, kuinka kirkas valo voi polttaa liian lähelle harhautuvat. Liekö kyseessä sitten todellinen enne vai Chloen ristiriitaisten tunteiden ilmenemä, siitä en mene sanomaan mitään.

Life is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the Storm

Valitettavasti paria piristävää kohtausta lukuun ottamatta toinen osa ei kyllä edistä varsinaista tarinaa juuri lainkaan. Ritolasuunnitelmien pähkäilemisen sijaan tarinassa käydään hieman sivuraiteilla ja saadaan muun muassa todistaa, kuinka huumekauppias perii rahojaan aineita välittävältä opiskelijalta. Ehkä tämä petaa jännitettä tulevia tapahtumia varten, se jää nähtäväksi.

Tämä on mainos:

Jakson lopussa on jälleen luvassa dramaattisia hetkiä, sillä Rachelin isän suuteleman mysteerinaisen identiteetti selviää. Tosin tämän juonenkäänteen näkee jo kaukaa, kunhan vain pitää silmänsä auki.

Juonipaljastukset loppuvat

Olin iloisesti yllättynyt käsikirjoituksesta, sillä tällä kertaa Chloe tuntui kiroilevan huomattavasti vähemmän kuin ensimmäisessä osassa. Toki hän edelleen heittelee ärräpäitä, mutta keskusteluja oli huomattavasti mukavampi seurata ilman lauseita jatkuvasti katkovia voimasanoja.

Ensimmäisen osan loppu asetti odotuksia seuraavalle jaksolle, mutta tällä kertaa pari tuntia kuluivat ajoittain hieman tylsissä merkeissä. Paukkuja kasataan selvästi finaaliin, mutta olisin silti toivonut enemmän tarinaa tähänkin osaan. Toki mukana on pari dramaattista kohtausta, mutta muuten meno on kuin TV-sarjan täytejaksossa, jossa ei oikeastaan edistetä juonta lainkaan. Viimeiselle osalle jää nyt melkoiset paineet, sillä käytännössä sen pitää sitoa monta lankaa yhteen. Toivottavasti siitä ei tule yhtä sekasotkua useine juonenkäänteineen. Hieman pelonsekaisista tunteista huolimatta haluan nähdä, miten tyttöjen taru lopulta päättyy.

Life is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the Storm
HQ
HQ
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Lataa paukkuja finaalia varten, Chloen kiroilu on tippunut merimiesmäisestä mesoamisesta miedommalle asteelle
-
Varsinainen tarina ei etene juuri lainkaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä