Suomi
Gamereactor
ennakot
Lies of P

Lies of P on kertomus nukesta, jonka on murtauduttava vapaaksi naruistaan

Pelattava demo antaa vihjettä siitä, mikä elokuussa odottaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Kehittäjä Round 8 Studio on laskenut maailmalle pelattavan demon tulevasta ARPG-pelistään Lies of P. Pohjalla on tietenkin Carlo Collodin kirjoittama tarina Pinokkiosta. On sanottava, että Lies of P on se paras niin sanottu Soulsborne-peli, joka ei ole From Softwaren itsensä kehittämä. Samaan aikaan Lies of P on From Softwaren pelejä kauniimpi.

Krat on kuvitteellinen kaupunki, jonka kujat ovat kapeita ja kaasulampuin valaistut. Taivaalta satava vesi sekoittuu lukuisista mukulakivikadulla makaavista ruumiista vuotavaan vereen. From Softwaren Bloodbornesta ei koskaan saatu päivitettyä versiota, mutta Lies of P:n jälkeen sellaista ei kaipaakaan.

Pinokkiosta on puisen lelun sijasta tullut miekkamies, joka etsii "isäänsä" Geppettoa. Tämä kaupungin hyväntekijä on luonut nukkeja ja liikkuvia koneita, jotka sitten kääntyivät ihmisiä vastaan ottaen melkein kaikki pois päiviltä. Ihmisiä näkyy harvakseltaan, mutta kaduilla törmää yksinomaan nukkeihin ja aasinnaamaisiin hulluihin. Hotel Krat toimii tukikohtana samaan malliin kuin Bloodbornen Hunter's Dream. Hotellissa voi keskustella henkilöhahmojen kanssa, saada tehtäviä suoritettavaksi, ostaa materiaaleja, päivittää varusteita ja niin edelleen.

Tämä on mainos:
Lies of PLies of P

Pelin aluksi on valittava yksi kolmesta taisteluasennosta. Yksi keskittyy liikkumiseen, toinen raakaan voimaan ja kolmas on näiden kahden välimuoto. Päätin kokeilla välimallia, joskin oman päätöksensä voi myöhemmässä vaiheessa muuttaa. Pelaaja herää raiteilta suistuneessa junassa. Läheltä kuuluu ääntä, joka on Gemini. Kyseessä on lamppumainen omatunto, joka antaa vihjeitä suunnasta ja ohjeita käsillä olevasta tilanteesta. Gemini ei puhu kovin usein, joten kun ohjeena on katsella ympäristöä tarkasti tai kokeilla kerättyä esinettä, kannattaa kuunnella.

Vaikeustaso on sellainen, että Lies of P on lajityyppinsä veroinen. Pienimmätkin pahikset voivat olla ongelmaksi, ellei Pinokkio hallitse keinojaan. Suosittelenkin pelin aluksi käyttämään aikaa valikoiden ja erilaisten liikkeiden harjoitteluun. Perushyökkäyksien ohella mukana on "fable power", joka on niin sanottu ladattu hyökkäys unohtamatta legion-käsivartta. Viimeksi mainittu näyttää lupaavalta, mutta kokeillussa demossa sille oli vähänlaisesti käyttöä. Myöhemmin käsivarren voi muokata koukuksi, jolla houkutella kauempana olevia pahiksia.

Lies of PLies of P
Tämä on mainos:

Pelattavuus on hyvin pitkälti lainattu Dark Souls -peleistä. Pulse cellit parantavat Pinokkiota, ja näitä pulse cellejä taasen ladataan Stargazerilla (eli bonfirella) tai sitten hitaasti pahiksia lyömällä. Torjuminen kannattaa vain harvoin, sillä osa vahingosta tulee kuitenkin läpi, ja torjuttu isku aiheuttaa lyhyen liikkumattomuuden hetken. Bloodbornen malliin Lies of P palkitsee yleensä aggressiivisuuden ja hyvin ajoitetun väistön. Moinen ei kuitenkaan aina ole helppoa tai reilua.

Suurin havaitsemani ongelma toistaiseksi on, ettei Pinokkio reagoi samalla ripeydellä ja sujuvuudella kuin pelin pahikset. Ainakaan demossa Pinokkio ei voi juosta. Pelihahmo tuntuu oikealta kömpelöltä nukelta liikkeineen.

Lies of PLies of PLies of P

Apuun kutsuttava tekoäly on mahdollista saada mukaan vain tietyissä kohdissa ja tiettyjen pomovastuksien ajaksi. Tähän apuriin ei kuitenkaan välttämättä kannata keräämiään tarvikkeita käyttää muuta kuin pitämään pomopahiksen huomio toisaalla hetkeksi, kun samalla itse iskee selkään mojovia osumia. Lisäksi maastossa olevia esineitä ja niiden ilmaantumista voisi myös tasapainottaa. Toisia näkyi vain muutaman kerran, kun taas toisia tuntui olevan liiankin kanssa.

Pinokkion liikkumisen tahmaisuudesta huolimatta ARPG-lajityypin fanit saavat varmasti rahoilleen vastinetta. Lies of P on lajityyppinsä parhaita esimerkkejä, ja taustatarinakin on mielenkiintoinen. Palaan pelin pariin mielelläni, kunhan varsinainen julkaisu tapahtuu elokuussa 2023.

Lies of PLies of P

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Lies of P on hieman vaisuScore

Lies of P on hieman vaisu

ARVIO. Kirjoittaja Toni Turunen

Lies of P lainaa etenkin Soulslike-julkaisujen parhaita puolia, mutta jättää silti hieman vaisun maun.Ladataan seuraavaa sisältöä